Anne Mariën stelt tentoon in MOK

Vrijdagavond opende in het gezellige MOK-café in de Adegemstraat de tentoonstelling van Anne Mariën, een bevlogen en geëngageerde Mechelse kunstenares, die al een twaalftal jaar actief bezig is met schilderen en tekenen. Zij volgde les in het Vrij Atelier van wijlen Frans Croes en daarna aan de Academie voor Beeldende Kunsten van de stad Mechelen.  Aan die Academie heeft ze verschillende leermeesters die haar begeleiden in haar groei als kunstenares: Rudy de Bièvre, Marit Rombouts, Ann Nouwen en Stefan Annerel.

Op de druk bijgewoonde vernissage konden we de schilderijen van Anne ontdekken. Als schilder heeft ze een grote evolutie doorgemaakt. Vertrekkende van landschappen ontwikkelt ze de laatste jaren een eigen abstractie stijl waarin kleur prominent aanwezig is.

Intussen heeft ze al een en ander bereikt. Eén van haar werken werd genomineerd in de "Talens Palet Schilderwedstrijd' en andere werken haalden de preselecties van 'De Canvascollectie'.

"Ik schep een ruimtelijke wereld die ontstijgt aan wat we dagelijks ervaren en toch probeer ik geruststellend te zijn in mijn schilderijen. Ik tracht een wereld te scheppen die uitnodigt om binnen te dringen. Mijn schilderijen moeten raken, verrassen, soms rust geven..." zegt zij zelf.

Rustgevende momenten waren er alvast op de opening toen Bie Willems, metekind van de kunstenares, het publiek wist te boeien met haar zang van enkele sfeervolle rockballads, op gitaar begeleid door Joren Clauwaert.

Wie ook wil genieten van een rustig artistiek moment met de schilderijen van Anne Mariën, kan nog terecht in café MOK, Adegemstraat 1 te Mechelen, tot eind januari. Bij een heerlijke koffie is het dé perfecte manier om de examenstress en de komende Kerstdrukte even van je af te zetten.

 

Allez, vroeger zaten alle Mechelse kunstenaars in 't café van Franske Croes - Heden ten dage zijn ze allemaal present in het MOK-café.

Goe bezig...

:-)

FC Herten Aas - Foto Gimycko

verandering van spijs doet eten hé gimycko

en Anneke blijft eeuwig jong

 

Waar en wanneer kunnen we de kunstwerken van ons aller Malenie bewonderen ?

;-)

Het zijn prachtige werken!  Ik heb ze een paar dagen geleden kunnen bewonderen.  Proficiat Anne!

het ging over Anneke gimycko ;-)

die van mij blijven onder de korenmaat ;-)