Wolf brengt magazine uit! ... maar doet méér

   

(foto's: Jan Smets)

Misschien vinden ze ooit wel de weg naar Mechelenblogt?   Ze zijn alvast uitgenodigd om nu of later een bijdrage te leveren!  Deze namiddag hebben ze met enig vertoon op de Grote Markt hun projecten voorgesteld.  Als blikvanger is er het naar eigen zeggen 'beestig on-en offline jongerenmagazine Gromm'.  En ik moet eerlijk toegeven: 't ziet er aanstekelijk tof uit. De jonge mediawolven hebben eer iets knap van weten brouwen.  Weet je niet wat het Project Wolf allemaal inhoudt?  Nee?

 

Op zaterdag 23 februari zijn de wolven van start gegaan.  Toen namen ze hun intrek in het gloednieuwe medialab in de Hanswijkstraat.  Het ging er feestelijk - 'multimediaal'- aan toe.  Het project is een initiatief van de dienst Jeugd en maakt  deel uit van het internationale project Villa Crossmedia.

 

En nu staat men op de Grote Markt, bij reuzegrote letters die het woord 'wolf' vormen: een groepje geëngageerde jongeren, samen met Ninah Van Aelst die jeugconsulent Media en Participatie is...

 

                                     (Ninah Van Aelst)

 

De voorbije maanden hebben Mechelse jongeren zich achter de schermen kunnen uitleven met allerlei media dankzij Project Wolf.  Na verschillende workshops en heel wat creatieve brainstorms is het tijd om naar buiten te komen met de resultaten: het nieuwe magazine Gromm en de allereerste radioprogramma's...

 

Want... Er is inderdaad méér dan enkel het tijdschrift.  Er zijn nog andere creaties ontsproten aan het jonge geweld: enkele radioshows, een videospot en fotoreportages.

 

 

Ook is er een jaarspecial: het Kamikazemagazine.   Gromm is een driemaandelijks tijdschrft.  Het eerste nummer draait rond jonge initiatiefnemers in onze stad: feest-en concertorganisatoren, wildbreiers, het filmhuis, H30, jonge huurders.

Matthias Goovaerts, Tim De Cleen en Stijn Peeters hebben deze editie in mekaar gebokst.  Ze deden dit samen met een boel andere vrijwilligers, die het een hele uitdaging vonden om een écht jongerenmagazine te maken.  Met veel enthousiasme is men aan de slag gegaan.

 

 

Alle jongeren met interesse voor media kunnen er aan meewerken.  Zo heeft een vriend van één van de jongeren meegeholpen aan de vertaling van een Marokkaans artikel uit Nador. 

 

Het tijdschrift is een plooiformaat met aan de ene zijde nuttige info van en over jongeren, en op de keerzijde een 'pretpakket' met leuke spelletjes.  Ik moet wat wennen aan het 'aparte' formaat van het tijdschrift, maar na enig onhandig gepruts weet ik mijn 'draai' te vinden. Het wordt verspreid op 750 exemplaren.  De eersten werden deze namiddag uitgedeeld aan de nieuwsgierig voorbijwandelende en fietsende jongeren.  Maar je kan het magazine ook nalezen op www.projectwolf.be

In januari volgt het tweede nummer.

 

   

 

De uitzendigen van het eerste radioseizoen van Project Wolf zijn nu ook te beluisteren.  'Klep toe' en 'On the edge' zijn praatprogramma's.  Er is ook een muziekuitzending: 'Lazy Sofa' met aandacht voor jazz, funk en meer...

 

De uitzendigen van deze jongerenradio zijn te beluisteren via de Mixcloud op de virtuele wolfstek.  In de loop van volgend jaar zullen ze ook via livestream op de website staan.  Elke vakantie voorziet Wolf instapworkshops voor nieuwe radiomakers.

 

                                     

 

Als laatste is er dan ook de videospot - een promofilm die gemaakt werd door Laurens Van Hove (DJ Tumult).  Een aantal creatieve boegbeelden kwamen er in aan bod, maar zelfs ouderdomsdeken Marcel Kocken werkte er graag aan mee met een voice-over!   Wil je hem bekijken?   Hier: www.projectwolf.be   (of op youtube).  De videowerking van Project Wolf start samen met de opening van het medialab in februari.  Nu huist dit lab nog in JH Doema in de Oude Brusselstraat.  Maar binnenkort verhuist deze ook naar de Hanswijkstraat. 

 

           

 

Mechelen Mediastad!  hélemaal!  Ik wens de jonge wolven veel succes met hun projecten, en nogmaals: wie zin of tijd heeft, moet maar eens een zijsprongetje maken naar Mechelenblogt!   We ontvangen jullie graag met open armen!

 

 

 

 

 

 

 

Staat de GB / Carrefour van Mechelen-Noord eigenlijk nog altijd leeg ?

Want nu Mechelen een mediastad is geworden (met grafiek, geluid en film), heeft deze dringend nood aan opnamestudio's.  De nabijgelegen parking is altijd handig voor de aan-en afvoer van opnamemateriaal.

Hollywoodstudio's aan de Oskar Vankesbeeckstraat, als het ware.

Allez, just an ID, zeunne.

:-)

Leuke bende die van WOLF.  Ik mocht ze een tijdje geleden rondleiden op onzen Toren, samen met wat jongeren van Ipswitch. Cool !

Prima initiatief... en toch zit mij iets dwars. Hadden wij geen wetgeving die discriminatie naar leeftijd verbiedt? Waarom is dit enkel voor jongeren?

@ Wieland :

De Jeugd van Nu heeft Wolf.  De Jeugd van Toen had Wolfman Jack.

Dat roept een vage herinnering op: "klap klap klap" - maar de context schiet me niet meer meteen te binnen. / Ik wou maar zeggen dat ik eigenlijk best wel aan zo'n initiatief zou willen meewerken. Off screen voice is een hobby van mij, ik doe het af en toe voor de documentaires van een bevriende filmmaker.

 

Ja zeg, gast, dit is van jongeren voor jongeren. Ouwe zakken zoals u en ik kunnen zich daar best niet mee bemoeien.

Voor onze leeftijdscategorie is er al genoeg te doen waarvan je trouwens ook kan zeggen dat het discriminerend is. Senioren dit senioren dat veteranen zus en veertigplussers zo, weet je wel? Ga nog wat fietsers laten vallen of zo ;-)

 

Goed idee :-p