Special Olympics stelt 'Bocce' voor met Bocce-toernooi in Leest

Donderdag 29 november 2012 vindt in Sporthal Kouter in Leest het eerste Special Olympics Bocce-toernooi plaats. Special Olympics Belgium organiseert de meeting van deze nieuwe balsport voor personen met een verstandelijke handicap in samenwerking met Stad Mechelen en Foundation 1904.Bocce
wordt gespeeld met vier rode, vier groene ballen en één witte kleine bal, de zogeheten pallina. Elke atleet of elk team beschikt over vier ballen die zo dicht mogelijk tot bij de ‘pallina’ moeten rollen.

Bocce haalt het beste in de atleten naar boven. Naast precisie en tactisch denken, wordt ook het zelfvertrouwen, het doorzettingsvermogen en de sportiviteit van de atleet voortdurend ontwikkeld.

Het is de missie van Special Olympics Belgium om het hele jaar door aangepaste sporttraining en competities te organiseren in een waaier van Olympische sporten voor personen met een verstandelijke handicap vanaf acht jaar.

Tijdens de Meeting worden er drie courts voorzien waarvan er twee voorbehouden worden voor de wedstrijden. De atleten kunnen tijdens deze Meeting individueel (1 tegen 1) of in duo (2 tegen 2) spelen. Atleten die nog niet wedstrijdklaar zijn, kunnen op een derde court vrijblijvend Bocce uitproberen.

Wie er bij wilt zijn, komt donderdag 29 november om 10.30 uur naar Sporthal Kouter in de Dorpstraat 67 in Leest.Meer info: specialolympics.be

tekst: © Markec
beelden: © Special Olympics Belgium