Sjolaa presenteert chocolade 'oep z'n Mechels'...

met categorie:  

                                     (foto's: Jan Smets)

Wie binnenkort met de feestdagen iemand  graag een 'culinair cadeautje' geeft, of... iets écht lekkers met een 'Mechelse toets'  zoekt voor eigen gebruik: die kan in onze stad wel op een paar adresjes terecht.  Zo heeft de ondertussen bij kenners al genoegzaam bekende artisanale chocoladezaak 'Sjolaa' aan de Geerdegemvaart een paar aardige presentjes in huis, die het proeven overwaard zijn.  De 'Mechelse maantjes' zijn voortaan te verkrijgen in een gloednieuwe stijlvolle verpakking die op en top 'Mechels' is.  Maar er is méér voor de fijnproever:  Wat te denken van een chocoladetruffel gemaakt met het wereldvermaarde bier Gouden Carolus?  Puur Mechels.  Puur Proefplezier!

 

Chocolatier Johan Pouliart is een gepassioneerde ambachtsman, die met heel veel liefde over zijn vak praat.  Zowat vijf jaar is hij nu bedrijvig.  En met succes.  Zijn atelier annex winkel is een geliefkoosd adres voor de chocoladeliefhebber.  En dit al vijf jaar.  Zijn heerlijke chocoladeproducten gaan vlot over de toonbank, en reeds velen volgden er een leuke workshop.  Want ook dit laatste is populair.

 

Echtgenote Katrien Verslycke helpt mee in de zaak.  In een vorig leven was ze begeleidster in Borgerstein - Voorziening voor mensen met een mentale beperking in Sint-Katelijne-Waver.  Het is daar dat ik haar leerde kennen.  Als collega.  Onlangs vroeg ze me of ik het zag zitten om mee te helpen aan de restyling van de verpakking.  Ze zocht een nieuw logo.  Na een beetje brainstormen en simpele lijnen op papier te zetten, kwam ik tot een gestileerde tekening van Sint-Romboutstoren, met...de maan erachter.  Want zo moest het er ongeveer uitzien: een toren met een maan. 

 

Zo worden de 'chocoladen maantjes' nu verpakt: in een doosje of in een zakje.  Katrien en Johan zijn er tevreden mee.  En ik ben blij en trots dat ik als 'Mechelen-maniak' heb kunnen meewerken aan dit idee.

Wat leuk is, is dat de legende van de Maneblussers achteraan op het doosje werd gedrukt.  Da's een goeie vondst.  Zéker ook als geschenk.

 

(een doosje met vijftien maantjes in drie smaken kost 5,90 euro.  Een zakje met achttien maantjes kost 5,60 euro)

 

Maar nu is er ook in exclusiviteit iets totaal nieuw: de chocoladetruffel met Gouden Carolus.  Nadat kaasmeester Harry Schockaert aan het experimenteren was gegaan om dit Mechelse bier in kaas te verwerken (mét succes), is ook Johan aan de slag gegaan om een écht Mechelse lekkernij te fabriceren met het topbier van het Anker.

 

    

 

Ik heb er lang aan gewerkt om tot dit resultaat te komen.  Daar ging heel wat geëxperimenteer aan vooraf.  Ik probeerde het eerst met Hopsinjoor - een ander bier van het Anker.  Maar dit beviel me niet zo (al wil ik het later nog wel eens proberen...).  De smaak was me iets te bitter-zuur.  Ik ontdekte dat de combinatie chocolade en de Gouden Carolus Classic véél beter was.  Je proeft de smaak van dit lekkere donkere bier er subtiel in. 

 

De smaak bevalt me na het proeven.  Dit is écht lekker.  én het is Mechels!  Een zakje truffels van 100 gram kan je kopen voor 2,80 euro.

Johan Pouliart heeft de smaak helemaal te pakken.  En als hij een Mechels accent aan zijn chocolade kan toevoegen, zal hij het zeker niet nalaten.  Goed om weten.  Wist je trouwens dat Sjolaa ook de 'Sinte-Mettepastillekes' vervaardigde, die dit jaar voor de eerste keer op de markt kwamen, en op een paar Sinte-Mettefestiviteiten werden uitgedeeld?

 

                           

 

Met Sinterklaas en de eindejaarsfeesten in zicht, weet ik alvast waar naartoe...

 www.sjolaa.be

 

 

 

Klinkt zo verleidelijk, maar ik moet er als diabeet beslist wegblijven - of heeft hij ook alternatieven zonder suiker?

De Sintemette pastillekes vind ik pas een echte vondst !

Zouden ze goed zijn voor zijn valling ?

 

Tot zover de afspraken:

"Commerciële informatie of reclame wordt niet getolereerd."

Commerciele posts en persmededelingen worden inderdaad geweerd op MBLOGT, Noordeling. Persoonlijke reportages kunnen wel, maar alleen als ze een verhaal toevoegen aan het product.

Je kan natuurlijk argumenteren dat dit op het randje is, maar de grens is dun.

@ Noordeling: De grens mag dan inderdaad soms moeilijk te trekken zijn, maar in een aantal gevallen (zoals ik ook meen in deze) kan het beslist wel: Als er duidelijk een link is naar Mechelen, of wanneer het om Mechelse handelaars gaat die een 'verhaal' hebben....  Ik denk nu ook aan brouwerij Het Anker, de kaas met Mechels bier van Schockaert, een Mechelse schrijver die een nieuw boek op de markt brengt, het signeren er van in een Mechelse boekhandel, handelaars die een idee hebben rond avondshopping, een Mechelse muziekgroep die een cd uitbrengt, een restaurantje met een nieuw concept..., Mechelse volkscafé's, een reiscafé in een historisch pand...., een nieuw hotel, .... 

Dit gaat tenslotte allemaal om 'Mechelen-beleving'.  En dat is toch het idee van een blog als deze.

 

Ziet er allemaal heerlijk uit!