Oppositie mort om Nekkerhal

met categorie:  

(Jan Smets)

Er is gemor te horen over de verhuur van de Nekkerhal aan Studio 100.  Voor één jaar zou het overbekende productiehuis de Mechelse hal exclusief mogen gebruiken voor haar geplande musical over de Eerste Wereldoorlog.

 

Caroline Gennez van Sp.a, die binnenkort op de oppositiebanken zal belanden, is behoorlijk ontstemd over dit contract.  Hierdoor moeten heel wat andere organisatoren op zoek naar een andere locatie.  Dit gaat volgens haar ernstige financiële, operationele en beleidsgevolgen geven.  Ook zal de buurt af te rekenen krijgen met mobiliteitsperikelen.

Vlaams Belang is ook niet tevreden.  Frank Creyelman stelt dat burgemeester Somers beter voorzichtig was geweest, daar iedereen weet heeft van de familiale banden van Somers met Studio 100...

De overeenkomst met Studio 100 en de stad is evenwel gesloten door de grote meerderheid van de Open Stadslijst, N-VA en CD&V...

 

 

 

 

 

De oppositie mort niet. De oppositie spreekt voor de zoveelste keer de waarheid. En om beurten hangen de anderen hun karretje aan ... ge weet wel. Nu geen Tsjeven of NVA te horen hé, hoe zou dat komen ? Hallo Hendrickx en Schroons, wakker worden of zit de schrik er nu al in ??????

"daar iedereen weet heeft van de familiale banden van Somers met Studio 100..."

Fout, niet iedereen, ik weet dat niet. Wie nog?

Is dat niet de jobomschrijving van een oppositielid? Morren.

De komst van Studio 100 is positief, in welke vorm dan ook (evenementenzaal voor shows of een indoorpretpark), maar de stad moet wel in alternatieven voorzien: de geplande Music Hall Mechelen op de nabijgelegen site zou alvast een grote klant voor shows en concerten hebben als buurman Studio 100 de Nekkerhal na 2014 volledig tot pretpark ombouwt. Ook een nieuwe beurshal is dan wenselijk.   

Studio 100 doet in december haar plannen uit de doeken. Als binnenkort dan nog eens de verhuis van de VRT naar Mechelen wordt bekend gemaakt, staat onze stad voortaan met een grotere stip op de Belgische kaart. Met dank aan Bart Somers.

 

@ het orakel uit Hombeek: de NVA en de CD&V zwijgen omdat ze waarschijnlijk goed beseffen dat een ruimte als de Nekkerhal een jaar verhuren in deze tijden geen sinecure is.

 

Liever een Nekkerhal die een jaar naar Studio 100 gaat met zekere inkomsten dan een Nekkerhal die het moet hebben van afzonderlijke, onzekere events. Dat events zoals de Bras moeten verhuizen zullen sommigen misschien spijtig vinden, maar een vetpot was dat nu ook niet.

Financiële gevolgen: 825.000 euro huur. Ik moet nog de eerste tegenkomen die daar neen tegen zegt.

Operationele gevolgen: de stad en de ordediensten hoeven slechts afspraken te maken met één partij. Moeilijk hoeft dat in principe niet te zijn.

Beleidsgevolgen: de inkomsten die Mechelen rechtstreeks en onrechtstreeks ontvangt van Studio 100, de medewerkers en de bezoekers kunnen opnieuw in de Nekkerhal en andere Mechelse projecten gepompt worden.

Een van de pijnpunten waar ze wel rekening mee zullen moeten houden, is een mogelijke verkeersstrop aan de Nekkerspoel. Tijdens de recente Libelle Winterfair werd het al pijnlijk duidelijk dat die flessenhals in geen tijd een verkeersinfarct veroorzaakt.

Een van de pijnpunten waar ze wel rekening mee zullen moeten houden, is een mogelijke verkeersstrop aan de Nekkerspoel. Tijdens de recente Libelle Winterfair werd het al pijnlijk duidelijk dat die flessenhals in geen tijd een verkeersinfarct veroorzaakt.

 

Daar is een deftige oplossing voor: een pendelbus 

Een pendelbus is inderdaad een alternatief voor wie van het station komt, of uit Mechelen zelf. Voor wie van "verder weg" komt zal het verlengen van de R6 tot de Putsesteenweg de mogelijkheid bieden om de stad te mijden en vanuit de andere richting de Nekkerhal te bereiken. Een omweg in afstand, maar winst in tijd.

@ homorik.

Om te antwoorden op je vraag, het volgende heb ik gelezen bij de reacties op de website GvA:

"" Het feit dat de vrouw van de Mechelse burgemeester een topfunctie heeft bij Studio 100 en dat ze bovendien de zus is van de grote baas, dat heeft hier vanzelfsprekend helemaal niets mee te maken. ""

Dus blijkbaar is Somers de schoonbroer van de grote baas van Studio 100 want hij is getrouwd met diens zus. Die daar tegelijk ook een belangrijke job heeft.  

Het verwijt van belangenvermenging is dan natuurlijk niet ver weg, dat zal zijn wat de oppositie bedoelt denk ik.

Herinneren jullie dit nog uit 2002 ?

"...Vierduizend gasten, dagenlang feestelijke diners in de Mechelse Nekkerhal, duizenden euro's aan vuurwerk en een uitnodiging die bezet is met goud, parels en zijde. Voor het dubbele huwelijksfeest van de kinderen van de Antwerpse topdiamantair Vijah Shah worden kosten noch moeite gespaard. Zoon Vishal en dochter Priya trouwen in de Nekkerhal van Mechelen die voor deze gelegenheid omgebouwd is tot een sprookjesdecor van duizend-en-een-nacht..."

De Standaard (zie ook Nieuwsblad)

Een van de pijnpunten van het beheer van de Nekkerhal was (is?) de dodelijke loomheid van de administratieve (stads)molen die elk demarche van zijn zaakvoerder(s) (managers) in de kiem smoort. 

Verhaaltje: Er was eens (lang geleden) een gerant die een stadsbedrijf leidde. Om commercie te bedrijven met (belangrijke) zakenlui, volstaat het niet om 's middags (tijdens zaken doen op behoorlijk hoog geldelijk peil) en pakske frut met een curryworst te gaan degusteren aan de friterie 'Putte' op de vest. Je moet dan, op gelijke voet met je handelspartners kunnen werken en zaken van een zeker 'niveau'  frequenteren. Tot daar geen probleem. Je kan gemaakte onkosten terugvorderen van de stadskas, mits voorleggen van een kwitantie; nog altijd geen probleem ... maar: het terugbetalen van de (voorgeschoten) som kan soms tweehonderd jaar (dichterlijke vrijheid; een beetje minder lang dus maar toch ...) later plaatsvinden. Indien je, als ambtenaar, enkele belangrijke klanten wil aantrekken en je dus genoodzaakt bent om een flinke hap van je remuneratie te investeren in het 'welzijn' van je werkgever (in dit geval:  de stad dus!) en je moet steeds weer eindeloos wachten op  restitutie van je geld, zal je ongetwijfeld oplossingen zoeken. Een oplossing is het aanleggen een 'zwart potje' (Een echte Vlaming, gewoon van uitgezogen te worden door allerlei instanties kent wel wat trukjes) Helaas, onze gerant werd verraden door een jaloerse beambte, hij werd veroordeeld voor diefstal en oneervol buiten gewipt ...

Slotscène: de man werd aangetrokken door een andere (grote) stad, kreeg daar de financiële ondersteuning die een bekwame ondernemer verdiend, en heeft ginds een jaarlijks miljoenen evenement op poten gezet die elke Vlaamse gemeente nu benijdt ...

Allee, ik wil maar zeggen als ge een groot kot kunt verhuren voor een bepaalde som, en als er eventueel nog een steekpenninkske te rapen valt, waarom dan niet ... Oezoudezellefzein ... 

Om het geld danst den beer nietwaar Bartje. Duidelijker kan het de Mechelaar toch niet gemaakt worden dacht ik. En zeggen dat zich daaraan zovele onschuldige Mechelaars hebben laten vangen bij de laatste gemeenteraadsverkiezing . Foei, duizendmaal foei.

En voor wat danst Louis Goovaerts ?  Een nieuw vliegveld in Hombeek, misschien ?

;-)

gimycko;  Wie voor wie danst is dikwijls moeilijk zichtbaar, maar 1 ding staat vast: iemand die  NIET aan het roer staat die kan niet sturen ... Dat staat als een paal boven water!

825.000 euro huur, lijkt me een behoorlijk inkomstenbron ...

Studio 100 kiest ervoor om de grootste musical ooit in Vlaanderen in Mechelen te realiseren.  In het jaar 2014 een musical over de Eerste WO.  Mechelen waar ook de Dossinkazerne de deuren geopend heeft en waar oorlogsleed en mensenrechten centraal staan.  De samenwerking met Studio 100 brengt 250.000 euro meer op dan een gewoon werkingsjaar.  Waarover zitten sommigen te morren? Oppositie om de oppositie.  Gelukkig zijn er velen fier op hun Mechelen.

 

En waar moeten nu, in 2013, al die liefhebbers van de
mega-mega-mega-eroticabeurs naartoe ?

;-)

Terug naar de gespecialiseerde boetiekskes van onze noorderburen zeker:-)

Nu Mechelen het Hollywood-aan-de-Dijle is geworden zou 't Stad, na de filmstudio's in de Oude GB / Carrefour aan den Antwerpsesteenweg, ook de Nekkerhal kunnen verhuren aan filmstudio's voor de meer bigger-than-life-opnames.

Allez, just an ID, zeunne

:-)

ja zeg, wat een geleuter. Het kan maar helpen dat er familiebanden zouden zijn tussen de burgemeester en samson!

Het is best mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat als gevolg daarvan kwansuis een gesprek ontstaan is over een mogelijke locatie in mechelen. Dat heeft niets met belangenvermenging te maken.

Dat zou het pas zijn wanneer centen ook onder tafel passeren én wanneer deze ingreep negatieve gevolgen zou hebben voor Mechelen.

De nekkerhal is echter a jaren een probleem: deze huurprijs én de kans om op een blijvend engagement dat inkomsten, toeristen etc genereert mag je niet laten schieten - dat zou pas een reden zijn van de oppositie om te beginnen morren.

In plaats van op de man te spelen zou die oppositie beter focussen op de - inderdaad - belangrijke problemen van verkeer, alternatieve locaties voor events e.d.

Wie zou Mechelen, naast René Froger, nog mogen / moeten ontvangen in de Nekkerhal / Music-hall ?

Céline Dion, misschien ?  Of Cirque du Soleil ?

Toen de Oude Groentenhal nog naast de Zandpoortvest stond, heeft Mechelen ooit nog Golden Earring mogen aanschouwen.

  

Foto's Gimycko - Cultuurcentrum

volledig akkoord met Dixie. Oppositie is nodig maar als de oppositie serieus wil genomen worden, moeten ook goede argumenten aangehaald worden.

 

zeg wat ist nu, als em geld uitgeeft is het niet goed, en nu em geld in het laadje brengt is het weer niet goed? Wedden dat als het niet was doorgegaan, jij 1 van de eersten zou zijn geweest om te zeggen dat hij goede inkomsten had geweigerd?

Niet moeilijk dat er met de opositie gelachen wordt ....

Zolang is dat allemaal niet geleden hoor Gymico http://www.songkick.com/concerts/475889-golden-earring-at-theatrium

En waar moet de jaarlijkse Meubelbeurs nu naartoe ?  

(Zonet artikel gelezen in de papieren Gazet van onze Sven)

Moet die dan maar verkassen naar (ik zeg maar wat) den Aoven Dok of den Aoven GB / Carrefour aan den Antwerpsesteenweg ?  Allez, die twee etablissementen hebben wel een parking.

Zie ook GvA.be

Waarom wordt er weer in de oude pot, 1914-1918, geroerd. Is er niet al genoeg over geschreven, verteld en verfilmd? Waarom nu de Nekkerhal in 2014 hiervoor verhuren. Niet iedereen is geboeid door het verleden en de miserie die er geweest is. De meesten wensen hierover niet te denken.

Nadien zou men de Nekkerhal misschien omtoveren tot een nieuw Plopsa-indoor. Dit is dan weer enkel voor de kinderen. Is er niet al genoeg te doen voor de kinderen, zelfs op TV is er zoveel voor de kinderen.  Voor volwassenen is er niet veel op TV, of enkel als het al laat is. Er moet wel de volgende dag gewerkt worden.  

Laat ook eens iets blijven waar veel volwassenen zich ieder jaar kunnen amuseren en informatie bekomen.  Als er vanaf 2015 geen beurzen meer zijn in de Nekkerhal valt er voor veel mensen een tijdsbesteding weg. Is geld het enige wat hiervoor telt?? Kassa-Kassa!!

Is het de bedoeling dat de volwassenen alleen maar tijd hebben om te werken en de kinderen alle leuke dingen zomaar toegeworpen krijgen??

   

  

dees is zeker just daarom wordt er zo mee gelachen als der maar geld binnen komt 

goed bezig is hem voor ons hollywood aan de dijle super