Niels Geerts & Friends stellen nieuwe CD voor én steunen Sjarabang vzw

Zondagnamiddag 25 november werd in de kapel van Jazzzolder vzw de nieuwe CD voorgesteld van Niels & Friends. Opbrengst van de cd-voorstelling van ‘Tastes Like More’ ging volledig naar de vzw Sjarabang. Initiatiefnemer Niels Geerts, is een duiveltje-doet-al en een meer dan vertrouwd gezicht bij Sjarabang én bij Jazzzolder.

Niels Geerts (gitaar) & Friends; Patrick Riguelle (lapsteel, bluesharp en zang), Lennart Heyndels (contrabas, zang) en Ramses Van den Eede (drums, percussie en zang) zorgden voor een sfeervol concertje waarbij tussendoor al eens gelachen kon worden ook.

Een zichtbaar tevreden Sjarabang-oprichtster/bezielster Marleen D’Joos sprak de tot in de nok gevulde zaal even kort toe. Kort maar met nét genoeg tijd om de werking van Sjarabang kaderen: “Kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke beperking bevorderen. Maar ook mensen met en zonder beperking met elkaar in contact brengen”. Marleen had ook nog even tijd om Niels Geerts te bedanken vooraleer Niels & Friends aan hun eerste set begonnen.

Niels & Friends speelden in de twee sets liedjes uit ‘Tastes Like More’ en ook nummers uit Niels’ eerste album. “Dat kun je helaas niet meer vinden of ik moet het laten bijmaken”, aldus Geerts. Al kwam vooral het nieuwe album aan bod. Eenvoudige en oprechte korte liedjes, met een mooie klankkleur. En stevig geïnspireerd waren door Niels’ Mechelenbeleving. Zo gaat ‘Sil’ over het meisje dat die naam draagt en in de Gouden Vis werkt, en het eerder genoemde café en de daar doorgebrachte momenten bleek tot nog meer muziek geïnspireerd te hebben. Zoals ook ‘Cheese’ over de porties kaas die Niels er verslond... En met nummers zoals ‘Sjarabang’ en ‘Jazzzolder’ weet je natuurlijk waar die aan appelleren. En het is ook op en top Niels’ Mechelen.

Maar ook Niel’s petekindjes kwamen aan bod, ‘Lotte’ en ‘Nala’. Het liedje ‘Austria’ leidde tot hilariteit toen Patrick Riguelle over lederhosen begon (!): “Ik zie mezelf wel in lederhosen”, aldus Riguelle. Er zijn getuigen, Patrick! Waarover het jazzy “I Love Girls” ging; “daar moet ik niet veel woorden aan vuil maken, de vrouwen die me kennen die weten het wel” aldus Niels.

Het instrumentarium van gitaar, lap steel, blues harp, contrabas en percussie leverde en mooie volle sound op. “Mijn liedjes zijn eigenlijk simpel hoor, maar de maten zijn moeilijk” grapte Niels terwijl hij naar zijn muzikanten keek. Een mooie dubbele bodem. En het vat ook mooi de ontspannen sfeer samen: plaats genoeg voor humor en steekjes onder water hier en daar.

Het album ‘Tastes Like More’ kreeg een mooi hoesontwerp mee van Sam Van der Veken en kost een luttele € 10. Voor die prijs krijg je 15 composities, ingespeeld door Geerts, Riguelle, Heyndels en Van den Eede en versterkt door Harmen Goossens (cello, zang) en Jelle Van Rossem (zang).

Je kunt Niels Geerts contacteren via nielscondor@hotmail.com

Tekst: © markec
Foto’s: © markec
Tekening: © Kris Vanderstraeten - Jazzzolder

Dat ik er graag bij had geweest... Ik voel de warme sfeer al bij het lezen van dit verslagje.

Keep up the good work!

Verdiende aandacht voor dit initiatief, Sjarabang én in de eerste plaats voor Niels, die een toffe en geweldige artiest is!

(foto: Jan Smets)

Wat een goed initiatief!

Mooi verslagje!