Cipiers ergeren zich blauw, en gaan...staken

met categorie:  

  (foto: J. Smets - Caputsteenstraat)

De cipiers van de Mechelse gevangenis zijn het zat.  Ze ergeren zich blauw aan het aanslepende personeelstekort.  En daarom gaan ze er morgen het bijltje bij neerleggen.  Vanaf 22 uur gaan ze in 24 urenstaking.  Hou de sleutelbossen in de gaten....  Alle gekheid op een stokje: dit heeft wel een aantal gevolgen...

De Mechelse politie springt in de bres.  Morgen zullen zij opgevorderd worden om in de plaats van de cipiers de orde te handhaven in de nor.  En dat wil zeggen dat de basispolitiezorg in onze stad op een laag pitje zal staan. 

 

Of dit nu ook wil zeggen dat handtassendieven, schoollopende vervuilers, bloemenplukkende en wildplassende Maneblussers nu vrij spel hebben?  Da's misschien buiten de waard gerekend. 

 

Een blauwe maandag zal het  niet worden.  Meer blauw achter de tralies dan op straat?

 

In ieder geval zijn er strikte afspraken gemaakt tussen de directie van 'den bak' en de politie om alles in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen.  De gevangenen zullen het ook geweten hebben.  Er wordt 24 uur op zondagsregime gedraaid, en dat betekent voor de bajesklanten dat ze geen bezoek zullen kunnen ontvangen.

De boze cipiers hebben ondertussen al laten weten dat ze het hier niet bij zullen laten.  Ze dreigen met verdere acties als geen gehoor wordt gegeven aan hun verzuchtingen.

 PS: Let wel op loslopende smurfen...