Agente weigert bejaarden doorgang naar huis

met categorie:  

Het supergenie van de opeenvolgende ministers van Justitie  De Clerck, Onkelinx en Turtelboom is blijkbaar doorgesijpeld tot in het laagste echelon....

Na de aanpak van de zware misdaad op de trappen van de St. Pieterskerk, nu weer dit...

Waarin een klein land groot kan zijn !!

Uit HLN van 05 november 2012:

doe dan al eens vrijwilligerswerk en ga dan al eens te voet!

Dag krijg je nu als je het korps laat leiden door een man die het tot zijn taak rekent om het repressiefste politiekorps van BelgiĆ« uit te bouwen in Mechelen. Wekelijkse pestcontroles waarbij argeloze automibilisten keer op keer volledig doorgelicht worden (behalve als het "de nacht van Somers & co is in Perron M natuurlijk), big brother-toestanden met peperdure camerasystemen, GAS-boetes zelfs als je een windje laat (misschien wel toepasselijk), flagrante schendingen van het beroepsgeheim door de korpschef, enzovoort. Mechelen is stilaan ene echte politiestaat geworden en als de top deze repressieve koers predikt dan moet je niet verbaasd zijn dat de uitvoerders soms overgaan tot excessen. Je vraagt je toch wel af of er geen beter werk te doen is bij de politie. Een dringende en diepgaande herbronning over de kerntaken van de Mechelse politie dringt zich op. Mechelen verdient een gemeenschapsgerichte politie, een politie VOOR de mensen, niet TEGEN de mensen!

De reactie van Somers is wat hypocriet. Hij heeft die mismailende korpschef wel aan de leiding van het korps gezet en hij moet nu niet verbaasd zijn over deze resultaten. Als ze al met elkaar mailen op familiaire wijze, dan zullen ze ook wel over die en andere dingen praten met elkaar, niet? Dus Somers, hang nu niet de verontwaardigde toeschouwer uit, het klinkt wat ongeloofwaardig.

Hier heb ik niet meteen iets aan toe te voegen...

Ik wel Wieland. Ik was in de DDR zes maand voor het vallen van de muur. Dat kon daar in de verste verte niet raken aan datgene wat dagelijks in onze stad gebeurd. En als den top dan nog recht in zijn schoenen stond. Onlangs heb ik nog ene betrapt die er in slaagde om binnen de 30 seconden niet minder dan een vijftal overtredingen te begaan. Vraag me nu niet om namen te noemen.

Wel namen noemen want nu is het een gratuit verhaal.

G.L.  Als je A  zegt, zeg dan ook B.  Zoniet zwijg je beter. 

Als ik schreef "niets aan toe te voegen", dan bedoelde ik, dat Theo dat netjes op een rijtje had gezet.

1) Wedstrijd was gedaan om 19u45. Rijden er dan geen bussen meer? Of taxi's?

2) Is de omweg via Liersesteenweg naar Caputsteenstraat 6 km lang? 6 km is volgens Google Maps de afstand van het KVM-stadion tot in Hofstade centrum...

3) Misschien zijn deze mensen wel enorm boertig geweest en er niet in geslaagd op een beschaafde manier te communiceren met de agente? We weten het niet, we waren er niet bij.

4) De kop van het artikel is absoluut niet in lijn met het artikel. Na tussenkomst van een derde agent, mochten ze wel door. Wellicht was de agente in kwestie niet van de lokale politiezone en dus niet op de hoogte van het feit dat bewoners wel degelijk door mogen volgens de verordening.

Er zijn dus wel wat argumenten om dit artikel in twijfel te trekken. Wat wel frappant is dat iedereen nogal snel verontwaardigd doet, zonder dat ze er zelf bij waren. Wie weet worden jullie allemaal wel een dikke kl**t afgedraaid door de mensen in kwestie. Waarom trekken ze naar de krant als ze uiteindelijk wel door mochten? Wat zit daar achter?

Het duidt misschien vooral (het incident in het artikel, de reacties op dit forum, ...) het toenemend ongemak dat mensen hebben om met elkaar om te gaan. Gewoon rustig een discussie uitpraten, als volwassen mensen, is blijkbaar voor veel mensen niet meer mogelijk. Voor het minste voelt men zich verongelijkt en gekwetst. En men gelooft alles wat in de gazetten staat. Gazetten die onder enorme druk staan om meer te verkopen. Met deze dingen als gevolg.

Anoniem,

 

iedereen die al in de buurt van het stadion is geweest op de dag van een match heeft al gezien hoe de agenten zich daar gedragen.  De reden dat iedereen dit zo maar gelooft is omdat dit de standaard houding van die mensen is. Ik veronderstel dat ze zich aanpassen aan het boertig gedrag van de supporters en vergeten dat er ook andere mensen op straat rondlopen.

ikke: ik woon naast het stadion. Geen boertig gedrag van noch politie, noch supporters. Beetje zattigheid, maar we kunnen toch nog iets verdragen?

Ik sluit me volmondig aan bij de anonieme reactie hierboven - als we een veilige en leefbare samenleving willen dan zijn er regels nodig, regels die door iedereen moeten worden nageleefd.  Dus ook door bejaarden, studenten die hun bokes per se op straat willen opeten of  automobilisten die zich blijkbaar geviseerd voelen door snelheids- of alcoholcontroles.

En dat er af en toe een agent zich wat boertig gedraagt (voor zover we de 'getuigenissen' daarover mogen geloven) is niet abnormaal, het is zelfs een goed teken: het toont aan dat het Mechelse politiekorps een perfecte afspiegeling vormt van de Mechelse bevolking.