Aanstormend rocktalent kan vanaf nu kandideren voor Maanrockrally 2013

De Mechelse Maanrockrally is dra aan zijn zeventiende editie toe. Cultuurcentrum Mechelen, Project Wolf en vzw Mechelse Feesten organiseren editie 2013 en werken nauw samen met Vi.be, het online platform van Poppunt. Via dit platform kunnen kandidaten zich vanaf nu inschrijven en voor 31 januari 2013.

Met de vernieuwing van twee edities terug vond de rockrally een nieuw élan. Via de jeugdhuizen wordt de jeugd sterker bij het evenement betrokken. Er is ook een grotere spreiding van optredens in tijd en over de wijken en dorpen. De deelnemende groepen worden ook gestimuleerd en beter begeleid.

Kandidaten kunnen zich vanaf nu en voor 31 januari 2013 inschrijven via vi.be. Je kunt je, vanzelfsprekend, inschrijven voor de Maanrockrally-voorronders maar de Mechelse inschrijvingen worden ook doorgegeven aan Kamikaze Roadshow, een circuit van optredens in verschillende Mechelse café’s. Ook Mechelse groepen die niet aan de Maanrockrally willen of kunnen deelnemen maar wel geïnteresseerd zijn om in hun eigen stad op te treden kunnen zich hiervoor aanmelden.

Uit de vijf Maanrockrally-voorrondes worden door de professionele jury uiteindelijk zes finalisten gekozen. De winnaar van de finale krijgt een jaar tijd en begeleiding voor een demo en preproductie in de befaamde Motormusic studio’s. Na dat jaar volgt een aantrekkelijke plaats op de affiche van Maanrock 2014. De andere finalisten krijgen een geldprijs, twee finalisten gaan ook door naar Maanrock 2014. Een bijkomende geldprijs wordt geschonken door een jongerenjury.

Hoewel de wedstrijd opengesteld is voor deelnemers uit het hele land garanderen de organisatoren een voldoende Mechelse aanwezigheid in de wedstrijd door drie wild cards voor te behouden voor Mechelse inschrijvingen. Doel is om Mechelse bands in contact te brengen met andere bands en hen zo te stimuleren in hun ontwikkeling.

De Maanrockrally-voorrondes vinden plaats tussen eind maart en begin mei;

- 30 maart 2013 in Cultuurcentrum Mechelen
- 6 april 2013 in JH Doema
- 13 april 2013 in JH Joko
- 27 april 2013 in JH Hoje
- 4 mei 2013 in JH Joppe

tekst: © Markec
beeld: © MRR

 

Ik wens me in te schrijven voor Maanrock rally,maar computer is echt niet mijn ding.

Ik ben binnen geraakrt  en ingelocht op VI.Be maar vind er geel link naar inschrijving maanrock rally.

Ook video's oploaden lukt niet  pfff zeker twee uur gezocht.

Kan da echt niet anders?

groeten

Van der Hasselt f.

Peke Chill-you tube

0471990344

Pekechill.band@telenet.be

Het zal toch via vi.be moeten gebeuren, vrees ik ...

Op 'Mechelen Blogt' kondigen we dit aan maar we zijn niet betrokken bij de organisatie.

Misschien  mailtje naar: mechelse.feesten@mechelen.be

Succes!

 

Morgen gaat het van start. En de winnaar, gaat die dan Parkpop openen? Of bestaat dat daartegen ook niet meer?