Winnaars eerste Gouden Carolus Fietszoektocht bekend en beloondVrijdag 5 oktober
zijn in Brouwerij Het Anker de 81 winnaars bekend gemaakt van de Gouden Carolus Fietszoektocht 2012. Van 1 juni tot en met 30 september fietsten 560 deelnemers tussen Mechelen en de Rupelstreek, op zoek naar de juiste antwoorden op de vragen. De fietszoektocht liep over een deel van de gloednieuwe Gouden Carolus Fietsroute. Een initiatief dat Mechelen als fietsvriendelijke bestemming nog meer op de kaart zette.

In de brouwzaal van Het Anker namen de eerste 26 winnaars hun prijs in ontvangst. Met een Gouden Carolus en hun prijs in de hand mochten ze op de foto met Keizer Karel. De andere 55 winnende deelnemers worden nog gecontacteerd en kunnen hun prijs afhalen in de brouwerij. Alle deelnemers kunnen hun behaalde resultaat bekijken op www.hetanker.be (bij "evenementen")

Brouwerij Het Anker wil méér zijn dan louter een brouwerij en wil inzetten op de ‘totale bierbeleving’. Binnen de brouwerijmuren doet ze dat met ondermeer brouwerijbezoeken en activiteiten in en rond het brouwerijhotel en de brasserie.

Door de realisatie van de Gouden Carolus Fietsroute en de daarop uitgestippelde fietszoektocht treedt de brouwerij naar buiten en wil ze een groter en vooral breder publiek laten meegenieten van de bierbeleving. De fietszoektocht geniet de steun van Toerisme Mechelen, Toerisme Rupelstreek-Vaartland en Toerisme Provincie Antwerpen.

De Stad Mechelen hecht belang aan fietsen, zowel voor de eigen bewoners als voor de toeristen. Zo bleek ook uit de nieuwe fietskaart en de fietspompen die in het straatbeeld verschenen. Met de Gouden Carouls fietstroute steunt Het Anker mee de opwaardering van de fietsbeleving.

Behalve de terechte beloning voor de winnaars werden ook de deelnemende Gouden Carolus horecazaken die op de route liggen in de kijker gezet. Als dank voor hun medewerking en om hen een kwaliteitslabel te geven, overhandigde Brouwerij Het Anker voor elk van hen een email (h)erkenningsbord. Fietsers van de Gouden Carolusroute weten voortaan snel waar ze van één van de ambachtelijke Ankerbieren kunnen genieten.

Er komt zeker een tweede editie van de fietstzoektocht in de zomer 2013.

Alle winnaars van de fietszoektocht vind je hier.

tekst: © Markec -  foto:  © Brouwerij Het Anker

Ik zie er vast over, maar waar kan ik die resultaten vinden op de website van www.hetanker.be ?

Goed opgemerkt, Dirk°, misschien  moeten ze de lijst met winnaars nog toevoegen aan de webstek.. Heb mij  gebaseerd op hun perstekst: maar had beter de site zélf eerst gechekt... my mistake...

Ondertussen gevonden, als taalkeuze eerst NL instellen en vervolgens Evenementen kiezen.

Link aangepast in het artikel - bedankt,  Dirk !