Wie houdt woord ? U kiest ! Nette straten en buurten.

met categorie:  

Dit werd beloofd in 2007 over het thema Nette straten en buurten. Wat denkt u er van ?

Dit schreef u 6 jaar geleden.

Dit is een discussieforum. Alle reacties die beginnen schelden of van het onderwerp afwijken gaan er simpelweg uit.

 

Het coalitieakoord van 2007:

* Alle woon- en winkelstraten van Mechelen worden minimaal elke veertien dagen gekuist. Daarnaast worden de Mechelaars gesensibiliseerd om afval te voorkomen en zelf mee hun buurt proper te houden. Het meldpunt voor het snelle interventieteam wordt via een regelmatige informatiecampagne beter bekend gemaakt.


* Er worden 250 extra vuilnisbakken geplaatst in de wijken en dorpen met een bijzondere aandacht voor de schoolomgevingen. Ze worden tijdig geledigd.


* Sluikstorten wordt nog strenger aangepakt. De cel sluikstorten wordt, binnen het bestaande personeelskader, dubbel zo groot en de administratieve boetes worden opgetrokken. Op risicoplaatsen worden mobiele camera’s geplaatst. Er komt in samenwerking met de wijk- en dorpsraden, de jeugdverenigingen en de scholen een grote sensibiliseringscampagne.


* Een actieplan voor opruimen van de oevers, onder meer aan Zenne en Dijle, wordt in overleg met Waterwegen en Zeekanaal, opgestart


* De bebloemingsactie wordt de komende jaren volgehouden en meer doorgetrokken naar de wijken en dorpen. Waar mogelijk wordt gekozen voor duurzaam groen, onder meer door middel van meerjarige planten.


* Een leefbare stad is het werk van iedereen. Peters en meters –dit zijn maneblussers die vrijwillig een pleintje, bloembak of stukje straat netjes houden– krijgen niet alleen gratis materiaal maar worden ook jaarlijks in de bloemetjes gezet. Tegen 2012 moet Mechelen ten minste 500 van dergelijke peters en meters tellen.


* Om Mechelaars aan te moedigen hun voetpad te vegen en hun straatgevel te versieren met bloemen en planten worden jaarlijks de drie straten die door de inwoners het best onderhouden werden beloond met een daguitstap naar een plek in ons land naar keuze, samen met een gezellig etentje.


* De Karavaan wordt verder uitgebouwd. Hierbij werken de verschillende stadsdiensten gedurende een bepaalde periode intensief samen om het openbaar domein en de netheid te verbeteren in een bepaalde wijk. Beleidsverantwoordelijken en ambtenaren gaan een intensieve dialoog aan met de buurt om te horen welke kleine mankementen er zijn, waarbij de betrokkenheid van de burgers bij de leefbaarheid, het sociale weefsel en het onderhoud van hun openbaar domein wordt versterkt.


* Een onderhoudsplan voor rioleringen krijgt volgende jaren prioriteit. Dit plan wordt in nauw overleg met Pidpa opgemaakt.

er wordt hondentaks ingevoerd per kilo hond, omdat grote honden veel poepen

Die schoonmaakmachines doen hun werk goed, zelfs in mijn straat, al is twee keer per maand zwaar overdreven...

Wat ik me wel afvraag is waarom dat altijd op zo'n schandalig vroeg uur moet gebeuren, gezien de herrie dat die karren maken... Bovendien zijn de bestuurders van die karren gewoon kamikazes die alle regels aan hun laars lappen, zelfs spookrijden behoort blijkbaar tot hun takenpakket... Gevaarlijke toestanden dus...

Aan het station is het blijkbaar vaak nodig dit op te kuisen in volle spits.

Qua sluikstorten hebben ze de bal zwaar gemist door de prijs van de vuilzakken te verhogen. Ik heb nog nooit zoveel plastic zakjes naast vuilbakken zien staan of hangen dan de laatste maanden.

Mechelen werd zondag in het debat over de netheid in Brussel, als voorbeeld gesteld over hoe het moet.

De stad Mechelen is veel properder dan vroeger zou ik zeggen.

@Peter

Gij komt ook niet veel verder dan de grote markt zeker ? Vorig weekend werd bij nacht op de Ulmolenweg nog een redelijke partij pallethout in de berm gekiepert. Een probleem ? Uberhaupt niet want nog voor de stadsdiensten tijd hadden waren er reeds nieuwe Belgen om de vooraad brandhout op te halen. Het zal allemaal door de schouw gaan denk ik. Maar wee uw gebeente als de groene ridders u betrappen als gij in uw tuin een paar droge takjes opstookt.

Wat ge over Brussel verteld, daar kan ik wel een woordje over meepraten, tenminste als het over de paradijzen Anderlecht, Molenbeek, Schaarbeek, Vorst, en ga zo maar door gaat. Daar gooien ze alles en nog wat op straat en op het einde van de week komt de stadsdiest zonder kommentaar alles opruimen. De rotzooi gaat dan naar Schaarbeek waar het zonder boe of ba in den oven verdwijnt. De geur is meestal voor Vlaams Brabant en de verbrandingsresten voor de Zenne. En onze vereerde medeburgers uit die Brusselse dorpen betalen daarvoor geen bal. Arm Vlaanderen.

Peter, eens meer buiten komen jongen.

@GL : nog eens goed de comment van Peter lezen, dan nog eens, effe nadenken, en lees de comment dan nog maar eens...

En trouwens, moest ik iets sluik te storten hebben dan kwam ik het ook in uw buurt doen hoor :-)

wat Molenbeek betreft zou ik maar zwijgen GL, naast de door u zo verfoeide  medemensen wonen daar ook meerdere andere mensen en gezien ik daar op regelmatige basis kom moet ik je teleurstellen omtrent het vinden van smeerlapperij overal en nergens en op het einde van de week alles ophalen.

Net gasten uit Nederland gehad in onze gastenkamer. Het viel hen op dat onze stad erg proper was ...

@Peter

Dat het hier slecht weer is viel hen toch ook op zeker.-)

Laten we genuanceerd blijven - ik doe een poging:

1. Er is gedurende die zes jaar vooruitgang geboekt.

2. Maar het kan nog veel beter.

Kan iedereen zich in die synthese vinden?

Qua netheid mogen we niet klagen.
Qua verbetering van het uitzicht mogen we ook niet klagen, met uitzondering van de Van Beethovenbrug. (persoonlijke mening / smaak, kleur, weetjewel)

Qua toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid valt er wel te klagen.
 

De stad is zeer moeilijk bereikbaar geworden voor mensen met een handicap en het kan de bevoegde schepen allemaal niets schelen.
Het Plaicenseplein is een ramp voor de automobilist en levensgevaarlijk voor de fietser die het allemaal niet meer begrijpt en in tegengestelde richting door rood rijdt.
 

Als het goed is mag het gezegd worden, maar als het niet goed is mag het ook gezegd worden.
 

Ik ben het dus eens met Wieland, met die nuance dat wat veel beter kan, ook rechtgezet moet worden en dat kan niet als de plaatselijke politici zodanig met zichzelf bezig zijn, dat ze geen oog meer hebben voor de problemen van de burgers.