Radio 1 weigert N-VA en Vlaams Belang op debat

met categorie:  

Radio 1 liet zich weer van een bijzonder naar kantje zien. Op het radiodebat "Alles uit de bus" werden twee Mechelse oppositiepartijen (N-VA en VB) en de PVDA+ gewoon niet uitgenodigd. Sterker nog: de partijen worden niet eens in het artikel vermeld. Nochtans is lijsttrekker van de N-VA Marc Hendrickx de grootste uitdager van Somers.

Hendrickx reageert gefrustreerd op Facebook:

Er zijn precies nog Mechelaars die zich ergeren aan het feit dat ik niet was uitgenodigd op dat debat. "N-VA komt al genoeg aan bod in onze programma's" was de uitleg van de VRT. Ook VB was er niet, maar GROEN mocht wel 2 keer tussenkomen, ofschoon die op de stadslijst van SOMERS staan. Hoe leg je zoiets nog uit?

Overigens nog een saillante lapsus van de kwaliteitszender (???): "In Vlaams-Brabant zitten Annelies Beck en Bart Schols met de Radio 1-autobus op de Grote Markt in Mechelen."

-Update: bovenstaande fout is ondertussen rechtgezet-

Het verslag van Radio1 is hier te vinden: http://www.radio1.be/programmas/vandaag/alles-uit-de-bus-vanuit-mechelen

Wel, mijn beste Henning, dan moet GIJ maar - hier en nu - eens gedetailleerd aan de Mechelaars uitleggen waar de N-VA met Mechelen allemaal naartoe wil, de volgende 6 jaar.

Het hoeft niet zo uitgebreid als in dat boekje van ons Blauwbartje, maar toch...

Ik denk dat de Mechelaar daarvoor beter de N-VA haar programma leest :-)

Om te vermijden dat ik hier een pleidooi voor meer N-VA zou houden, link ik ook even naar:

Wel, mijn beste Henning, dan moet GIJ maar - hier en nu - eens gedetailleerd aan de Mechelaars uitleggen waar HENNING met Mechelen allemaal naartoe wil, de volgende 6 jaar (Idee├źn - Dromen - Verwezelijkingen).

En het mag wat uitgebreider dan dat programma van de N-VA.

Ik kom NIET op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Achteraf gezien best wel jammer, maar een mens moet zijn prioriteiten stellen ;-D

N-VA mag niet klagen daar waar het media-aandacht betreft (understatement) lijkt me. (PVDA+ daarentegen???).

En als het hen niet zint blijven ze gewoon weg (Zie ATV). De arrogantie van de vermeende winnaar. Ik hoop dat die arrogantie keihard in hun gezicht ontploft.

Wel, Wout, ik vind dat argument zwak. Het is niet dat A'pen al aandacht heeft gekregen dat Mechelen opeens onderbelicht moet zijn. Een debat met enkele lijsttrekkers (en dan nog 2 van de meerderheid) en een Groen federaal parlementslid (Calvo, ook meerderheid) is gewoon een overkill en disproportioneel. Hoe je dat nu draait of keert...

Ik had trouwens ook wel wat meer willen horen van Tuypens. Het enige wat ik tot hiertoe van die man las was het bashen van de partij-die-niet-genoemd-mag-worden.

@ Henning : Goed-goed.

Maar als ge, in 2018, toch zou opkomen en de burgemeester uit zijn zetel kunt wippen, dan verwacht ik wel dat ge de Olympische Spelen naar Mechelen haalt !

En nen IKEA.  En ne Makro.

Ik vraag me af of ik in 2018 hier nog woon ;-))))

Maar mocht dat toch zo zijn: ja, dan haal ik zelfs Uplace en het WK voetbal binnen! Wacht maarrrrr affff...

Misschien eerst nog een rijke investeerder voor MM vinden (insider).

@ Henning: ik zei dat N-VA niet mag klagen over de media-aandacht die ze krijgen. In tegendeel tot anderen. Waar is m'n argumentatie zwak?

@Wout: N-VA Mechelen is niet A'pen of Nationaal. Ze hebben wel dezelfde kleuren, maar strijden, net zoals iedere lokale partij, ook voor lokale thema's die overal verschillend zijn. De aandacht nationaal rechtvaardigt nooit of te nimmer minder aandacht lokaal.

Henning, het is een kwestie van eraan gewennen. Wat ik wel merkwaardig vind is dat het thema " VEILIGHEID " bij NVA zo laag op de ladder staat. 

De media-aandacht die De Wever (kandidaat burgemeester in Antwerpen-terwijl-hij-niet-eens-burgemeester-wil-zijn) krijgt in Vlaanderen gaat ge dan hoop ik toch ook 'disproportioneel' noemen Henning?

Henning, ik heb vanavond bij gebrek aan wat anders nog eens naar het geleuter op onze  TV zenders gekeken. Maar wat Smeyers en Weits daar presteerden was ook niet om over naar huis te schrijven.  Dat ze dat maar liever aan onze Flup overlaten in 't vervolg.

Laat de N-VA en het VB het maar onder elkaar uitzoeken denk ik dan. Vrienden Volksnationalisten onder elkaar.

Zeg Wout, wanneer drinkt gij der nog ene van mij? Mijn uitnodiging is nog steeds geldig hoor [/off-topic]

@Wout

Nog altijd niet begrepen hoever uw rode kaviaar vrienden ons land gebracht hebben ?

Met U ene gaan drinken en 'in het echt' kennis maken zie ik altijd wel zitten Henning. Zo'n online forum blijft maar een online forum uiteraard.

 

Daar willen we dan wel een feauteautje van !

;-)