Mechelse winkeliers ontvangen kooplustigen tijdens ‘Warm Welkom Weekend’De handelscomités en stad Mechelen organiseren vanaf vandaag, vrijdag 5 oktober, tot en met zondagavond 7 oktober het ‘Warm Welkom Weekend’. Mechelse winkeliers rollen de rode loper voor kooplustigen uit en zetten hun nieuwste seizoenscollecties in extra in de spotlights.

Vandaag, vrijdag kun je tot 20 uur winkelen in de binnenstad, morgen zaterdag de hele dag en zondag van 14 tot 18 uur. Tijdens het ‘Warm Welkom Weekend’ kun je in de Mechelse winkels de nieuwe herst- en wintercollecties bewonderen. Op zondag vindt op de IJzerenleen en op de Schoenmarkt een openlucht modeshow voor jong en oud plaats. De deelnemende winkels organiseren een catwalk of zetten hun koopwaren op originele manier in de spotlights.

Behalve kijken en al dan niet kopen, valt er ook te ruiken of proeven. Op de Botermarkt en IJzerenleen vind je een gezellige cava- en oesterbar, en ook de ‘Mechelenbon’ heeft er een stek.

Brassbands zorgen voor sfeermuziek en op de Veemarkt kun je genieten van een kinderkoor en rope skipping. Met een ludiek ballenspel maak je kans op een Mechelse belevenisbon ter waarde van 25 euro.

Het warm welkomweekend loopt vanaf vandaag tot zondagavond 18 uur. Meer info vind je op www.mechelen.be/warmwelkomweekend