Mechelen.be steunt Project Notfound

Als je vanaf vandaag, surfend op de stadswebstek op error-pagina’s terecht komt, zie je in plaats van de gebruikelijke '404 foutpaginaopsporingsberichten van vermiste kinderen. Stad Mechelen ondersteunt hiermee Project Notfound, een nieuw initiatief van Missing Children Europe en Child Focus.

De stadswebstek Mechelen.be viel al meermaals in de prijzen. Mechelen beschouwt zich met mechelen.be als digitale pionier en steunt graag het nieuwe initiatief ‘Not Found’. Dankzij het toevoegen van enkele regels code en de ‘Not Found’-applicatie worden foto’s van vermiste kinderen getoond op de ‘niet gevonden’-pagina’s.

Fout- of 404 meldingen zijn nooit populair. Ze worden getoond wanneer de webserver een pagina niet kan terugvinden op de website. Door de Notfound opsporingsberichten krijgen deze pagina’s een reële meerwaarde.

Het onderwerp ligt ons allen nauw aan het hart en ik doe dan ook een oproep aan andere besturen en alle Mechelaars met een website om ons voorbeeld te volgen”, zegt schepen van ICT Kristl Strubbe. De stadswebstek wordt erg goed bezocht. Destemeer reden voor de dienst ICT om het intiatief van Child Focus méé te omarmen.

Elke website kan de opsporingsberichten tonen door het toevoegen van enkele regels code. Die kun je terugvinden op: http://notfound.org/

Das wel een erg innovatief idee !

En zo komt het stéadsbestuur weer eens positief uit de hoek. Dat verdient ook aandacht, vind ik.

Het moet dan wel duidelijk zijn dat de enduser op errorpagina's belandt (zoals hier het geval is), maar verder verdient het initiatief respect!