Jong jazztalent kan vanaf nu inschrijven voor 'JazzContest Mechelen 2013'We hebben er, in de marge van jazzathome, al eerder over bericht: Jazzzolder vzw, jazzathome en Jazz op Scène pakken uit met een nieuwe wedstrijd voor jonge jazzmuzikanten: JazzContest. Inschrijven kan vanaf nu.

Het doel is: jonge groepen de kans geven om het beste van zichzelf te tonen. Er wordt daarbij vooral gedacht aan studenten van muziekacademies en conservatoria, maar ook andere jongeren kunnen zich inschrijven.

Een vakjury zal uit alle inzendingen acht groepen selecteren, die op zondagnamiddag 17 maart 2013 in Cultuurcentrum van Mechelen kunnen aantreden in de halve finale.

Hieruit worden vier groepen gekozen, die op zondagnamiddag 21 april 2013 op vier (theater)podia in de stad Mechelen tijdens Jazz op Scène hun finale spelen.

Tot de eerste prijs behoort een optreden op Jazzathome 2013 ’s avonds in de stadsschouwburg van Mechelen als voorprogramma voor de hoofdact. Ook een opnamedag in een professionele studio is voorzien. Tweede, derde en vierde prijzen zijn optredens in Jazzzolder, Dijlefeesten, Jazzathome namiddag, JazzOra, drumstage enzomeer.

Inzenddatum: vanaf nu tot uiterlijk 31 januari 2013. Meer details vind je ook op jazzcontestmechelen.be waar je ook het reglement kunt lezen.

Melomanen en jazzliefhebbers in het bijzonder hebben weer veel  moois om naar uit te kijken, jong muzikaal talent heeft er een forum bij om zijn kans te wagen. Dus: inschrijven maar!

tekst en foto: © Markec

Demo's kunnen pas vanaf 18 oktober ingezonden worden.

Bedankt, Mark, om dit onder de aandacht te brengen. Jazzmuzikanten hebben al vaker winst in een concours als een springplank naar meer meer erkenning mogen gebruiken.