Scoor een Mechelenbon in het ballenkraam!

    

(foto's: Jan Smets)

Ze zèn wee mè ons belanstingsgeld aan 't goeie!

...dat zei de scheurpende Mecheleir die voorbijkwam.  Hij had het opzet niet helemaal begrepen.  Burgervader Bart en ballenmeisje Caroline hebben het wellicht  niet gehoord, zo druk als ze opgingen in hun spel, om gekleurde balletjes in de gaten van een in de Hallestraat opgesteld paneel te gooien...  Het was dan ook niet zo eenvoudig om te scoren.  Deze verslaggever waagde ook enkele pogingen - zonder resultaat.  Misschien had ik de juiste kleur niet gekozen?  Bart Somers probeerde het zelfs met rood toen blauw doel had gemist, en Caroline Gennez waagde zich aan een groene bal...

Alle gekheid op een stokje: het was in ieder geval een 'levendig' te noemen introductie-actie van de Mechelenbon...

  

 

De Mechelenbon werd gisteren voorgesteld in aanwezigheid van een aantal voorzitters van handelscomité's zoals Guido Verlinden, Guido De Coninck en Leo Lenaerts, die aan het initiatief hun medewerking verleenden.

"Een bon?  weeral een bon", denk je misschien?

Nu - deze bon hééft toch wel een tikkeltje méér voor de Mechelenliefhebber.  Hij speelt helemaal in op 'beleving in deze stad'.  En dat gaat breed.

 

  

 

Met de Mechelenbon die te verkrijgen is als geschenkbon van 5, 10 of 20 euro, kan je een origineel cadeau geven.  Met deze bon kan je verschillende ervaringen opdoen: van vrije tijd tot cultuur, van welness tot mode.

 

Je kan er met andere woorden mee naar het theater gaan, of naar Planckendael of de Maan.  Maar je kan er ook lingerie of chocolade, schoenen, bloemen,  of wat weet ik nog allemaal mee aanschaffen.  Of: misschien kan je er mee op café of restaurant?  Pik je een museumpje mee , of wil je er mee overnachten in een Mechels hotel?

Op dit moment kan je je bon verzilveren bij zo'n 108 deelnemers.

 

 

Je geeft met deze bon zo'n beetje 'een stukje Mechelen' cadeau.

 

De Mechelenbon is vanaf dit weekend te koop bij UIT in de Hallestraat.  Maar tijdens de herfstbraderie van vandaag en morgen kan je ze aan deze 'stand' ook kopen.  Of: misschien kan je ze ook wel winnen met dit ludieke ballenspel?   Misschien scoor je wel beter dan de hier oefenende politici en handelaars?

 

De Mechelenbon is geldig gedurende één jaar.. 

De lijst van deelnemers kan je vinden op www.uitinmechelen.be/mechelenbon.  Ook meer informatie kan je daar opsnorren.

In ieder geval is deze bon een nieuwe, toffe en eigentijdse manier om Mechelen te promoten, en speelt het in op 'totaalbeleving' in onze stad, door shoppen, cultuursnuiven en genieten te combineren.  Ook hoopt men sterk dat  Mechelse bedrijven in  deze Mechelenbon een perfect eindejaarsgeschenk voor hun klanten zullen zien.  De Maneblussers zullen met deze bon waarschijnlijk ook wel nieuwe ontdekkingen doen.  De handelaars zien er een bijkomend middel in om nieuwe klanten aan te trekken.  Je ziet het: iedereen hoopt er bij te winnen.

Wie als handelaar nog wil deelnemen, contacteert hiervoor best de dienst Economie in de Kanunnik de Deckerstraat 201.  economie@mechelen.be    De vrijetijdspartners die dit willen, kunnen dat ook, maar dienen contact op te nemen met UIT - uitmarketing@mechelen.be

 

 

 

 

 

 

 

Een goed initiatief .... nu weet ik wat te kopen wanneer ik iemand een geschenk wil geven!!!!

Oehaa, oehaa. Om te gieren.

Ik vraag me af of het verlopen van cadeaubons de taak is van een stadsbestuur.
Op die manier doet de stad firma's als Bongo oneerlijke concurrentie aan.
Zijn er dan echt geen belangrijkere problemen die veel dringender moeten aangepakt worden ?
Of zijn die problemen niet interessant genoeg om in het nieuws te komen ??

Het lijkt wel een parallel geldmiddel. Een eerste stap naar de onafhankelijkheid van Heerlijkheid Mechelen (lacht)

Maar als het mensen trekt om naar Mechelen te komen & de handelaars moeten niet al hun winst (en meer) afgeven zoals bij de Bongo's & Groupon's van deze wereld - dan is het een goede zaak

 

En toch is dit voor mij wél een taak van de stad: het stimuleren van de handel en economie in deze stad.  Dat komt elke Mechelaar ten goede.  De stad moet de plaatselijke handel op zoveel mogelijk terreinen ondersteunen, en niet... Bongo of andere.   ;-)

Ik begrijp niet goed wat men tegen dit initiatief kan hebben.

Op deze wijze kan men gemakkelijk een bon kopen voor iemand (budget kan men zelf aanpassen) en het komt de mechelse middenstand (en sommige andere ketens) ten goede!

Ik vind het heel goed en ik hoop dat men nog meer middenstanders (vb boekhandelaars, ...) kan aanzetten om mee te doen aan deze actie!

 

Goed initiatief voor de volgende Sintemette-, Sinterklaas-, Kerstmis-en Nieuwjaarsaankopen.  Jaja, mensen, het jaar loopt naar zijn eind.

Voor dat eerste feestje kunt ge hier al eens oefenen met zingen en met de Mechelenbon kunt ge dan ne voorraad peperkoek in huis halen.

:-)