Luc Deflo brengt kortverhalen met demonische trekjes

met categorie:  

                      (foto: Jan Smets)

De Mechelse schrijver van misdaadromans, Luc Deflo, maakte gisteren handig gebruik van het feit dat het druk was in de stad, om zijn bundel Kortverhalen Deel 1, onder de aandacht van de Maneblussers te brengen.  Dat deed hij door het boekje aan te bieden op de Haverwerf, waar Luc, netjes gezeten aan een tafeltje, bereidwillig signeerde...  Want dat Deflo fans heeft in de Dijlestad is een understatementLuc Deflo is één van de betere auteurs in ons landje  wat misdaadromans en thrillers betreft.  Menig Mechelaar heeft zijn boeken op de plank staan. 

En nu zijn er dan zijn 'Kortverhalen'. 

Patrick Vandendaele schrijft in zijn rescensie:

"Indien je de boeken van Deflo kan zien als lekkere taarten, dan kan je deze eerste bundel van kortverhalen vergelijken met verfijnde pralines...  De essentie van een krachtig verhaal, gecombineerd met weerom zeer leuke plot(jes) die toch wel zo kort bij het leven staan, en met personages die echt wel herkenbaar zijn en die ons even meenemen in een snellezend kluwen van problemen..."

 

Het klinkt alvast veelbelovend.  Na een leuke babbel met de man die nog een oud-wijkgenoot van me is, besluit ik alvast om een bundel aan te schaffen.  Ik weet bovendien dat een paar huisgenoten hier zeker blij mee gaan zijn.

 

Het boekje dat 106 pagina's telt, bundelt vijf kortverhalen.   Het wordt door Luc in eigen beheer uitgegeven.  Deze keer koos de auteur dus niet voor zijn gewone uitgever.   Je kan het boekje dus alleen verkrijgen via het internet.  Ik verwijs je graag naar:

 

www.lulu.com

Leuk weetje is dat het boekje ook te verkrijgen is in groot lettertype als je dit wenst.  En da's best meegenomen voor mensen die moeilijkheden hebben met het lezen van kleine lettertjes.  Goeie vondst!

 

Wie toch graag het boek aanschaft op klassieke wijze, kan het enkel kopen bij boekhandel Salvator in de Befferstraat, die dit in exclusiviteit aanbieden aan de prijs van 15 euro.

 

(notabene: het is ook in deze Mechelse boekhandel dat de schrijver zijn nieuwste boek, 'Enigma' zal signeren op 6 oktober.  Het is maar dat je het weet...)

 

Ik was er, en heel leuk. Hij liet me laten weten dat hij 6 oktober opnieuw bij Salvator gaat signeren voor zijn nieuwste boek!