H30 terug van weggeweest

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Met veel animo, en jeugdig enthousiasme, met wervelende acts, jong geweld en zélfs een rappende burgemeester, opende H30, de artistieke werkplek voor al wie jong is en wat wilt, zijn herbouwde stek in de Hanswijkstraat 30.  En véél volk wou dit gebeuren meevieren, van de Hanswijkstraat tot de Vismarkt, om te besluiten in het Cultuurcentrum met een tof dansfeest.

  

  

 

Het heeft zo'n  twee jaar geduurd voordat H30 weer helemaal opgeknapt was.  Maar vandaag is deze inspirerende en bruisende plekje in de stad weer geopend.  En dat zullen we geweten hebben.  H30 is weer klaar voor het creatieve gevaar!

 

 

Vanaf 19 uur werd er feest gevierd in de Hanswijkstraat, met Theater van 't Huis, Discobar Das Kleup't, de alom tegenwoordige Stikbitchen, Baz en Claude Hugo, Circle O Stripe vs, Gijs Van Hee vs Gottland...

Veel jeugdig volk was afgezakt naar de nummer 30.  Maar ook nét wat oudere buurtbewoners en belangstellenden kwamen een kijkje nemen.  Bart Somers had zich wat ongewoon in jongerentenue gestoken en bracht zijn openingstoespraak al rappend...

 

  

 

Na de feestelijke opening werd richting Vismarkt getrokken me t Fatboombastic en het heerlijk gestoorde Mechelse majorettenkorps Va et Vent.  DDF crew, Feel the rope sensation: ook dit stond op het programma...

 

 

In bruisende stijl werd afgesloten in het cultuurcentrum waar men aanpikte bij de opening van het nieuwe cultuurjaar.  Een spetterend dansfeest brak los met Discobar-a-moeder...

 

Het is een feit: H30 is terug van weggeweest!

 

  

  

  

                                   

  

  

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu we in rechte lijn zijn naar 14/10 lijkt Bart overal.

Of is dat maar een indruk ?

;-)

Gim, god is in den hemel, god is op de aarde en god is overal.-)

Ik stel vast dat onze burgemeester zich in dit geval wel degelijk "presentabel" heeft aangekleed:-)

En ik die eerst dacht dat het Fred Flinstone was met een klak op :-)

 

Zijn klak staat tenminste zjust !

In onzen tijd hadden we in Mechelen een café en die noemde de Sotscop. Bart jongen ge overdrijft een beetje. Hoe laag kan een mens vallen ?

G.L.: jij bent nu écht de persoon die dat moet zeggen.

@Anoniem: in de plaats van G.L. een verwijt te sturen had ge hem beter de betekenis van "Sotscop" uitgelegd!

Oh nee, het zijn weer de azijnpissers die als eerste reageren.

Nu een volwassen reactie. Het was een superfeest. Ongelooflijk wat die gasten op zo'n korte tijd met de inrichting van de ruimtes gedaan hebben. Alleen al voor het werk van Gijs Vanhee is het de moeite om naar de gezellig bar op de zolderverdieping te stappen. Chapeau voor Brien en co!!

Fijn dat H30 weer 'vollen bak' er tegenaan kan gaan met nieuw gebouw  en al !!

Weer tijd voor meer vrolijke gekte.... Go, H30, go go !

Het H30-feestje gemist, wegens dan al in Cultuurcentrum Mechelen voor de seizoensopening, maar daar viel later de vrolijke bende van  H30 ook binnen ;-)

Allez, ons Blauwbartje gaat aan het scratchen en Comical Ali rapt !

Go figure !

Filmpjeu !

Terwijl ons Bartje zich amuseert, zoekt ons Krist'l een project.

" Mechelen, stad zonder problemen "

Leuk stukje van Van Dievel

Zielig hoe een heel mooi  initiatief hier  volledig genegeerd wordt, en op basis van een foto het alleen nog maar over de burgervader kan gaan. En nee, ik ga de man niet verdedigen noch aanvallen.

Iemand nog iets te zeggen over waar dit om ging?
H30!!! Weet je nog wel?

Last but not least, H30 aan het woord:

@ Jan Smets: bedankt voor het fijne verslag!

@ de kritischer mensh onder ons: ziet u die Miss Forever op de foto's die altijd blijft lachen? Laten we gewoon BLIJ zijn dat H30 terug is en dat de Burgervader op ónze vraag een a-tipysche speech wou brengen, samen met 2 jongeren van ons theater Mont. Nee? We kunnen moeilijk negeren dat het huidig beleid ervoor zorgt dat H30 FOREVER zal blijven bestaan, jiehaa!