Gymende 'madammen' gaan Mechelse eer verdedigen in Italië

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Het is al 22u30 als ik aankom in de IHAM-sporthal aan  de Geerdegemvaart.  Hun laatste repetitie loopt op zijn einde.  Ze zijn er klaar voor: Italië mag hen verwachten!  De gymende 'madammen' van Gymflex M mogen bijna hun koffers pakken voor het Golden Age Gymfestival in Montecatini Terme.   Zondag vertrekken ze om er een kleine week hun kunsten te tonen aan de buitenwereld.  Het is een vrolijke maar gedreven bende, deze groep dames.  Ze zijn tussen de veertig en de zesenzestig jaar, maar ze zetten hun beste beentje voor.  Dit is wérkelijk een gouden leeftijd!

  

 

Ze hebben er zin in.  Dat merk je.  Hun act is dan niet alleen mooi uitgevoerd, maar ook erg leuk. 

 

Ons Daniëlleke doet dat met hart en ziel.  Al veertig jaar zit ze in onze turnkring. 

 

Ze dragen 'ons Daniëlleke' op handen.   Daniëlle Wagemans is de leidster en steunpilaar van het turnende gezelschap.  Maar ze wuift de eer weg:

 

Zonder hen allen zou het écht niet gaan.  Iedereen is belangrijk in de groep!

 

De dames van Gymflex  M  vzw zijn een hechte vriendengroep, en hebben plezier in hun hobby.  Hun groep telt zo'n 34 vrouwen.  21 van hen maken de reis naar Italië.

 

Drie à vier jaar geleden is hun turnvereniging ontstaan na een fusie van De Toekomst en MK Gym.  De Mechelse turnclub De Toekomst ontstond in 1920, en is steeds een begrip geweest.  Elke dinsdag oefenen de dames in de IHAM-sporthal.

 

Ze kijken erg uit naar hun reis naar Italië.  Voor de derde keer wordt een Golden Age Gymfestival georganiseerd.  Telkens in een ander land.  Het gebeuren gaat tweejaarlijks door.  Voor België gaan twee groepen naar Montecatini Terme: een Brugse turnvereniging en 'onze' Mechelse dames.  Ginder zullen ze twee avonden optreden.  Per land (er doen 23 landen mee) wordt één groep geselecteerd.  Het is ook al voor de derde keer dat Gymflex deelneemt.  De vorige twee keer zijn ze al geselecteerd voor het gala.  En daar wil men ook deze editie voor gaan!  Ze zijn dus erg gemotiveerd.

 

Het is mooi voor het groepsgevoel deze reis.  Bovendien leggen we er toffe internationale contacten.  De sfeer is er telkens geweldig.  Maar we doen er ook ideetjes op voor oefeningen...  We gaan ervoor!  Maar natuurlijk is het vakantiegevoel ook aanwezig.  Zeker en vast!  Het wordt plezant!

 

 

Voor hen zal de reis geslaagd zijn als hun oefening lukt en ze aan het gala kunnen deelnemen.  Dat zou hen extra voldoening geven.

Ze vinden dat Mechelen best fier mag zijn op hen.  Voor de derde keer op rij verdedigen ze de Mechelse kleuren met verve.  Ze zouden dan ook graag nadien op het stadhuis worden ontvangen als het even zou kunnen....  Want - ze vertegenwoordigen toch wel sportief Mechelen...  Schepen van Sport, Koen Anciaux zei onlangs nog dat ze best wat media-aandacht mochten krijgen...  Zo zie je maar: Mechelenblogt geeft hen alvast een podiumplaats!

 

      

 

Ze poseren wat graag voor de lens.   Ze verdienen het.

 

    

 

Zondag vertrekken ze naar Italië.  Zeven mannen zullen hen vervoegen, waaronder de echtgenoten, stadsgids Rudi De Mets en 'fotograaf' Karel Somers.

 

Ze mogen onze tassen dragen en op onze spullen letten.  Maar ook moeten ze ons moreel steunen.  En...ze moeten natuurlijk heel hard supporteren!  En als ze dat allemaal goed doen, mogen ze af en toe een prosecco drinken..

.

 

Goeie reis dames!   Verdedig de Mechelse kleuren in Italië!  Ik wens jullie veel succes en plezier, en kom met toffe verhalen terug naar de Dijlestad!

 

(de dames waarmee ik na de sessie nog een babbel had voor dit artikel: vlnr: Jenny De Rooy, Mieke De Haes, Aagie-Anne Demeester, Linda De Potter en Daniëlle Wagemans)

 

www.goldenage2012.eu

 

 

 

Ik ben blij dat ik tenminste een prosecco mag gaan drinken....

...en twee mag ook zenne Rudi!!!

Pas toch maar op daar in Italië, want daar hebben ze het niet zo voor zatte nonnekens.

Veel succes !

Bravo, meisjes. Van harte veel sukses gewenst!

Tante Mart en tant Hortense, doe da goe daar in Italië én natuurlijk ook de rest van het gezelschap! Jullie mogen er fier op zijn, veel succes en plezier gewenst !!

Groeten uit montecatini van de turnende dames, die het hier best naar hun zin hebben.

Vanavond openingsgala, maandag bezoek aan Pisa en Lucca en dinsdag en woensdag optredens, het serieuze werk dus. Ondanks de bewolking is het hier lekker warm, gisteren tot 27gr.

Fantastisch openingsgala met Italiaanse turndemo van grote klasse. Verschrikkelijk onweer tijdens dit evenement. Door de gietende regen naar huis. Behalve den deze die slimmer was en via zijn madam een taxi veroverde. Blazen nu uit in de bar. Schol.

Gisteren maandag, uitstap Pisa en Lucca. Helaas in Lucca twee ure'n drachme nationale om gek van te worden. Dat was helaas ok het geval in Montecatini waar onze collega's van Brugge konden optreden in open lucht en moesten uitwijken naar een zaal. Van pech gesproken! Vandaag dus bang afwachten met die Weergoden, maar het werd een prachtige dag besloten met de dames in een schitterend optreden dat sterk gesmaakt werd door een enthousiast publiek. Die nonnetjes deden het echt wel. We hopen op mooi weer morgen voor de tweede sister act en duimen voor het eindgala. We klinken er op, niet met een Gouden Carolus maar met een Prosecco.

super wat onze Jenny nog doet,zelfs met bril.

Rudi stelt :twee mag ook ! bedoeld hij Carolussen.

BLIJ U NOG EENS TE ZIEN