Feestelijke aftrap KV Mechelen Supportersclub 'De Snoodaards'

Sinds mei 2012 kent voetbalclub KV Mechelen een nieuwe supportersclub. Het team jonge Mechelaars doopte hun club ‘De Snoodaards’. Vrijdagavond 14 september organiseerden De Snoodaards hun openingsfeest. In een goedgevuld JH Joko weerklonk eerst de potige Blues van The Blues Syndicate, gevolgd door een stevig feestje met dj’s Schwind en Dirickx.

Bij onze club is iédereen welkom, zolang er maar ergens sympathie is voor de club” zegt bestuurslid Liesbeth De Ridder. Ook de ‘niet-die hard voetbalfan’ kan dus terecht bij de activiteiten begrijpen we. "Zeker!" confirmeert Liesbeth.

We willen ook aantonen dat een supportersclub ook meer doet dan bvb. ‘bingo-avonden’ organiseren” aldus Liesbeth. ‘Supporters en sympathisanten in en buiten het stadion samenbrengen’ is het devies van ‘De Snoodaards’. Op het startevent bij JH Joko bleek dat alvast gelukt. Mechelen Blogt spotte er oud- en jong, voetbalfans, bluesfans en andere fuifbeesten. De benen losgooien tot in de vroege uurtjes bleek voor niemand een groot probleem. Met of zonder geel-rode klederdracht.

Het optreden van The Blues Syndicate bleek zeer gesmaakt te zijn, en als we een blik op hun playlist werpen, mag dat niet echt verbazen: ‘Folsom Prison Blues’ (Johnny Cash), ‘Mojo Working’ (Muddy Waters) maar evengoed ‘Roll over Beethoven’ of ‘Johnny Be Goode’. Vermits we in de jazzzolder waren, de blues gemist: maar wij geloven de enthousiaste toehoorders. Het moet erg goed geweest zijn. En dat geldt zeker ook voor de gevarieerde set die dj’s Sander en Udo brachten, getuige een vaak volle dansvloer.

Liesbeth, Kelly, Rob en Dinny, die het kernteam vormen van De Snoodaards, hebben er zin in en hopen dra nog veel activiteiten te organiseren. “Onze leden mogen zich in het najaar opmaken voor twee, nu al memorabele evenementen”, klinkt het veelbelovend. Leden krijgen ook maandelijks het tijdschrift ‘geel&rood’.

Bestuursleden Liesbeth De Ridder en Kelly Sprangers

Thuisbasis van De Snoodaards is O’ Fiach Irish Pub op de Mechelse Grote Markt. De club wil er uitmatchen volgen en thuismatchen vieren.

Wie zich wil aansluiten bij De Snoodaards betaalt daar € 12 voor, te storten op BE02 7370 3657 8440, KREDBEBB, met mededeling 'lidmaatschap De Snoodaards + e-mailadres + postadres'.

Meer info via desnoodaards@gmail.com

tekst: © Markec
foto:
© De Snoodaards

Moest ik nu al niet jaren bij een andere club zijn aangesloten waren zij wel kanshebbers