Vis-Pop 2012!

De Dijlefeesten hebben we al gehad, Maanrock staat voor de deur - zaterdag en zondag 25 en 26 augustus - maar eerst, aan de vooravond van het tweedaagse stadsfestival, is het tijd voor Vis-Pop 2012. Het gratis festival is al aan haar zesde editie toe.

Vrijdag 24 augustus kun je vanaf 19 uur terecht op de Vismarkt om te kijken, luisteren, rocken, dansen... feesten. Net als vorig jaar wordt samengewerkt met ‘Korenmarkt Zomert’ dat jazz en blues programmeert.

 

Op het menu van het gratis festival staan de post punk van Dead Letter Box (herrezen uit de as van Bruised Not Broken, dat in 2007 op Vis-pop stond), grooves en swing van Boulvard en ook Els Pynoo en Danny Mommens komen feesten in Mechelen. Ze doen dat met het gekende Vive La Fête-recept: neo-new wave en electropop en... kitsch zonder complexen. En dat feesten zal ook wel lukken met de mix van van breakbeat, funk, drum een bass, dubstep en electro die AKS brengt.

Op de Korenmarkt begint ‘Korenmarkt Zomert’ er al om 17 uur aan. Op het jazz & blues-podium spelen La Manoir du Swing en The Moe Green Specials.

De organisatie, vzw arm-band, huldigt ook nu het principe: ‘meer feesten om te kunnen geven’. De goede doelen die dit jaar de opbrengst van alle drankopbrengsten ontvangen zijn de organisatie van een Sinterklaasfeest voor pleegkinderen, jeugdgroep Jamaswapi en Salaam.

De timing van de optredens ziet er als volgt uit:
19.00 - Dead letter box
20.30 - Boulvard
22.15 - Vive la Fete
00.00 – AKS

Bij Korenmarkt Zomert beginnen ze er om 17 uur al aan om rond 22 uur af te ronden.

Het wordt een vrijdag van moeilijke keuzes voor melomanen.. Niet alleen tussen Vismarkt en Korenmarkt, maar het is dan ook de vierde vrijdag van de maand en dat betekent een optreden in de Jazzzolder...

Meer info: www.vis-pop.be en www.korenmarktzomert.be

Niet twijfelen:

TMGS op de Korenmarkt (20.00h?)

...wat mij betreft één van de meest onderschatte groepen in België.
The National, meets Calexico en Wilco, met een snuif The Band maar dan Belgisch...