Poëtische kunst van Anne Wittevronghel in MOK

  

(foto's: Jan Smets)

Ik heb een afspraak op de Korenmarkt, maar heb nog even wat tijd 'over'.  Da's een mooie gelegenheid om een koffietje te slurpen in MOK in de Adegemstraat.  MOK is een leuk adresje dat tot één van mijn 'nieuwe' lievelingsplaatsjes behoort in de stad.  En de koffie?  ...die is heerlijk, en heeft een artistiek kantje...  Joren Van Utterbeeck, de jonge Mechelse fotograaf die er als allereerste mocht exposeren met zijn knappe reeks rockfotografie, heeft plaats geruimd voor een volgende kunstenaar.  En dat wou ik beslist eens bekijken.  Anne Wittevronghel dus?  Ik kende haar niet, maar had het geluk dat ik haar  daar aantrof - een uitgelezen kans om met de kunstenares een babbeltje te slaan, en haar werk te bewonderen...

 

De schilderijen van Anne maken je vrolijk - de kleuren spatten van het canvas.  Maar tegelijkertijd zijn zo ook bijzonder ingetogen en dromerig -  poëzie op doek.

Anne drukt het zo uit:

 

'Bloemen zijn als...

strelingen van de zinnen,

Hun palet nodigt menig schilder uit,

Bloemen zijn als balsem voor de ziel...

We wensen ze toe aan ieder die we beminnen...'

 

 

Anne is een vriendelijke en innemende jonge vrouw, die met liefde over haar kunst praat.

Ze is eigenlijk Lierse, maar woont nu al een hele poos in Mechelen.  En ze houdt van deze stad.  Dat voel je - en dat zegt ze ook. "Mechelen beviel me van in het begin.  Het is een stad die weet te charmeren." Ze werkt op het OCMW als maatschappelijk werkster. 

Anne Wittevronghel volgde lessen in de kunstacademie van Lier.  En sinds kort komt ze ook met haar werk naar buiten.  Ze maakte een knappe reeks schilderijen voor de welnesspraktijk 'Energia' van haar broer Koen op de Lierse Lispersesteenweg.  Met haar werk zorgde ze er voor de 'inkleuring' van de ruimte.  Stilaan ging de bal aan het rollen.  Nu schildert ze vaak op 'aanvraag'.

 

Anne stelt in de koffiebar MOK haar werk ten toon tot 21 september.  Loop er gerust eens binnen om te genieten van haar schilderijen.

 

http://annewschilderijen.blogspot.com

anne.wittevronghel@gmail.com

 

 

MOK gaat hoe langer hoe meer de artistieke toer op.  En da's toch wel een meerwaarde voor de sympathieke koffiebar van de al even sympathieke Koen Schiepers.

Zo zal hoe langer hoe meer ook poëzie geprogrammeerd worden.  Na de tentoonstelling van Anne zal de laatste week van september en de eerste week van oktober een twee-weekse van de poëzie georganiseerd worden.  De jeugdige Mechelse broers Arno en Hidde Moens krijgen een 'podium' in MOK.  (zo brachten ze beiden enkele weken geleden al een gesmaakte poëzie-avond).  Leuk is dat hun poëzie zal 'geïllustreerd' worden door Jeroen Los.

Buiten dit dichterlijk avontuur is het de beurt aan Lynn Proven om te exposeren in MOK. Vanaf de tweede week van september mag zij er haar tenten oplaan.

 

                       (Koen Schiepers)

 

Koen maakt me bovendien nog attent op een intiem (rock-)optreden op 24 augustus van Marz Riesterer.  Laat je maar verrassen door dit meisje uit L.A die al zes maand in onze stad woont....

MOK?  verrassend en veelzijdig artistiek...: een adresje om te koesteren!

 

 

 

 

 eerste reactei: hé tof! dus de bloemen maken blij

probeer morgen eens binnen te lopen, op een voor mij speciale dag

Tof dat ik zo'n mooie en artistieke buurvrouw heb. Proficiat An.  :-)

 

inderdaad, een meerwaarde adres voor Mechelen

" Koffie & Extra " blijkt een succesformule :

Koffie & Kunst in de MOK

en

Koffie & Boeken in De Zondvloed.

Ben er al is gaan kijken maar vind de schilderijen niet echt iets speciaals hebben. Ze geven me geen wauw-gevoel. Maar ja, kleuren en smaken hé. :-)

Eerste klasse schilderijen met een eigen scherpe artistieke visie.

Een meerwaarde in de hedendaagse schilderkunst!


Dag Anne , als eerste op de kunstvestdagen , kwam ik het huis binnen met jouw kleurrijke imposante en ook leuke schilderijen ! ik wou het hier even kwijt dat ik er echt van genoten heb !! dank zij je kaartje kan ik dit jou ook nog persoonlijk zeggen !! ik ben doof en visueel heel sterk aangetrokken en zeer kunstminnend !! zelf ben ik ook wel bezig maar niet zo professioneel als jij , jij , hoor ! je geeft me inspiratie en lust om mijn ding te doen ... Bedankt , Mieke xx