Kipkap beter dan Carolus...?

met categorie:  

Een tijd terug lanceerden de vzw Vlaanderen Lekker Land en Radio 2 de wedstrijd Vlaanderen Lekker Land.  Steden en gemeenten werden en worden daarbij uitgedaagd om het grote publiek warm te maken voor hun streekproducten en culinaire troeven en zo voldoende stemmen binnen te rijven om gedurende twee jaar de provinciale titel van 'Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land' te mogen dragen.

Tussen de vijf laureaten die werden geselecteerd voor de provincie Antwerpen prijkt ook onze eigenste Gouden Carolus, het al vaak bekroonde maar vooral héél smakelijke bier van de nog enige resterende Mechelse brouwerij Het Anker.

Vandaag meldt de Gazet van Antwerpen dat onze Carolus wat de online stemming betreft laatste staat in het ranglijst, waardoor Mechelen dus nààst de titel dreigt te grijpen!

Nu is dit misschien 'maar' een symbolische wedstrijd en bovendien zal niet de online stemming maar wel het oordeel van een vakjury de doorslag geven.  Tenslotte haalde onze Carolus toch de top vijf binnen onze provincie én kan je natuurlijk ook - met de voorbije Olympische Spelen nog in het achterhoofd - bedenken dat deelnemen belangrijker is dan winnen.  Er moet per slot van rekening toch iémand laatst eindigen.

MAAR...

Als fiere Maneblussers kunnen we dit toch niet zomaar over onze kant laten gaan!? Dit pareltje van onze Mechelse geschiedenis en traditie verdient onze volle steun.

Bij deze dus een oproep: wie nog niet stemde kan dat nog tot 26 augustus op deze site.

(Foto Vlaanderen Lekkerland)

 

 

Nu is het enkel nog wachten op het tijdstip dat ze hun whisky vrijgeven.

Het zal zeker over de koppen lopen worden eind 2013.

:-)

Dit is een verhaaltje appelen met citroenen vergelijken. Hoe kan je nu een stuk vlees, een taart, aardbeien en een pint bier rationeel naast elkaar plaatsen en daar een waardeoordeel aan vellen? Als het nu nog ging om het beste bier van de provincie, het beste fruit, de beste taartenbakker of beste slager an sich, tot daar aan toe.
En waar de Gouden Carolus ook eindigt, het bier is altijd zeker van een vijfde plaats. Dat kunnen een pak olympiërs niet zeggen, nu we toch kromme vergelijkingen aan het maken zijn.

@Mechelen-Noorderling  Maak u niet druk.  Zoals ik al schreef: het gaat hier vooral over een symbolische wedstrijd, een soort populariteitstest die uiteindelijk alle deelnemende producten in de kijker met zetten.  Niet meer, maar ook niet minder.

eet een stuk vlees, neemt als dessert een taart met aardbeien, en drink bij het geheel een frisse Carolus .... Allemaal winnaar.

 Al die poll's zijn onbelangrijk. Voor mij blijft Gouden Carolus nummer 1.

Kevin:

fiere Maneblusser ???????

Ik dacht eerder aan Vaertkapoen, of ben ik mis ????

E. :-)))))

 

@Eric (en G.)

Laten we zeggen... een 'Mechelse Vaertkapoen' (= familie van de Mechelse Koekoek, nog zo'n schoon streekproduct).

;-)