Jong veulen zoekt nostalgisch Mechelen

met categorie:  

 Gegroet Mecheleirs,

Het is alweer eventjes geleden sinds mijn laatste actieve deelname hier, maar ik wil de hulp inroepen van de kenners onder ons.

 

Het zit zo, ik studeer fotografie en ik zit door omstandigheden zonder uitvoerbare ideetjes momenteel. Vandaar dus het gedacht om eens een locaal projectje voor op langere termijn op te starten om me toch altijd bezig te kunnen houden.

Wat ik zoek zijn nostalgische plekken in Mechelen, ge weet wel, van die plaatsen die recht in uw stoffige fotodoos op een vergeeld stukske fotopapier kunnen. Een stuk Mechelen dat na vele moderniseringspogingen nog altijd doet terugdenken aan de goeien ouwen tijd.

Typische cafégevels, vergeten straatjes, alles wat de laatste 20-25 (of langer) jaar heeft kunnen overleven zonder veranderingen is welkom.

Dwarrelt er in uw achterhoofd nog zo'n locatie, laat het zeker weten (liefst een straatnaam of dergelijke bijvoegen). Zet mij aan het werk en hopelijk kan ik hier wat neo-nostalgische beeldjes komen delen in de toekomst.

 

U bent bedankt voor de aandacht.

 

Beste

mijn vader heeft thuis nogal wat foto's van Mechelen zoals het vroeger was.

Misschien een idee om de locaties van deze foto's opnieuw te fotograferen zoals ze nu zijn.

Als je wil, breng ik jullie met elkaar in contact.

steven.wynants@skynet.be

 

Steven

 

 Momenteel blijf ik bij de onveranderde locaties, maar bedankt voor de tip!

Dag Bosvos! Indien je tijd en goesting hebt, probeer je project te combineren met Mechelen Mapt. Daar heb je gratis webruimte en kun je onze encyclopedie met waardevolle info en beelden verrijken.

De Sint-Albertuskerk in Muizen;

Dat kasteeltje aan de dijle bij de Lakenmakersstraat;

Het café op de (Antverpia?) op de hoek van de Korenmarkt en de Adegemstraat;

Het café ("Bij Monique" geloof ik) in de Hanswijkstraat aan het Raghenoplein;

Het kapsalon 'Franzian' in de OLV-straat;

De hoofdtribune van KRCM;

Café 'Citadelle' in de M. Sabbestraat;

 Café 'Tilt' in de Vrijgeweidestraat;

Oude grafmonumenten bv., voordat die ook verdwenen zijn !

straatkapelletjes mogen we ook niet vergeten.

 Café Den Stillen Genieter (kortweg De Stille), Nauwstraat 9 (bij de Vismarkt).

Het bestaat al sinds 1985 en staat op het punt om te verdwijnen.
Ik weet niet zeker of het in al die jaren (veel) veranderingen heeft ondergaan, maar ik vermoed van niet eigenlijk. Het ziet er gezellig, oud en knus uit.:)

 @ Anike: vanbinnen wel, vanbuiten is er nu niet veel speciaals aan. Ik moet na al die tips wel nog gaan selecteren in fotografisch opzicht natuurlijk :)

 @Bosvos: ik dacht u voor te stellen om de leden van de actuele gemeenteraad eens te fotograferen voor en ook na de verkiezingen, maar ik vrees dat ik hetzelfde antwoord zou krijgen ans Anike: vanbinnen wel, vanbuiten is er nu niet veel speciaals aan. Ik moet die "tippen" wel nog gaan selecteren in fotografisch opzicht natuurlijk :)

De oude sluizen? Zennegat, sas van battel, keerdok, maar vooral die de binnendijle afsluit aan nekkerspoel-borcht, met de oude spooorwegbrug op de achtergrond. Van dat laatste sluizencomplex druipt de nostalgie af: volledig uitgerangeerd door de tijd! Er staan ook mooie foto's van op de beeldbank.

 Als ja vanop de Astridlaan de Dageraadstraat inrijdt, kan je ter hoogte van de rotonde aan de rechterkant een klein straatje terugvinden. Ik denk zelfs dat het geen naam heeft. Het is piepklein, met arbeidershuisjes die aan de renovatiewoede zijn ontsnapt. 

Misschien een ideetje ?

@langenasem: bedoel je de huizen in de Monseigneur Van Nuffelstraat 18-26???

 

 ik heb een vraagje:

pansiusdreef, verdwenen?

kasteeltje van den isembrandt, waar stond dat? flarden herinneringen uit mijn kinderjaren......

De stille verdwijnt? uhu? Waar moet die petitie getekend worden?

@ Melanie: De dreef begon op de hoek Liersesteenweg/Kadodderstraat (waar nu een benzinestation is) en liep tot de splitsing Duivenstraat/Kauwendaal. Daar staat nog steeds het kasteel. De mooie rotskapel is verdwenen, net zoals de dreef...

dank jt 

@Bosvos

                Nog eens een reportage over het Parkhotel zou niet slecht zijn maar neem dan TommyG mee, die kent de weg. 

 Bedankt voor de tips tot hiertoe.

 

@ G.L. Het parkhotel vind ik écht gene vetten, allez, 't is een pak minder interessant dan wat de meesten doen vermoeden :p

 Tussen Rembert Dodoensstraat 27 & 35 is er nog zo'n oud steegje, misschien is "beluik" een beter woord. Is iets mee te doen denk ik :-)