Galapagos valt in de prijzen

met categorie:  

Het in Mechelen gevestigde biotechbedrijf Galapagos heeft maar liefst twee prijzen in de wacht gesleept tijdens de European Mediscience Awards 2012, die afgelopen maand in Londen werden gehouden.

Galapagos begon in 1999 als een kleine onderneming, maar is gestaag uitgegroeid tot een zeer succesvol biotechbedrijf dat werkt vanuit zes landen (hoewel het hart altijd hier in Mechelen zal liggen!). Naast het doen van geavanceerd onderzoek en het opzetten van ontwikkelingsprogramma’s, houdt het bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van medicijnen. Galapagos heeft de afgelopen tien jaar samengewerkt met academische topinstellingen in heel Europa, voor het ontwikkelen van behandelingen tegen kanker tot het produceren van medicijnen tegen ademhalingsziekten.

Het lijkt erop dat Galapagos’ harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen, aangezien het bedrijf twee onderscheidingen heeft gekregen: de Transaction of the Year Award en de Chief Executive of the Year Award. De eerste is voor Galapagos’ samenwerking met Abbott Laboratories voor de ontwikkeling van een remmend medicijn dat patiënten met reumatoïde artritis kan helpen. De tweede prijs is een erkenning van de leiderschapskwaliteiten van Galapagos’ CEO, Onno van de Stolpe.

Na de prijsuitreiking zei dr. Raj Parekh, voorzitter van de raad van bestuur van Galapagos: “We zijn ontzettend blij dat we twee European Mediscience awards hebben gewonnen, mede omdat dit een erkenning is van de inzet van het volledige Galapagos-team. Galapagos is bezig met het uitvoeren van zijn strategie om een Europese leider in biotechnologie te worden en deze prijzen laten de vooruitgang zien die ons bedrijf maakt om die ambitie te verwezenlijken.”

Om zijn doel te bereiken is Galapagos een nieuwe recruitmentronde gestart, met functies voor senior technicus-, management- en developer jobs in Mechelen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 800 werknemers op de verschillende afdelingen in Europa en heeft plannen voor verdere uitbreiding in de nabije toekomst.

Onlangs is Galapagos een intensief samenwerkingsverband gestart met de zeer gerespecteerde Edinburgh Cancer Discovery Unit. Deze unit werkt vanuit de Universiteit van Edinburgh, en het project met Galapagos is zo opgezet dat onderzoekers van beide instituten kunnen samenwerken om nieuwe behandelingen tegen kanker te ontwikkelen. Dr. Neil Carragher, hoofdonderzoeker bij het Edinburgh Cancer Research Centre, zegt: “Door met ons team samen te werken, heeft Galapagos de beschikking over een groot aantal geavanceerde kankermodellen en de technische kennis die de ECDU in huis heeft.”

Gezien de solide samenwerkingsverbanden van Galapagos met onderzoeksinstituten en de prestigieuze prijzen van European Mediscience, zal het bedrijf weinig moeite hebben om de experts aan te trekken die het nodig heeft voor zijn onderzoeks-, management- en IT jobsom zo zijn aanwezigheid hier in België en in het buitenland een impuls te geven.