Eviva Espana

(foto: Jan Smets)

Het werd vandaag nét niet dé warmste dag sinds tijden, maar toch hebben we ons te pletter getranspireerd en ons laveloos gedronken.  Degenen die niet uitgeteld en zielloos lagen te wezen, probeerden het hoofd koel te houden.  Zo ook deze dame die mee op stap was met Mechelenbinnenstebuiten.  Gids Marjan loodste haar gezelschap doorheen de Spaanse tijd, en werd hierbij didactisch gewijs geholpen door een al even Spaanse zon die Mechelen op smeltemperaturen bracht...  Misschien is dit wel niet hét beeld van de dag, maar toch wil ik hem hier naar voorschuiven als foto-van-de-dag.  We zouden binnenkort eens kunnen vergeten dat we gezweet hebben op 19 augustus...

 

En terwijl gidsen Marjan en Peter zich vakkundig kweten van hun taak, stond op een stopplaats een attente 'waterdraagster' klaar om de dorstigen te laven.  Het moet gezegd: Mechelenbinnenstebuiten doet dat goed!   ;-)

 

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zouden binnenkort eens kunnen vergeten dat we gezweet hebben op 26 augustus...

Bij mijn weten was het 20 augustus maar " a slip of the finger" wordt in deze hete periode graag over het hoofd gezien :-)

Ieder zijn meug, maar voor deze jongen is het momenteel het ideale weertje.

Lekker zonnen  op een saunabedje met een goed boek en af en toe een koele (?) verfrissing in het zwembad dat vandaag liefst 30° warm was.  Meer moet dat voor mij niet zijn.

 Of was het zondag 19 augustus?;-)....

Amai..., de warmte speelde me bij het tikken van dit tekstje duidelijk parten.   ;-)  Natuurlijk is 26 augustus te 'begrijpen' als 19 augustus...  ;-))

(én ook niet de zondag 20 augustus van Roger....)   ;-)

@ Roger Kokken: De buren zouden zeggen: "Kijk, geen broek aan z'n gat, maar wel een zwembad". :-)

Shit !! natuurlijk was dat de 19e...  'k had zeker wat te lang in de zon gelegen :-)

Grappig detail: uitgerekend op dezelfde dag (dus gisteren, zondag 19 augustus) bemerkte ik pal in 't midden van de Merodestraat een zwetende en traagjes slenterende groep... Spaanse toeristen! Zou die hun gids ook hebben uitgeweid over de 'Spaanse tijden' in Mechelen...? ;-)

Het was inderdaad een hete wandeling en alhoewel water drinken tegen mijn religie is, ben ik de bekende waterdraagster dankbaar voor haar bekommernis. 't Was tof!