Springen in de Deel!

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

Klokslag 15 uur werd er in Mechelen in de Dijle gesprongen.  Het begint een traditie te worden.  De Big Jump is ook in onze stad een begrip geworden.  Big Jump is een actie voor propere en levende rivieren.  Op hetzelfde tijdstip sprongen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om aan te tonen dat ze wakker liggen van proper water.  En méér: om er daadwerkelijk ook iets proberen aan te doen!

 

De actie wil de Europese kaderrichtlijn water meer bekendheid geven.  Deze kaderrichtlijn wil tegen 2015 alle Europese waterlopen in een 'goede toestand'.   Het is een ambitieuze doelstelling die niet te bereiken is zonder de steun van het brede publiek.  Daarom wil deze jaarlijkse actie hiervoor zoveel mogelijk mensen sensibiliseren.

 

www.bigjump.org 

 

Er waren dit jaar méér deelnemers die de sprong in onze Dijle waagden.  En da's een mooie vaststelling.  Ook aan de kant van Haverwerf en Vismarkt stonden flink wat supporters en sympathisanten.  Tussen al de 'Dijlezwemmers' zagen we een grote delegatie 'groenen' (wat natuurlijk niet zo verwonderlijk is...), jongeren en ouderen, de moedige Chiro Libertus die al voor de derde keer meedeed, en burgemeester Somers die zo'n beetje als 'de grote roerganger' de (gele) rivier overstak... 

 

Alle gekheid op een stokje: mooi om zien was het zeker.  En bemoedigend om vast te stellen dat vele mensen begaan zijn met ons leefmilieu.

 

Het bleef droog tijdens de Big Jump.  Ook dat was fijn.  Het water van de Dijle was immers nat genoeg...

  

                        

    

   

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grote roerganger had misschien beter een blauwhemdje aangedaan.

;-)

Sinds dat hij zijn ziel aan de groen heeft verkocht krijgt hij van de partij geen blauw hemdjes meer. 

Jan ,Ik kon u niet vinden in die fotos,HaHaHa,Louis

 In de "Deel"? Is dat Mechels? Altijd van "Doale" of "Daale" gehoord.

Das inderdaad Mechels.

Het water van de Deel moet nu wel echt proper zijn want de Mechelaars slaan zondag massaal aan het straatvissen !  Go figure !

;-)

Echte Mèchelèrs zegge: "in de Deil"