'Smoelentrekker' Luc Perdieus geeft preview nieuw boek in Hombeek

  

(foto's: Jan Smets)

Zijn vader fotografeerde als radioloog de binnenkant van de Maneblussers.  Zijn zoon Stijn begeleidt als begrafenisondernemer de Mechelaars naar hun laatste rustplaats...  Maar Luc houdt zich bezig met de levende stadsgenoten.  Hij is als fotograaf gebiologeerd door zijn Mechelse medeburgers, en weet hun expressie als geen ander te vatten.  Enkele jaren geleden bracht hij een eerste Grote Smoelenboek op de markt.  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het tweede komt er aan in oktober!  In Hombeek organiseerde de 'fotograaf-met-het-strikje' een preview het langverwachte boek.  Levensgenieter Luc deed het met een feestje - wat had je anders gedacht?

 

Daar hoort uiteraard muziek bij, schuimend bier en de onvermijdelijke maatjes van boezemvriend Luc Vis.

Tussen de twee 'Hombeekse Monumenten', 't Archief en de Bruinvis is het gezelligheid troef.  Het blijft droog, en da's ook al uniek in deze verpieterde zomer.  Hoembeikenaren en Mechelaars van elders zijn afgezakt om het evenement mee te maken.  Het wordt nog laat...

 

Op een scherm in de Bruinvis worden een serie portretten  die in de tweede editie van het Smoelenboek zullen komen,geprojecteerd.  Het geeft al een voorsmaakje van wat we mogen verwachten... Bekende en minder bekende Maneblussers passeren de revue.  En het moet gezegd: Luc heeft er een knappe portrettenreeks van gemaakt, en wist de Mechelaar-voor-de-lens heel persoonlijk en  spontaan vast te leggen.

 

 

Op 4 oktober (om 19 uur)  wordt het nieuwe Smoelenboek met veel feestgedruis gelanceerd  in de meubelfabriek De Schoenmaecker aan de Gentsesteenweg in Battel. Wie er de vorige keer bij was, weet dat dit iets wordt wat niet te missen mag worden.  Toen kwamen er honderden mensen op af.  Dat zal deze keer niet anders zijn.  Gery's Bigband zal het muzikaal ondersteunen, en hapjes en drankjes zijn in overvloed te verkrijgen.

 

Nu is het al mogelijk om in te tekenen op het Tweede Groot Mechels Smoelenboek.  Dan ligt het boek voor jou klaar voor 45 euro in plaats van voor 50 euro.   (wil je deel I er op de koop bij, dan krijg je ze samen voor een voordeelprijs van 75 euro).  Wie voorintekent krijgt zijn naam vermeld vooraan in het boek dat genummerd en gesigneerd word door Luc.  Bovendien is er nog een tweede naamvermelding in de alfabetische lijst van alle voorintekenaars.  Alle voorintekenaars mogen op de feestelijke voorstelling op 4 oktober gratis eten en drinken.  Het voorintekenen kan gebeuren tot en met 30 augustus.

 

Speciale prijs:: 45 euro per exemplaar te vereffenen door overschrijving tnv CAPITA SELECTA gcv Leermarkt 14, op bankrekeningnummer IBAN BE22 3631 0579 8647  met vermelding 'SMOELENBOEK II'

 

De prijs in de boekhandels De Zondvloed en Salvator wordt na 5 oktober 50 euro.

Ik haal dit smoelenboek alvast in huis.  Natuurlijk.  Want ik ben natuurlijk vereerd dat mijn 'tronie' het boek mag 'sieren'.  Ik ben namelijk samen met mijn broer Koen geportretteerd.  Misschien kom jij nog ooit in het derde boek dat, naar wat Luc belooft, ook nog op stapel staat...

  

     

     

  

  

  

  

  

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Hombeek zoals het is, in de hoofdrol. Proficiat maar het is wel lang geleden. 

Folklore aan de rand van de middelgrote stad ;-)

Nu stel ik mij toch de vraag waarom de steller van dit item toch zoveel belangstelling kan wijten aan mensen zoals schepen Nobels en schepen Gijs die werkelijk als eenzaten daar waren zonder maar het minste aandacht te besteden aan de masale opkomst van het Vlaams Belang. Ik stel me daar vragen bij of Jullie het willen of niet. En als het kan ook een woordje uitleg daarover.

GL: zet uw brilletje eens goed op jouw neus!   ;-)  Ik heb jullie heus wel opgemerkt in jullie kanariegele vestjes.  Je staat zowaar zélf te blinken in de fotomontage hierboven, en bovendien staat er nog een 'kompaan' van jou op (Jan Harzé).   (naast Nobels, Geys, Kestens, en zoveel andere 'gewone' Mechelaars en Hombekenaars...).  Maar je moet natuurlijk wel willen zien hé!   ;-)  En niet steeds uitgaan van de stelling : 'iedereen-heeft-het-tegen-ons'...

Maar om jou te plezieren: NOGMAALS een foto van jou voor hetzelfde geld:

GL (Goovaerts Louis) - Hombekenaar en  gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Mechelen.   (misschien een mooie sollicitatie voor Smoelenboek III van Luc Perdieus?  ;-))

(foto: Jan Smets)

1) Als de schepenen van't centrum zich niet tonen in de randgemeentes is het niet goed.

2) Als de schepenen van't centrum zich wél tonen in de randgemeentes is het niet goed.

3) Ondanks de 'masale' opkomst van het VB (wat ik uit deze fotoreeks echt niet afleid) stond minstens één iemand zijn gezicht op twintig na zeven. De rest van de aanwezigen had blijkbaar geen boodschap aan politiek, wel aan een geweldig nieuw boek, een goed gesprek en een frisse pint.

4) Ik zal dit exemplaar binnenkort met veel plezier in mijn bescheiden boekenkast zetten, net zoals het vorige. Al was het maar om mijn dochter later te kunnen tonen in welke gevarieerde omgeving zij opgroeit.

Mooi verslag van een verleden dat nooit bestaan heeft Jan.

 de mannen van het VB zijn weer op hun pik getrapt...

 Staat daar geen belangrijk foutje in jouw tekst Jan ???

Dan ligt het boek voor jou klaar voor 50 euro in plaats van voor 45 euro.  

 

Jij hebt dus wel het juiste brilletje op Chris!   ;-)   Eerste prijs voor opmerkzaamheid.  Bedankt.  Ik had het zelf na nalezen nog niet opgemerkt.  Ik heb het aangepast.

 Euhhh ... eigenlijk een afwijking door mijn onderwijs-verleden ;-)

Die meneer van 't Vlaams Belang heeft precies zijn valse tanden thuisgelaten :-)
Zolang de leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft hahaha

 

hahaha, lachen met die gasten is altijd leuk... Zeker als ze het zelf zoeken :-)

Eigenlijk is Luc Perdieus een clevere zakenman. 250 foto's in één boek en wie er in staat koopt er al zeker eentje. Daardoor is hij al zeker van 250 verkochte boeken. Desalniettemin een zeer leuk boek om in te kijken, dus Luc, het worden er al zeker 251 :-)

Ik zou toch hopen dat wie erin staat een gratis exemplaar krijgt, nee?

In elk geval zie ik die man helemaal links op de eerste foto geen exemplaar kopen, ik denk niet dat die daar geld voor heeft...

Kan jij aan iemands uiterlijk zien of hij geld heeft of niet ?
Je zou je misschien nog heel zwaar kunnen vergissen.
Ik betwijfel ook of iedereen die erin staat een gratis ewemplaar krijgt.
Het zijn, qua kwaliteit, vrij dure boeken, lijkt me.
Het zou Luc een aardige duit kosten en als je weet hoeveel uren werk er aan zo'n boek voorafgaan, denk ik dat hij er niet zo veel aan overhoud.

 

Nee, aan het uiterlijk niet... Maar iedereen die een beetje rondloopt in Mechelen kent die persoon en zal dus weten dat die man geen 50€ aan een boek zal geven, veel meer details ga ik ook niet geven, ik wil niet slecht spreken over die man...

Normaal gezien betaal je je model, of geef je ze een gratis exemplaar, of beiden...  Of inderdaad helemaal niets, maar dat zou ik wat flauw vinden... Zo verdiend de fotograaf fors geld door de smoelen van een aantal mensen die daar dan niets voor in de plaats krijgen, buiten eeuwige roem in Mechelen...
Het zijn wel hun smoelen die het boek doen verkopen, zonder hun smoelen geen boek, en geen winst, het lijkt me dus evident dat de modellen een exemplaar krijgen...
Hangt allemaal af van de afpraken tussen model en fotograaf... Maar eigenlijk zijn dat onze zaken niet...

Nee, ik zal hem wel met plezier kopen!  ;-)  Ik denk dat Luc niet te veel zou overhouden als hij pakweg 250 boeken gratis zou moeten weggeven aan de geportretteerden...  Uiteindelijk is de oplage niet zo groot.  Buiten Mechelen zullen weinig of geen mensen het boek kopen... De onkosten lopen sowieso hoog op bij zo'n vrij beperkte oplage.  Dus: 'fors geld'  verdienen hieraan, is niet aan de orde.  Dat hij al maar ziet dat hij uit de kosten geraakt  ;-)  Van zijn eerste Smoelenboek zijn er nog een pak over...

Het is voor hem meer een visitekaartje en hobby.