Géén kinderstrand dit jaar...

met categorie:  

In m'n omgeving hoorde ik de laatste dagen toch wel wat ontgoocheling omdat het 'strand aan de Dijle' dit jaar niet doorging voor de allerjongsten... Er was natuurlijk wél het stilaan tradionele Beachvolley dat zorgde voor de nodige animo en gezelligheid op de Grote Markt, maar... de Mechelse kinderen die zich zoals gewoonlijk een paar dagen voordien mochten uitleven in het zand, bleven dit jaar op hun honger ziiten.  Wat was er aan de hand?

  

(foto's: Jan Smets)

 

Het had leuk kunnen zijn.  Want het was mooi zomerweer op de dagen dat het had gekunnen.   Gemiste kans voor 'Mechelen-Kinderstad'?  (het is immers wel een sterk label voor Mechelen).

 

Navraag leerde dat het kinderstrand niet kon georganiseerd worden, omdat het budget dit niet toeliet.  Immers: de stad organiseert in september het al in het lang en breed aangekondigde 'kinderkunstenfestival Grof Geschud', en dat  kost ook wel één en ander.  Bovendien had de stad zijn schouders nu volledig zélf onder de jaarlijkse Speeldag gezet (met véél succes trouwens...).  Met het inrichten van 'Strand aan de Dijle' zou het budget overschreden worden, wetende dat dit zo'n 12 000 euro kost.

 

Da's natuurlijk véél geld.  Maar dan rijst de vraag of het nu écht niet mogelijk was om op een soberder manier het strand toch beschikbaar te stellen aan de kleine Maneblussers en hun ouders?  Het zand lag er nu 'werkloos'  en uitnodigend bij.

Zonder grote (gehuurde) attributen, rekwisieten en dergelijke, had het ook nog prettig kunnen worden.  Een emmer en een schopje, en wat fantasie en creativiteit  konden het misschien ook wel maken. 

Enne... heeft de jeugddienst zélf niks steken op hun zolder?

Het zijn maar een paar vragen die ik me stel.  Misschien zie ik het verkeerd?    Alleszins ben ik blij dat volgende zomer het evenement terug zou plaats vinden op onze Grote Markt.

 

 

 

 

 

 

 

Voor de Speeldag heeft de stad anders wel een subsidie van 25 000 euro gekregen (beslissing Vlaamse regering van 25/5)! Vorig jaar noemde Gennez het 'Strand aan de Dijle' nog het hoogtepunt van de zomer van Mechelen kinderstad en nu hoeft het ineens niet meer. Het is echt onbegrijpelijk en bijzonder jammer. Dat hoeft allemaal niet veel te kosten. Wat zand en wat schuppekes en de kinderen zijn al content.
Met wat creativiteit en een lager budget had het ook zeker gekund ;-) Aan onze Belgische kust staan al die palmbomen en zo ook niet en toch amuseren de mensen zich :) Als nu iedereen zijn eigen strandstoeltje, emmertjes en schopjes en kindjes meeneemt, dan kon het er gerust gezellig worden!

inderdaad, creativiteit is er zelfs niet voor nodig gewoon eens geen toeters en bellen, gewoon strand aan de dijle maar zo iets eenvoudig kunnen onze stadsbestuurders waarschijnlijk niet meer bedenken

Waarschijnlijk brengt dat niet genoeg op ...

Die 'toer' wil ik persoonlijk niet opgaan.  Ook andere dingen die in een stad worden georganiseerd brengen niet dadelijk 'iets' op.  Het gaat mij erom of het écht niet kan georganiseerd worden zonder veel 'decor' en andere elementen die misschien wel mooi ogen, maar niks bijbrengt aan het simpele kinderplezier.  Aan de huur van al die dingen hangt een behoorlijk prijskaartje.  Volgens mij kan dat met creativiteit (en spullen?) van de Jeugddienst even goed, of zelfs beter.  Denk ik.  

 al die kinderen hebben al een halve week het zand zien liggen , en ze weten van de voorbije jaren dat zij er normaal de dagen na die wedstrijden opmogen , en dan wil men dat nu van hen afnemen..


Mechelen steelt vreugde van de kinderen....
En zoiets is onaanvaardbaar , deze stad is de naam kinderstad lang niet meer waardig..!!!

Het zand lag er toch. Volgens mij hadden de Moni's van de jeugddienst die de speelstraten mee animeren (en dat goed doen) daar met weinig extra kosten wel iets plezant van kunnen maken voor de kinderen.

 

12.000 euro (+/- 500.000 BEF) is toch wat veel voor... hoeveel dagen plezier?

Ik vind dat de stad dat gemakkelijk had kunnen pompen in de Nekker ofzo. Dat strandje is bijwijlen ook zo troosteloos. Doe-daar-toch-iets-mee denk ik dan. Een megabarbecue oep de plaasj, ik zeg maar wat. Je hebt er ook nog eens water... Maar ja, da's dan weer van de provincie he.

misschien waren er dit jaar onvoldoende monitoren om te animeren

 ik ken een 4,5 jarig jongetje dat enorm teleurgesteld was dit jaar ...