'Fotografie in de steigers' is van start gegaan

   

(foto's: Jan Smets)

Kunst in de openbare ruimte: het geeft naar mijn gevoel een meerwaarde aan een stad.  Of het nu gaat om beeldhouwwerk, een gedicht aan een gevel..., of: fotografie in de steigers!  Laagdrempelig kunst-kijken: mooi voor Mechelaars én toeristen.  'Fotografie in de steigers' is aan zijn tweede editie toe, en ging vorige vrijdag van start met een druk bijgewoonde vernisage in het Maurus Moreelshuis.

 

De belangstelling voor deze aparte vorm van fotokunstwerken presenteren, had vorig jaar veel succes.  Toen hingen er 54 foto's drie maanden aan de restauratiestellingen van de Begijnhofkerk.  En aangezien deze stellingen (die ondertussen al haast zélf behoren tot het patrimonium van de barokke kerk) nog lang niet weg zijn, bieden ze weerom een geschikte 'kapstok'.

 

Maar het oorspronkelijke idee werd uitgebreid.  Dit jaar werd het vervallen lijkhuis in de Moreelsstraat (die ondertussen een 's' bijkreeg in haar naam - een correctie van de naam van de Mechelse kunstschilder Maurus Moreels) gerestaureerd, en is nu een kunstgalerij geworden.  De mensen achter de vzw Maurus Moreels zagen nu nieuwe mogelijkheden.  Naast de 'openluchttentoonstelling' aan de kerk, wilde men ook in de vakantiemaanden vier fototentoonstellingen opzetten in het Moreelshuis.

 

 

Er werd een oproep gelanceerd om foto's in te zenden, die daarna werden beoordeeld door een professionele jury en de bestuursleden van het Maurus Moreelshuis.  Voor de prijs van 175 euro mochten de 'uitverkorenen' dan hun foto uitvergroot zien op een weerbestendig canvas op een formaat van 160 cm op 120 cm.  Maar ook kregen  ze dan de kans om gedurende 12 dagen hun foto's tentoon te stellen in een groepstentoonstelling in het Moreelshuis. 

 

 

Je moet beslist eens langslopen in het Begijnhof.  Het is immers toch te slecht weer om een verdere trip te plannen...   ;-)   Het loont de moeite. 

 

En loop dan uiteraard ook het Maurus Moreelshuis aan de overzijde binnen.  Het is elke dag open van 13 uur tot 18 uur.  Inkom is gratis.

 

                               

 

De tuin is ook een pareltje geworden.  Aan de tuinmuren hangen foto's op canvas van de vorige editie.  Prachtige locatie, met uitzicht op Begijnhofkerk én Katelijnekerk...

 

 

Tot en met woensdag 18 juli stellen Kevin Baert, Guy Dries, Rudy Van Kersebeeck, Indra Laenens, Karel op de Beeck en Lindy Stroobant ten toon.

Ze worden vanaf zaterdag 21 juli tot en met woensdag 1 augustus afgelost door Tony Gallardo, Mike Learmonth, Filip Meutermans, Erik Tys en Edith Vercammen.

Als laatste komen Gert Goovaerts, Paul Laes, Peter Ocket, Tim Soetens, Luc Umans en Patrick Verhagen aan de beurt van zaterdag 4 augustus tot en met woensdag 15 augustus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste,

De foto van mijn dochter (kate, 11 jaar) heeft deze zomer opgehangen aan de kerk. Het gaat om een foto van twee theepluksters. Jullie hadden aangegeven dat zij na afloop het doek zou krijgen. is dat nog steeds zo? Dat zou haar erg plezieren... Zo ja, kunnen we dat dan ergens ophalen?

Mvg

Tamara

0486.99.17.25

Dan zul je eens contact moeten opnemen met de organisatoren.  Vraagje stellen aan de vzw Moreelshuis.  De foto's kunnen daar inderdaad afgehaald worden.  Kreeg je dan geen verwittiging?  De mijne heb ik al een hele poos terug.