Zeven

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Morgen zeven jaar geleden - 22 juni 2005 -  schreef Koen Schiepers de allereerste post op Mechelenblogt....  Vanaf die dag had ook onze stad zijn eigen blog.  Sinds die dag is er al heel wat water door de Dijle gevloeid....  Maar zeven jaar later staan we er nog, en heeft Mechelenblogt zijn plaats veroverd in het Mechelse medialandschap. 

Zeven is een bijzonder getal.  Een heilig getal zelfs...   ;-)   Wat het ook mag zijn: we zetten morgen zeven kaarsjes op de taart, en serveren je een virtueel stukje.

 

Enkele lezers geven een bedenking in de marge van deze zevende verjaardag:

 

  Wim Tiri 

(archeoloog en zaakvoerder van Archaeoboek)

 

"Mechelenblogt...  Ja, dat is ondertussen even onmisbaar als onze fiere toren in de stad.  Er gaat geen dag voorbij of op Mechelenblogt staat er een bijdrage over één of ander Mechels gegeven.  Waar de krant soms stopt, gaat Mechelenblogt verder.  Niet alleen grote gebeurtenissen krijgen de nodige aandacht, maar ook de gewone mens in de straat.  Een constant gegeven: de positieve noot die er in de bijdragen zit.  En vooral ook, vaak berschiet ik er van hoeveel reacties er soms komen op de bijdragen.  Als dit de Mechelaars niet samenbrengt, weet ik het ook niet meer.  Zeven jaar bezig?  Voor mij mogen er gerust nog vele jaren bijkomen!  Doe zo verder!"

 

 

  Annick Verhaert

(bewoonster van het Groot-Begijnhof - actief in de Wereldwinkel)

 

"Voor mij is Mechelenblogt DE manier om Mechelen op een niet schoolse manier te leren kennen!"

 

 

  Nelly Ardoullie

(gepensioneerde - gepassioneerde amateurfotograaf)

 

"Al van bij het prille begin heb ik Mechelenblogt gevolgd.  Vooral artikels met weetjes over Mechelen van vroeger en nu lees ik met veel plezier.  Niet elke bijdrage lijkt me even interessant - soms ontstaan er pittige discussies.  Door Mechelenblogt ben ik bij Flickr terechtgekomen, en dat bracht me in contact met een hele boel toffe mensen.  Met dank aan allen die zich steeds weer inzetten om van Mechelenblogt een fijne plek op het internet te maken, wens ik jullie een gelukkige verjaardag, en doe er gerust nog vele jaren bij!"

 

 

  Lejo Vanhaelen

(bezieler van de Jazzzolder en Jazz at home...)

 

"Mechelenblogt is één van de informatiekanalen om een en ander over onze stad te weten te komen, of liever, hoe verschillende mensen over verschillende onderwerpen of evenementen denken.  Door deze blog hebben we een mogelijkheid gekregen om contacten te leggen, interessante mensen en visies te leren kennen, altijd verrijkend, altijd boeiend.  Vele historische en andere wetenswaardigheden hebben ons onze stad op een andere manier leren zien; hopelijk blijven ze dit nog vele jaren doen.  Daarom dank aan iedereen die af en toe meewerkt aan de blog!  Doe zo voort!"

 

 

  Marcel Sterckx

(oud-leerkracht, muzikant...)

 

"Reeds zeven jaar actief in Mechelen met reportages over en voor de echte Mechelaars en inwijkelingen...  Men moet een hart hebben voor deze stad - men moet begaan zijn met aangename maar ook minder aangename gebeurtenissen om steeds actueel te zijn en creatief om te gaan om al wat hier gaande is.  Bekende Mechelaars, maar ook anderen die  onze stad een warm hart toe dragen, vinden op Mechelenblogt hun zeg.  Laat zeven jaar een nieuw begin zijn voor Mechelenblogt.  Het is steeds uitkijken om nieuwe zaken te ontdekken.  Voor dit alles, en al deze inspiratie: mijn oprechte gelukwensen!"

 

 

  Chris Nyssen

(oud-leerkracht - zingt zich een weg door 't Mechelse Leven...)

 

"Mechelenblogt legt regelmatig zijn vinger aan de pols over Mechelen...  Altijd wel verrassende artikeltjes en altijd met heel veel respect voor ieders mening!  Bij deze dus Gelukkige Verjaardag, en proficiat aan ALLE medewerkers!"

 

 

  Frans De Wachter

(stadsgids - voorzitter van de Cultuurraad)

 

"Zeven jaar Mechelenblogt.  Het grootste, vrijste (?) en meest open forum van Mechelen.  Gegroeid door de inzet van een clubje creatievelingen, die er veel tijd en energie in gestoken hebben en steken.  De mond-aan-mond doet de rest: op Mechelenblogt kan je alles kwijt.  Sport, cultuur, wijkleven, Mechelse figuren, onrecht en puike prestaties vinden hun weg naar de gemeenschap.  Terechte nominatie voor de MechelsenIemer in 2010.  Een referentie voor informatie allerhande.  Daarom niet wetenschappelijk verantwoord, maar wel doorleefd, authentiek en gemeend in zijn getuigenissen.  Niemand hoeft zich te schamen een mening te ventileren, onder eigen of schuilnaam, in wezen constructief en positief tegen de dingen aankijkend.  Prachtige fotografie ter illustratie of ter inleiding, van de meest diverse items.  Groeien kan nog, maar mag niet het ultieme doel zijn.  Blijf onafhankelijk, zoek kwaliteit in inhoud en gedachten.  Behoudt de begeerte en schuw de controverse niet.  Stout zijn mag, maar blijf beleefd en onderhoudend.  Kortom: proficiat en doe zo voort!"

 

 

  Sven Van Haezendonck

(journalist Gazet van Mechelen)

 

"Mechelenblogt is voor mij het bewijs dat burgerjournalistiek en de klassieke media elkaar mooi kunnen aanvullen.  Deze blog is zonder pretentie een mooie aanvulling geworden op het aanbod Mechels nieuws dat er al was.  De bloggers hebben me al die jaren ook al meer dan eens weten te inspireren tot een artikel, of tot het uitdiepen van een verhaal.  Anderzijds is het ook fijn vast te stellen dat onze krant een bron is voor Mechelenblogt.  Ik hoop dat wij nog vele jaren mogen samenwerken.  Gelukkige verjaardag!"

 

 

En wat denk JIJ over zeven jaar Mechelenblogt?

 

 

 

 

 

 

Ik ben erg blij met 7 jaar geprezen en verguisd MBLOGT. We zijn wie we zijn en laten lezen.

Eén ding is duidelijk: MBLOGT verenigt,  verduidelijkt, discusieert, ruziet en scheldt. MBLOGT vertedert en houdt van ...

Proficiat aan alle lezers, redacteurs en mensen achter de schermen ...

En wij doen er gewoon nog 7 jaren bij ...

"...E stappeke na veu, e stappeke oepzau,

Oe poep is late drooie van a ien, twie, drau
,

Die ermkes in de loecht, me zwooie oemter 't miest
,

En me roupe tegelauk : "Mechele Blog fiest !"

Refrein :


't Is fiest in 't Stad, 't is fiest in 't Stad
,

geft er ons nog ientje, stekt nog ma e vat
,

't is fiest in 't Stad, 't is fiest in 't Stad
,

me geive van katoen, me geive van ons gat

Mechele Blog, et zevende couplet
,

Vandaag weurd den blog in de bloemekes gezet
,

Iel Mechele zal 't weite, we koume oep RTV
,

Zet aule ma kleir en danst wa mè ons mee..."

(Oorspronkelijke lyrics : Nitespirit n.a.v. Fata Morgana)

Filmpje

Ook "De Zevensprong" en "Wat zullen we drinken zeven dagen lang" zijn voor aanpassing vatbaar.

;-)

Foto Gimycko - IJzerenleen

 proficiat met deze stadsblog! ik ben heel blij dat deze pagina bestaat! sinds ongeveer een jaar woon ik nu in deze mooie stad en ben sindsdien een regelmatige bezoeker van deze blog!

In het Blauwboekje van ons Blauwbartje ( " Bouwstenen voor een betere stad " - heb 't net uit ! ) vertelt hij dat hij, bij de welkomstdrank, van elke nieuwe Mechelaar wilt weten waar ze vandaan komen en waarom ze voor Mechelen hebben gekozen.

Mogen wij dat ook van jou weten, Andreas ?

:-)

Kaft

In volgorde van belangrijkheid: nuttig, leerzaam, interessant, amusant. Ik heb het dus niet over de reacties maar over de topics. Het zou een meerwaarde zijn indien meer lezers hun stem zouden verheffen in dit medium om een bredere scope te verkrijgen.

dat het plezant was, is en blijft.

 

Da me nog lang meuge meuge.

Proficiat MechelenBlogt. Doe er nog veel jaren bij!

De liefde voor ons zo mooie Mechelen maakte ons tot één grote familie.

Proficiat Mechelen Blogt, en nog vele jaren.

En hoe moeten we die liefde voor Mechelen (*) omschrijven ?

Bijvoorbeeld naar een niet-Mechelaar toe ?

Misschien met een songtekst van Alanis Morisette...

“…M (*) is a bitch – M is a lover
M is a child – M is a mother
M is a sinner – M is a saint

(Please, do not feel ashamed)

M is your hell – M is your dream
M is nothin’ in between

And you know, you wouldn’t want it
any other way !…”


Original lyrics

Doe zo voort MechelenBlogt!

Ik ben blij dat ik al 7 jaar en 1 dag "lid" ben.  En dat er fenomenaal veel (en bijzonder weinig) is veranderd in die 7 jaar (zie http://www.mechelenblogt.be/2005/07/hoera) .  Maar van één ding ben ik zeker: Mechelen Blogt heeft mij alvast veel lees- en discussieerplezier opgeleverd en me veel geleerd over Mechelen en heur inwoners.  Ik denk dat socio- en andere logen er ooit een kluif aan zullen hebben om deze digitale archieven eens uit te pluizen en de veranderende tijden en mores te documenteren :)

Op naar de volgende 7 jaar!

PS: in de topic heb ik de beschouwing van Sven Van Haezendonck, journaist van Gazet van Mechelen, toegevoegd.  Die had ik gisterenavond reeds ontvangen, toen het artikeltje nét online stond.  Maar door tijdsgebrek (had nachtdienst...), moest deze toevoeging wachten tot nu dus.  Vandaar.  ;-)

Proficiat! MechelenBlogt is de enige blog die de moeite waard is om te volgen. Vooral de 'historische' discussies vind ik mateloos boeiend

Spitten in de geschiedenis is hier altijd top !

Met links en oude foto's / prenten proberen achter een oude waarheid te geraken.

En door elkaar verder aan te vullen ontstaan er dan nieuwe vragen en zoektochten.

:-)

Effe off-topic :

Kaat Tilley, mode-ontwerpster afkomstig uit ONS MECHELEN, is gisteren overleden.

Bericht in GvA

Proficiat Bloggers en doe er nog vele jaren bij.  Voor iedereen met een hart voor Mechelen is dit forum de perfecte barometer voor wat er leeft en gebeurt in onze stad.  En dat zonder eindeloos gescheld of verzuring... hoedje af!  

En... daar drinken we natuurlijk ne goeie op! 

Allez, naast Mechelen Blogt, Mechelen Mapt, Mechelen Flickr, Mechelen Twitter en Mechelen Facebook hebben we er alweer ( zucht ) een spiksplinternieuwe sociale netwerksite bij : Pinterest Mechelen.

Een zoveelste " I-like-I-like ", maar dan voornamelijk met een shitload aan feauteautjes en beeldjes en pins.

Een aanwinst ?