Het Stedelijk Conservatorium krijgt een nieuwe directeur

met categorie:  

Gisteren werd bekend gemaakt dat Tom Van den Eynde vanaf 1 september de nieuwe directeur van het Stedelijk Conservatorium wordt. Huidig directeur Jan De Maeyer gaat met pensioen na een lange en rijkgevulde loopbaan.

Tom Van den Eynde is gitarist en dirigent. Hij begon zijn muziekstudies aan het Stedelijk Conservatorium, daarna studeerde hij verder in o.a. Maastricht en Rotterdam. Hij is al een aantal jaren actief als gitaarleraar aan de school waarvan hij nu de directeur wordt.

In 2004 richtte hij het Mechels Kamerorkest op, dat stilaan een vaste waarde in het muziekleven van onze stad wordt. 

Terzijde vermelden we dat het conservatorium zaterdag 23 juni zijn jaarlijkse Open Klasdag houdt, waarbij je een kijkje kan nemen achter de schermen.

Bronnen:

www.tomvandeneynde.com (foto)

www.mechelskamerorkest.be

www.conservatoriummechelen.be

 

Proficiat aan Tom.Als op en top professioneel muzikant verdient hij deze promotie.Zijn leerling Robbe wenst hem ook een lange en vruchtbare loopbaan.Hij hoopt dank zij zijn steun nog lange tijd met hem samen te werken en het te brengen tot een uitstekend muzikant.Louis verreth 

Dat is dus de juiste man op de juiste plaats, om het met een dooddoenertje te zeggen.Ik heb al een aantal optredens van het Mechels Kamerorkest bijgewoond: puik! En optredens als solist gitaar zijn van hoog niveau. felicitaties!

 

Proficiat Tom !

Had ik het niet gedacht...
Dit is Mechelen op zijn best...

Zoals wel vaker in deze stad, vooral geen vreemde eend nemen, de bange Vlaming waardig (op deze feestdag), maar iemand van heel nabij nemen, ongeacht (minstens zo goede) competenties en (minstens even veelbelovende) mogelijkheden van en met buitenstaanders die wél het voordeel van de propere lei hebben. Voorbeelden legio.

Dat wil niet zeggen dat Tom niet capabel zou zijn, wellicht wel, dat wil alleen zeggen dat ingewijden wisten en weten dat er minstens even goede kandidaten waren -verschillende, ook hier netjes weggewerkt via veto's van politiek en ambtenarij- en dit van op voorhand voor 95%, zoniet 100%, al beslist was. En dat is eigenlijk te intriest voor woorden...

Het zij zo.
Maak er het beste van, beste Tom, beste kunstenaar, want dat ben je zeker wel, en doe je eigen ding en vooral niet dat van diegenen die je uitgekozen hebben!