Ottertrotter 2012: Negentiende editie van gastvrij en kleurrijk familiefestival

Zondag 24 juni 2012, op een zucht van de zomervakantie, vindt voor de negentiende keer het Ottertroterfestival plaats. Je kunt die zondag opnieuw terecht in Domein Tivoli voor dit gastvrije, kleurrijke en duurzame familiefestival.

Ook nu focust Ottertrotter op rijkdom en diversiteit aan culturen, hier en in de hele wereld.  Exotische geuren, kleuren en klanken verwennen ook nu de vele bezoekers. die opnieuw kunnen kennismaken met de vele aanwezige culturen van iets dichterbij of heel ver weg...

Ottertrotter kende de laatste jaren een sterk stijgend bezoekersaantal. De organisatie denkt dit jaar zo’n 13 000 bezoekers te kunnen verwelkomen. Een recordeditie? Het programma heet alvast alles in zich om veel volk op de been te brengen. Met muziek van ondermeer Bash, Chippie El Berkani, Zionyouth, Klody Ndongala, Laurent Housavi, Orchestre International du Vetex en de Brazilian All Stars. En er is ook de Vlaamse folk van EnkK en Moonshack speelt ten dans met gastdj DJ Funky Bompa. Behalve de optredens op het podium is er de exotische fanfare of bots je op ‘verloren gelopen’ straatmuzikanten of een wereldreiziger met een woonwagen. En er is meer...

Op Ottertrotter beleven Jong en oud dans- en kookworkshops, knutsel- en sportactiviteiten, kinderanimatie, vertellingen, trashbeatz & - design,… Op de wereldculturenmarkt kun je shoppen in de vele winkeltjes met een kleurrijk en origineel aanbod van typische producten en zuiderse dranken en hapjes. In de Marokkaanse berbertent kun je rustig verpozen middenin de drukte van het festival met de lekkerste muntthee en de heerlijkste gebakjes.

Ondertussen ontmoet je tal van solidaire organisaties die informatie geven over landen, volkeren en culturen bij ons of ver weg.

Ottertrotter draait ook rond informeren en sensibiliseren rond mondiale en duurzame thema’s en gaat zelf erg bewust om met die duurzaamheid. Zo wordt gebruik gemaakt van groene stroom, milieuvriendelijke en recycleerbare producten en er is een verantwoord afvalbeheer en een minimum aan geluidsoverlast. De fiets wordt gepromoot als hét vervoersmiddel. Dit jaar wordt ook de bio-beker ingevoerd. De ingezamelde, gebruikte bio-bekers worden na afloop van het festival gratis gerecycleerd en verwerkt tot een nieuwe bio-beker, fles of tapijt.

Het festival is en blijft gratis met democratische drankprijzen en eerlijke dranken en wijnen. Ook aan de workshops is vrij deel te nemen. Op die manier wil Ottertrotter het feest openhouden voor iedereen.

Het park is toegankelijk voor personen met een handicap, rolstoelen en kinderwagens

> Meer info en het volledige programma van de dag vind je op www.ottertrotter.be

Ben hier altijd met veel plezier naartoe geweest, super sfeer en massa's lekker eten... De laatste jaren wordt het me er echter iets te druk, te veel volk op een te kleine plaats naar mijn mening... Dus dit jaar ga ik passen...

... en ook The Scotsman vermeldt Ottertrotter (!), alsook Maanrock, Parkpop en vooral hoe interessant Mechelen wel is. Dra veel Schotten in de Dijlestad?

http://www.scotsman.com/scotland-on-sunday/scotland/city-guide-mechelen-...

(met dank aan Jokke Oep Zeun Blokken - via hem kwam ik bij dat artikel terecht. Ere wie ere toekomt!)

 

 @Markec: ere wie ere toe komt; ik had het van  www.facebook.com/dijlefeesten !!!

Ok ;-)