Mechelen autoluw: de echte plannen

met categorie:  

(29/06/2012 © CartoonistHenning)

Door het onmogelijke Plaisanceplein geraak je gewoonweg niet meer in Mechelen.  Misschien 'n tip: laat dezelfde verkeersdeskundige die het Plaisancefiasco uittekende, àlle kruispunten met inkomende wegen aanpakken. Dan wordt Mechelen vanzelf autoluw.

Deze cartoon doet mij aan iets denken:

Mechelen is honderden jaren geleden gebouwd en heeft eigenlijk langer wel stadsomwallingen gehad dan geen, het centrum van Mechelen is ook ontstaan en beginnen groeien honderden jaren voor de eerste auto zijn opwachting maakte.

En plots zag ik het licht: Mechelen heeft een historische stadskern die totaal ongeschikt is voor autoverkeer!

De enige echte échte plannen zijn dus al zeeeer oud :-))))

@Henning: :-)

@Alex: Steden zijn in de loop van de geschiedenis bijna altijd betalend geweest. De tol werd in Mechelen afgeschaft ergens midden 19e eeuw. Dus toen bestond ons landje zelfs  al.

Hier de Antwerpse Poort in 1780...

ROFLOL ! 

 Da's een goeie! Ja ik zoe daar fietsers gwn over fietsen zonder te stoppen aan de lichten, autos die fietsers kunnen omver rijden omdat het voor hun beide groen is... Tis echt een gedoe! Zeker als je er bijna elke dag langs moet! 

@ Alex: Niet om de gewoontepolitie te spelen, maar er staat ook een mooi artikel over de Brusselpoort op Mechelen Mapt: http://mechelen.mapt.be/wiki/Brusselpoort

;-)

Solène, dat is altijd als de fietser rechtdoor wilt en de automoblist naar rechts wilt he, dat ze dan gelijk groen hebben.
En evenmin is het de schuld van het plaisanceplein dat fietsers de verkeersregels aan hun laars lappen. Er staat niet voor niks op schooldagen een agent aan brusselpoort om de fietsers tegen te houden. Of moet Brusselpoort dan ook maar heraangelegd worden...

Als ze de lichten voor de auto's 1 voor 1 laten gaan en fietsers allemaal tegelijk,  is er volgens mij al veel opgelost zonder grote, ingrijpende veranderingen.
Dan verspert er niemand voor een ander de doorgang, en kan men veilig daar geraken waar je wilt.