Gezocht

met categorie:  

 

Het was reeds uitvoerig in het nieuws. Lokagentes (m/v)  zullen worden ingezet door de Mechelse politie.  In ieder geval ruimte tot cartoons en persiflage.

Maar is het volgens u een goed idee ?

 

Hier de poll uit De Morgen.  Voorlopige uitslag :

Goed ID : 71%

Slecht ID : 25%

Ik weet ni : 4%

Indien een 'gewone' dame (meisje / burger) die verbaal geweld en intimidatie door 'jongeren'  ondergaat, klacht neerlegt,  is dat blijkbaar geen voldoende reden om politie optreden te rechtvaardigen. Politie 'deernen' zullen dan deze verkiezingsstunt moeten klaren om ons goede bestuursorgaan een volgende regeerperiode te verzekeren. Misschien kunnen de 'loksters' half bloot rondparaderen aan de herop gebouwde kommiezenhuizen ... Wat gaat ons nog allemaal voorgeschoteld worden tot en met 14 oktober, om daarna volledig en onmiddelijk vergeten te worden? 

 Ik heb er moeite mee, ja en wel hierom ... de term lokdames beantwoordt volledig aan het idee dat het de dames/vrouwen/meisjes zijn die 'lokken' en dus schuld hebben aan de reacties van die hitsige jongens ... 

Stoere bonken met baseball knuppels zou inderdaad beter zijn dan die worstjes. 

't Zal wel aan de (religieuze) macho-opvoeding liggen.

Want het is ZEKER NIET de schuld van de maatschappij !

Toen dat wij nog schoon en jong waren, werd er ons ingeprent dat wij de meisjes NIET mochten plagen !

Gimycko toeterde hierover al, hier op dezen blog, in 2008.  Klik hier.

Dat het zover is gekomen hebben we vooral te danken aan het jarenlange gedoogbeleid en het gepamper van de linkse goegemeente.

In de jaren '60 werd Twiggy niet uitgemaakt omwille van hare minirok !

Waar zitten GVD de suffragettes, de dolle mina's en de feministen eigenlijk ?  Of reageren die pas als morgen FEMEN op de grote markt protesteert of Pussy Riot optreedt op Maanrock ?

Ni Putes Ni Soumises

BTW :

Aan die achterlijke en verziekte macho-mentaliteit is, vanaf de Jaren 80, de gezelligheid en de knusheid van Hofstade-Plage ten onder gegaan.

ik zal niet in  aanmerking komen zeker?

Driewielerke, dat is hier versproken. U zal niets gebeuren. 

Ik vind de fake-advertentie hierboven in elk geval bijzonder grappig! Het bewijst voor mij ook dat je met humor de dingen heel goed terug tot hun ware proporties kan herleiden...

Heeft ons Blauwbartje het gisteren een beetje goed vanaf gebracht bij Terzake ?

Femme de la Rue (trailer)

Want ik vond dat hij geregeld getackeld en weggewuifd werd door die knuffelallochtoon met zijn idioot Belkacem-lachje.

Dju, niet gezien gisteren, dat zal net gemist worden vanavond dan... De trailer spreekt in elk geval al boekdelen... Ook het feit dat ze maar één middag met camera op stap is moeten gaan om de hele reportage te maken tart alle verbeelding...

Als man merk je daar natuurlijk niet zo veel van, maar dat het zo erg was dat wist ik toch niet... Mijn vrouw zal niet in de smaak vallen bij de moslimbroeders want ik hoor haar daar toch nooit over klagen ;-) Misschien vinden ze Chinezekes onrein ;-)

@ TommyG :

De nabeschouwing stond al op de website van Terzake, maar de link werkte nog niet efficiënt.  Effe geduld.  Of anders zelf effe de website van Terzake bezoeken.

Somers werd gevraagd omdat het niet enkel een Brussels of Antwerps probleem is maar dat ook Mechelen ermee te maken heeft (dixit Somers na een bevraging door hemzelf in Mechelen).

Hopelijk wordt het probleem niet opnieuw weggelachen door de bakfietsgeneratie, die het dan zijdelings maar beschouwen als een zoveelste akkefietje.

Klik hier voor de redactie.be en ga daar verder naar bekijk.

amai als de bevallige dames niet meer gevleid zijn door iemand die ze toefluit waar gaan we dan naartoe? Alle Italianen een GAS Mogen mannen niet meer kijken naar de (mooie producten van) schoonheid door de natuur geschapen. Iemand die zich vrij losjes kleed kan niet wensen dat ze worden nagestaard zowel voor M/V. Schelden op straat is sowieso al strafbaar, je moet maar bij de politie binnenwippen (vergeef me het woordgebruik) en een aangifte doen. Natuurlijk is de scheldpartij dan allang verdwenen en sta je daar met rode wangen. Agentes in sexy uniform? leuk... Ik geloof dat er weer verkiezingen in 't verschiet zijn en dat elke gelegenheid om eens in de krant te komen goed is.

@ Lieven :

Dit gaat niet (langer) over het fluiten naar een bevallige dame door een bouwvakker met de nodige bouwvakkers-spleet.

En het "daar-zijn-de-verkiezingen-weer" is ook stillekensaan een dooddoener.

 @gimycko die bouwvakkers vaan u hebben heel goede ogen ;-)

 

@ Malenie :

En hoe staat gij tegenover deze problematiek ?

Ik ga mee met Chrisje 

 

Ik heb er moeite mee, ja en wel hierom ... de term lokdames beantwoordt volledig aan het idee dat het de dames/vrouwen/meisjes zijn die 'lokken' en dus schuld hebben aan de reacties van die hitsige jongens ... 

 

Negeer die onnozelaars en stap verder. Enfin, als ze mij nu nog zouden nafluiten ik denk dat ik een beetje geflatteerd zou zijn, maar zo een ouw madam fluiten ze niet meer na....

Na het bekijken van Terzake gisteren besluit ik het volgende:

1) Inderdaad het zijn niet altijd de allochtonen die zich zo gedragen? Alleen, die journaliste in spe filmde in Brussel, daar woont niet veel anders meer dan alle mogelijke nationaliteiten door mekaar en het minste Belgen, dus... 

2)Repressief optreden? Ik vraag me af of dat de aard van het beestje zal veranderen.Geweld met geweld bestrijden is niet altijd efficënt en dat heeft niks met pamperen te maken.

3)Opvoeding begint van in de wieg. Als  respect hebben voor je moeder je wordt voorgeleefd van kindsaf, dan denk ik dat je sowieso respect zal hebben voor de meisjes en vrouwen die je pad kruisen. Maar ik vrees dat er mannen zijn die voor hun eigen vrouw niet altijd het nodige respect opbrengen en dus, de kinderen denken dan ook dat het zo hoort. Einde van de preek van de week.

Laat maar stunten zou ik zo zeggen zo ivm 14/10/2012. Onnozel zijn degenen die hier in trappen....

Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vrede leven.

 Hoe mensen nog steeds naar die brol a la ter zakke kunnen kijken is mij niet duidelijk. Gewoonte ? Verslaving ? Ik kan me weer voorstellen wat voor een onzin werd verteld. De koorts stijgt blijkbaar bij de genossen.

Dames, misschien helpt dit.

Anders misschien een taser vragen voor uwe verjaardag.

gym, nen taser is een verboden wapen

Andere "wapens" voor het opleggen van een "blijf-van-mijn-lijf-achterlijke-lul" :

Taser - Pepperspray - Toeter / Vuvuzela - FourSquarePinpointApp - Dial101FastButton - BugAsalt - ...

 En ne mosquito.

pepperspray->verboden vuvuzela->verboden als ge ermee gaatkloppen (geldt voor alles trouwens)

 ne paraplu ook niet dan als ge er gaat mee kloppen en een goed fietsketting met slot ook niet, ik ga gevechtssporten volgen, na!

ik kan natuurlijk ook een ouderwetse hoedenspeld meesmokkelen ;-)

zeg, als die handtastelijk worden die hete mijnheren dan mogen wij ons niet verweren?

ooh ooh malenie, handtastelijkheden zijn geen alleerecht voor heren, ook dames bezondigen zich er wel eens aan; (van horen zeggen natuurlijk, wel uit eerste bron)

In de Jaren 80 was het ook van dattem : vooral in de Oude en Nieuwe Stadsfeestzaal.

Na 23 uur sloot de kassa en kwam het tuig in groep binnen.  Vrouwen en meisjes werden lastigvallen terwijl hun lief er nog gene meter van af stond.  Resultaat : de sfeer sloeg om en werd agressief.  Hieraan is de fuif-en TD-cultuur in Mechelen aan ten onder gegaan.

Ook in 't Ontmoetingscentrum in Hofstade sloot de kassa rond datzelfde uur, maar dat lag te ver van het Mechelse centrum en daar was meestal geen ambras.

En in den Beethovenkelder in Mechelen moest ge ofwel lid zijn (met lagere inkomprijs) ofwel een serieuze inkomprijs neerdokken.  Daar uiteindelijk ook weinig rifraf.

Weet dat ge in brussel ook als jonge gast wordt aangeroepen als pedee en zo. Ge moet daar gewoon niet op reageren want dat is juist wat ze willen, een aanleiding om zich te kunnen laten gelden. Dan ben je als student je frak, je fiets, je portefeuille of wat dan ook kwijt en met wat geluk nog een blauw oog en wat blutsen op de koop toe.

Een GAS zal daar niet veel bij opbrengen als het waar is wat ze zeggen, de onderste laag van de bevolking. Waar gaan ze 250EUKES halen.

Feit is dat met een GAS ze die dingen gewoon uit de statistieken van de criminaliteit wegmoffelen, dan gaat het weer eens beter met de groooote stad brussel.

Ann Brusseel (Open VLD ) over seksuele intimidatie (April 2012).

'Over Victoriaanse trutten, hysterische mannenhaatsters en huppelkutjes'

 "Het 'toeval' (of niet?) wil dat ik onderhand ook ervaringsdeskundige ben op het vlak van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. Als studente, als assistente en als werkneemster heb ik mijn deel gehad. Ik kan nu al een waar klootzakkenklassement opstellen."

" ... niet op reageren, doodzwijgen, doorlopen, kop-in-t-zand.  Dan zal het wel verdwijnen ..."

en

" ... dat gebeurt in Brussel of Antwerpen ook ..."

Typische houding van de brave goegemeente, die liever zwijgt.  Daarom verlaten de gepesten (vrouwen, homo's, scholen) sommige buurten of kappen ze met fuiven, simpel omdat ze gewoonweg geen gehoor vinden.  

Omdat de pesters met meerderen zijn en een grotere bek hebben waardoor ze denken ongestraft de boel verder te kunnen verzieken.

Bizar dat de bovengenoemde knuffelallochtoon ongeveer hetzelfde reageerde waarop ons Bartje in een soort van Mechelse colere schoot.

De lokdames van Somers zijn misschien niet direct een succes, maar het is tenminste een ID om er iets aan te doen.

En anders wordt het tijd OM EENS JE BEK OPEN TE TREKKEN !

Een GAS zal daar niet veel bij opbrengen als het waar is wat ze zeggen, de onderste laag van de bevolking. Waar gaan ze 250EUKES halen.

uit onze portemonnee halen ze die 250eurokes, want, betalen doen ze met hun dop, als ze al betalen, en anders vliegen ze in de nor en dan zijn wij weer de sigaar, het maakt allemaal niet veel uit.....

vertel ne keer hoe wij als dames van eer moeten reageren? 

@ Malenie : Melden - pinpointen - enz.  

Fotografeer voor mijn part the bastards met je smartphone en zet ze op Twitter, Facebook of Flickr.

De Mechelse flikken zullen zeker wel een meldpunt hebben, waar men dit alles (misschien wel anoniem) kan laten registeren.

Want als ze zelfs ons Blauwbartje uitnodigen bij Terzake voor zijn "expertise", dan is het ook in Mechelen een probleem (check de gazet van onze Sven).

En hierdoor kan het probleem aangepakt worden, met of zonder lokdames.

BTW : Na de reportage van Sofie Peeters is het item all over the news.

Nos amis, les flics de Malines - Foto Gimycko

Krijgen de " lokdames " van ons Blauwbartje ook zo'n camera'tje ?

GVA - Agenten op pad met camera'tjes

 Gim, ik heb nog een doos knikkers maar ik mag ze niet meer uitdelen wegens de sperperiode. En hoe zit dat met die cameraatjes ? Vallen die daar dan niet onder ?

 neen