Foundation 1904: Geel-Rood, Groen-Wit opnieuw samen voor het goede doel

Mechelen is een sportieve stad, de stad van Raymond Ceulemans en KV en Racing. Maar ook een stad met een hart, dat weet ik nu wel zeker!”, aldus een tevreden Foundation 1904-voorzitter Piet den Boer die na het succes van vorig jaar, trots het nieuwe programma van Foundation 1904 voorstelde, dinsdagochtend 19 juni 2012 in de raadszaal van het Mechelse stadhuis.

Opnieuw slaan de clubs KV en Racing Mechelen de handen in elkaar om fondsen in te zamelen voor sociale projecten en de jeugdwerking van beide clubs te steunen.

Met een gala-avond in de Nekkerhal zetten oud-spelers en bekende sympathisanten hun best beentjes voor. Doel: zoveel mogelijk fondsen werven. “De opbrengst van vorig jaar was fantastisch, maar dit jaar doen we nog beter”, belooft de oud-speler van KV Mechelen. “Mechelen zal opnieuw zijn warme hart tonen”, vervolgt de voorzitter van Foundation 1904.

Foundation 1904’ verwijst naar het oprichtingsjaar van zowel KV als Racing Mechelen.

Op 11 oktober tovert de organisatie de Nekkerhal om tot feestlocatie in galastijl. Met de Hasseltse Tevona Band als orkest en met muzikanten zoals Tony Cabana, Connie en Günther Neefs en Patrick Riguelle. En ook humorist Jacques Vermeire is van de partij met zijn ‘5 voor 12’.

Vier topchefs, Guido de Rooy, Marc Clement, Johan Segers en Bieke Meeus, zorgen voor een diner van evenveel gangen.

De opbrengst van het galafeest ondersteunt mee de activiteiten van de vzw Mechelse Hattrick en de jeugdwerkingen van KV en Racing Mechelen. Er gaan ook gelden naar een sociaal project of goed doel uit de Mechelse regio. Vorig jaar was dat vzw Willekom.

Voorzitters van Racing en KV Mechelen, Frank Dietens en Johan Timmermans hopen nog vele jaren op deze manier samen te kunnen werken. “Geen enkel bindmiddel dat zo sterk is als voetbal”, vindt Johan Timmermans. Racing-collega Frank Dietens beaamt dat volmondig en voegt er nog aan toe dat “Mechelen wel eens dé voetbalstad zou kunnen worden”.

Vzw Foundation 1904 krijgt de welwillende steun van zestien ambassadeurs: Raymond Ceulemans, Carmen, Daisy en Paul Cordier, Carry Goossens, Erwin Koeman, Günther Neefs, Michel Preud’homme, Fons Rooms, Graeme Rutjes, Heinz Schönberger, Eddy Smets, Jaak Van Assche, Kamiel Van Damme, Rob Van Oudenhoven en Björn Vleminckx. Een indrukwekkende lijst, geflankeerd door ‘members of honourRik De Saedeleer en Mark Uytterhoeven die de organisatie een extra steuntje in de rug geven.

De gala-avond op 11 oktober 2012 gaat van start om 19 uur. Muziek, humor en veel lekker eten. Stadskledij gewenst. Inschrijven en of info via e -  info@foundation1904.be of t - 0479 88 27 55

Meer informatie over Foundation 1904 en de gala-avond van 11 oktober vind je op de webstek: www.foundation1904.be


tekst & foto’s: © Markec

Piet, hou op man, hou op. Ga toch met uw klucht naar Nederland. Goeie reis gewenst. 

@ G. L. mag ik jou nogmaals op onze afspraken wijzen? 

Markec,

             uw uitspraak beschouw ik dus als een persoonlijke aanval op de vrije meningsuiting. 

Je beschouwt maar wat je wil, beste G.L.
Voor zover ik de regels ken, is het nog stééds niet de bedoeling mensen aan te vallen of en dat begrijp jij misschien wel, en is bovendien toepasselijk: de BAL spelen aub en niet de MAN...

Voel je verder gerust "aangevallen". Ik val niemand aan en respecteer de afspraken. Kun jij  misschien ook eens proberen...?

En geen samenwerking met de dames van, ik zeg maar wat, VK Albatros of SK Heffen Ladies ?

Waar zijn de Mechelse (ex-)sportvrouwen ?

Want nu lijkt de organisatie een beetje op een old-boys-network.

De inrichters van de festiviteit moeten eens dringend hun cursus "danse et maintien" hernemen,want een gala-avond in "stadskledij gewenst" heb ik nog nooit meegemaakt. Gala is gala, ttz. dames cocktailen heren smoking of dames lang en heren in rokkostuum. Maar een gala-avond in stadskledij is GEEN gala-avond! Het kan een plezante en/of aangename bedoening zijn of worden, maar het wordt alleszins verkeerd gekatalogeerd:-):-)