Danschoreografie in gevangenis Mechelen voor Contour 2013

Vanaf dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 juni is de New Yorkse kunstenares Liz Magic Laser in Mechelen naar aanleiding van Contour 2013, zesde Biënnale voor Bewegend Beeld.

De kunstenares creëert een danschoreografie die in de gevangenis wordt uitgevoerd door de Kortrijkse danseres Lisbeth Gruwez (Ultima Vez, P.A.R.T.S, Voetvolk). De performance wordt gefilmd en tijdens Contour 2013 vertoond. Deze productie loopt in samenwerking met kc nOna.

Contour 2013 loopt van 24 augustus 2013 tot 3 november 2013 in Mechelen en krijgt als titel 'Leisure, Discipline and Punishment' (‘vrije tijd, discipline en straf’) mee. De Deense curator Jacob Fabricius zorgt voor de artistieke invulling.

De zesde editie van Contour zal te zien zijn op een beperkt aantal tentoonstellingsplekken (een kerk, de Mechelse voetbalstadions en de gevangenis van Mechelen). Locaties die dus geheel in het concept 'Leisure, discipline and punishment' passen. De semipublieke ruimtes worden bezocht voor het plezier, uit noodzaak, vanuit een geloof of onder dwang. ‘Leisure, Discipline and Punishment’ onderzoekt sociale functies en relaties binnen de maatschappij.

Meer over contour 2013:
http://www.contour2013.be/projecten.php

Meer info over Liz Magic Laser:
http://www.lizmagiclaser.com/

Meer info over Lisbeth Gruwez & Voetvolk:
http://www.voetvolk.be/

foto's: © voetvolk.be

Fantastische danseres die Lisbeth Gruwez. Ik ben benieuwd. :-)

 

...It ain't so, if it ain't on Youtube...

Aldus

"Fragments of Manuals" by Lisbet Gruwez

Toen ik gisteren Steven van Contour sprak, vroeg ik nog of we (tot en met vandaag dus) toch al niet konden gaan kijken naar het werk (in progress) .. Maar, het is dus wachten tot Contour 2013. Toch benieuwd en.. "The waiting is the hardest part..." zoals Tom Petty dat ook al bezong...