Nieuws van het weekend

met categorie:  

Bron GVA

Stad Mechelen koopt krotten Scheerstraat

De stad Mechelen heeft zes krotten aangekocht op de hoek van de Scheerstraat met de Frederik de Merodestraat. Er is een akkoord met de eigenaar voor een bedrag van 540.000 euro. Daarmee komt er een einde aan een dispuut dat al 26 jaar aansleept.

 

Grote Markt heeft opnieuw frituur

Na vele jaren afwezigheid is er in de buurt van de Mechelse Grote Markt opnieuw een frituur.

Het pand op de Steenweg waar voordien een verkooppunt van Australian Home Made Ice Cream was gevestigd, werd in korte tijd omgevormd tot een moderne frituur.

Bron Nieuwsblad

Outlaws schenken speelgoed aan goede doelen

Dit weekend herdacht de motorbende de Outlaws met een speciale speelgoedrit haar twee broeders Freddy Put en Jef Blancken die vorig jaar in Limburg door hun tegenstrevers de Hell's Angels werden doodgeschoten.

Om hun broeders te gedenken kregen de Outlaws het gezelschap van de motorclubs Black Bastards, Black Jokers en Iron Gladiators. Zondag werd het opgehaalde speelgoed overhandigd aan twee jeugdinstellingen: Jeugddorp uit Bonheiden en Bethania vzw Hasselt en Genk. Een andere jeugdinstelling komt het speelgoed later ophalen.

Bron Radio Reflex

Verkeersongevallen met gewonden

Aan de Tervuursesteenweg was er dit weekend een aanrijding tussen een personenauto en een motorrijder. Ter hoogte van de Vredestraat haalde een motorrijder een personenauto in via de fietssuggestiestrook waarna hij een bruuske beweging naar links maakte. Hierdoor kon de bestuurder van de personenauto een aanrijding niet vermijden. De bestuurder van de motorfiets, een 53-jarige man uit Mechelen, werd licht gewond.

 Stad Mechelen koopt krotten Scheerstraat 

Ik mag nu hopen dat er ten stadhuize een commercieel beslagen persoon zit, die hier voor de stad een verviervoudiging van de 540.000 € die deze vunzige hoek ons als burgers zal kosten, kan in de wacht slepen, alvorens de ganse handel door te verkopen aan de volgende foefelaar die binnen 26 jaar het geval laat verkommeren.

Tegen die tijd ben ik er alvast niet meer om het mee te maken. Dus jeugdige Mechelaars: hou een waakzaam oogje in het immobiliënzeil. Straf de onbekwame stadhouders en de huisjesmelkers af indien ze met jullie opcentiemen goede sier zoeken te maken.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is eerder positief dat het eindelijk in orde komt - het bedrag lijkt me aanvaardbaar. 

Ik vraag me alleen af wat er met die leegstandsboetes dan moet gebeuren. Wellicht zijn die id deal inbegrepen en is het geheel wat 'duurder'.

Enfin... We zijn die krotten binnen enkele jaren eindelijk kwijt. Tijd om te discussiëren wat er nu in de plaats moet komen :-)

En dan was er zondag nog het jaarlijkse aspergefestival van het Vlaams Belang in Leest. Dat heeft waarschijnlijk wel een paar honderd toeschouwers gekost bij de Hanswijk processie. Helaas kan je niet overal tegelijk zijn maar ik denk niet dat den bisschop ons dat kwalijk zal nemen. 

En dan was er ook op zaterdag en zondag de Finales van de Beker Van Vlaanderen Basketbal te Roeselare, waar de miniemen en pupillen meisjes van SKW (Sint Katelijne Waver) de finales gespeeld hebben en respectievelijk Goud en Zilver behaald hebben.

En niet te vergeten dat de miniemen meisjes tevens de Beker van België hebben gewonnen in hun categorie op 28 april ll.

Fantastisch gespeeld meisjes !! proficiat!

Proficiat Birgit. 

G.L. bedankt.

Ik heb weinig gedaan, maar de inzet en het doorzettingsvermogen van de meisjes is echt ongelooflijk.

Nu nog de beker van Antwerpen morgen en dan kunnen we dit seizoen met een fantastisch gevoel afsluiten. - namelijk met een matchke U16 België -Duitsland zondag in SKW.

Birgit

 

Grappig dat het nu opeens allemaal wél kan met die koterijen.

In de plaats: MediaMarkt? Saturn? Een fastfoodrestaurant? Andere betaalbare eetgelegenheid waar je met een heel gezin onder de 50 euro buitenkomt?

Of: een groot internetcafé met gratis internet!!!

Uiteraard in een stijl die past in de omgeving en geen glazen paleis of betonnen geval. Maar wie zal het zeggen?