Maanrock 2012: Guido Belcanto, Geike, Diablo Boulevard, Intergalactic Lovers,...

Vandaag werd de programmatie van Maanrock 2012 bekend gemaakt, zo blijkt. Je las er wellicht al over via Gazet van Mechelen of Radio Reflex.  

Weinig écht  grote verrassingen in het aanbod maar er zit toch veel lekkers tussen... Het heropgestane Aroma di Amore speelt zaterdag op het hoofdpodium, zo-ook Geike, Customs, Intergalactic Lovers en Daan. Maar ook... Guido Belcanto !

Rick De Leeuw brengt zondag niet Jan Hautekiet maar wel Stijn Meuris mee, en ook De Mens en Diablo Boulevard spelen zondag.  En wie weet wat die nog in te vullen namen worden!

Dit is het volledige programma van zaterdag 25 en zondag 26 augustus

> Zaterdag 25 augustus

Hoofdpodium
13.00 - 13.30: Summerbummerdownerfolk
14.00 - 14.40: Safi & Spreej
15.10 - 15.50: Kapitan Korsakov
16.20 - 17.10: Aroma Di Amore
17.40 - 18.20: Geike
18.50 - 19.50: Customs
20.20 - 21.35: Intergalactic Lovers
22.05 - 23.20: Daan
23.50 - 01.15: Shameboy dj-set

IJzerenleen
17.45 - 18.45: J. Keens Balloon Flight
19.15 - 20.15: Sarah Ferri
20.45 - 21.45: De Voorlaatste Showband
22.30 - 23.45: The Rubettes feat. Alan Williams

Botermarkt
18.00 - 19.00: Berry Quincy
19.30 - 20.30: Liesa Van der Aa
21.00 - 22.00: Lieven Tavernier & White Velvet
22.30 - 23.30: Guido Belcanto

>Zondag 26 augustus

Hoofdpodium
13.00 - 14.00: Cara & De Kapoentjes
14.30 - 15.30: De Studio 100 Band met gastoptreden Mega Mindy
16.00 - 16.45: Lauren Anny J
17.15 - 18.30: Nog niet bekend
19.00 - 20.15: Soulbrothers
20.45 - 22.00: Nog niet bekend
22.30 - 24.00: Nog niet bekend

IJzerenleen
18.30 - 19.00: Statue
19.30 - 20.30: De Held
21.00 - 22.00: Meuris & De Leeuw
22.30 - 23.30: De Mens

Botermarkt
18.00 - 19.00: Compact Disc Dummies
19.30 - 20.20: UMA
21.00 - 22.00: Hong Kong Dong
22.00 - 23.30: Diablo Boulevard

Meer info op: maanrock.be

Net vernomen via Sven Gazet/ GvA.be - regio Mechelen via #twitter: The Scabs én Raymond van het Groenewoud op Maanrock!!!!!!!!!!

 Beste,

Op Leuven Beleuvenissen speelden Rick De Leeuw, Jan Hautekiet, Alex Peelman en Stijn Meuris samen.

Op maanrock vormen stijn en Rick opnieuw een duo. Spelen zij dezelfde nummers?

 

Mvg,

Geert

 Diablo Boulevard??

De sfeer zat er goed in... tot de smurfen de stekker eruit trokken...

Ik ga al jaren naar festivals maar dit heb ik nog nooit meegemaakt...

Het is erg jammer hoe de politie  dacht te moeten optreden bij Diablo Blvd. ... Ik wist niet dat Moshen  en  Crowdsurfen misdaden waren.. Enfin.. Alex Agnew zal vanaf nu Mechelen wel mijden.. Jammere smet op een verder erg fijn Maanrock!

Van jammere smet gesproken, maar dan niet op Maanrock zelf, maar achteraf op de Grote Markt....een zwijnenstal is properder. En kom nu niet zeveren dat er te weinig afvalbakken stonden... Een beetje zorg voor het milieu is zeker teveel gevraagd. Of is tien meter lopen voor een vuilbak al teveel gevraagd?

Beste naamgenoot 7, ik kan me enkel bij jouw standpunt aansluiten. Zie de reactie die ik juist onder een ander blogartikel plaatste...

Reactie van de flikken tijden optreden van diablo boulevard was zeer overtrokken. Toen het voor de eerste keer werd stilgelegd en het publiek wat begon te jouwen, zag ik enkele helden van de veiligheid al hun zwarte handschoentjes aantrekken. Verder heb ik welgeteld (ik stond er naast) een stuk of zeven verbouwereerde pubers zien afgevoerd worden wegens crowdsurfen en een meisje van een jaar of vijftien werd wandelen gestuurd omdat ze twee keer had gesurfd. Ik voelde me op slag een pak veiliger. Dan was er nog een deftige dame van ik schat een jaar of 50 die zich druk maakte omdat er nog nooit iets was misgelopen bij maanrock en het onderbreken een schande was. Zij werd door drie vier flikeressen (?) omsingeld en letterlijk tegen de strafmuur gezet in afwachting van het overschrijven harer id-kaart...zucht. Echt, zelfs Alex Agnex was verbouwereerd en viel totaal uit zijn bad guy rol. Dit is een act kiekens, zowel van de band als van het publiek dat staat te moshen.

Toch altijd typisch dat flikken veel praat en streken hebben tegenover snotaapjes van 16 maar als er echt iets gebeurd draaien ze hun rug.
Weer veel franstalige flikken vanuit elsene trouwens, echt degoutant.

Ik voel me altijd heel velig op en rond maanrock, die flikkencontroles van rugzakken zijn trouwens ook maar show, er zijn genoeg winkels binnen de zone waar je blikjes en drankflessen kan kopen, maar dat gebeurt eigenlijk nauwelijks. Het publiek kent zijn manieren in mechelen (wat afval daargelaten), de flikken..och ja...we weten al langer dat die gefrustreerd rondlopen.

Ik ben qua indoor concerten al heel wat gewoon; maar festivals, 't ja, dat was nog een "gat in mijn cultuur". Tot mijn hyperactieve wederhelft gisteravond plots melde "'k heb zin om Alex Agnew en zijn groep" te zien. Yep, ik uit mijn zondagsloffen dus en wij naar Maanrock.  Wat Scabs vervolgd bien sûr door Diablo Blvd.

Bon, heb dus het hele gebeuren gevolgd tot het finaal afgelopen was. Vooral jammer voor de mannen van Diablo Blvd. Ik vond dat iedereen gelijk had maar ook ongelijk.

Is het echt zo moeilijk om eigen troep op te ruimen, beleefd te blijven ook als je pissed bent, te accepteren dat de locatie moshen of surfen potentiëel gevaarlijk maakt? Als het fout loopt, dat hebben de flikken het ook weer gedaan. En ja mijn handtas is ook gecontroleerd, so what! En ja, ik vond het ook overdreven langs beide kanten... De ene soort reactie lokt er een andere uit; escalatie noemt men dat. Laat er ons de nodige lessen uit leren en al uitkijken naar Maanrock 2013 (met Alex?)

Beste,
Iedereen weet dat er bij een groep als Diablo blvd gemosht en gecrowdsurft wordt dus ook de organisatie wist dat. Plus er stond nergens in het regelement dat moshen en crowdsurfen niet mocht. En op een optreden van diablo blvd kun je gewoon niet gewoon stilstaan en kijken moet je bewegen en als je het gevaarlijk vind moet je vanachter gaan staan en niet vanvoor waar het moshen en crowdsurfen erbij hoort.

 OK, dus genieten van Diablo Blvd mag alleen op de manier die jij wil, en niet anders?  Ik ben er anders niet van gediend om ongevraagd omver getrokken of geduwd te worden.  Van mij mag je gerust doen wat je wil, maar laat de mensen die het anders willen gerust asjeblieft.

Jij mag gerust vinden dat je alleen kan genieten van Diablo Blvd als je mosht of crowdsurft.  Ik vind dat niet.  Ik ben er echt niet van gediend om ongevraagd omver getrokken of geduwd te worden (en dat is dus gebeurd).  Van mij mag je gerust doen wat je wil, maar laat de mensen die het anders willen gerust asjeblieft.  Het is best mogelijk om uit de bol te gaan zonder mensen die gewoon willen luisteren lastig te vallen.  Dat noem ik zelfcontrole.

Verder reacties op de tweede Maanrockdag zijn welkom bij het  verlslagje daarvan - met excuses voor het wachten ;-))

http://www.mechelenblogt.be/2012/08/maanrock-2012-2-lets-have-party

 Sorry voor dubbele input.  Interface deed raar.