“Kunst is er voor iedereen!”

Aan het woord is de enthousiaste studente Jorien De Cloedt bezieler van Café Con Arte (Café & Arte). Negentien Mechelse kunstenaars van diverse pluimage stellen hun werk tentoon in een 'kunst-boekenrek' bij koffiebar Sister Bean. Met het artistieke project wil Jorien kunst zo toegankelijk mogelijk maken. Mechelen Blogt sprak met de initiatiefneemster tijdens de opening van het Kunst-boekenrek, zaterdag 26 mei.

Tekenwerk, fotografie, collages, schilderwerk, ... allerlei kunstwerkjes van creatievelingen jong en oud, zijn te bewonderen in het 'kunst-boekenrek' bij Sister Bean op de Vismarkt/ Drabstraat.

Kunst staat dichter bij je dan je denkt” vindt Jorien en “kunst kan bijdragen om met een meer open blik naar de wereld te kijken” voegt de studente Sociaal Werk er nog aan toe. Het beschikbaar stellen van Kunstwerkjes in een gezellige koffiebar draagt zeker bij tot de laagdrempeligheid, niet? Een koffietje drinken, wat bijpraten en als je er dan toch bent: een van de boekjes inkijken; dat is zowat het concept. Het is alleszins wat Jorien hoopt te bereiken met 'Café con Arte'. “Kunst kan ook voor velen inspirerend werken” vindt Jorien. Wij spreken haar niet tegen...  Jorien voegt er nog graag aan toe: "Geluk is een kunst! Kunst kan je goed doen voelen..."

Aanvankelijk ging het om vijftien creatievelingen. “Ondertussen zijn dat er al negentien!”, vertelt een tevreden Jorien ons. Wie komt in aanmerking om werk te tonen in dat boekenrek, vragen wij ons af. “Iedereen kan meedoen” is het antwoord van Jorien, “om het half jaar veranderen we de inhoud, wie nog mee wil doen, kan mij contacteren”. Tijdens de korte speech die Jorien afstak op de opening meldde zich trouwens al een kandidaat voor de volgende editie.

Creatievelingen die ook graag met hun werk in het kunst-boekenrekje prijken, kunnen Jorien contacteren via joriendc@gmail.com.

De werkjes gaan bekijken kan vanaf nu, tijdens de openingsuren van Sister Bean, het adres geven we je ook nog graag mee: Vismarkt 26, Mechelen.

Zeker gaan kijken! Doén!

 

tekst & foto's: © Markec

Leuk initiatief en bedankt voor de tip, Mark!

Geweldig initiatief!!

De boekjes zijn heel leuk en de plek waar je ze kan bewonderen super gezellig.
Kortom een zéér geslaagd combinatie en super georganiseerd.

Goed gedaan Jorien!

 

Marijn
X

 Dankjewel Markec!

Iedereen is meer dan welkom!

GA op ontdekkingsreis doorheen dit boekenlandschap, Sister Bean zal je alvast voorzien van een lekkere tas koffie of thee en andere lekkernijen (zoals brownie, kaastaart, chocolade taart, ... mhhmmmm... )

x