impressies van expressies, op de Keldermansvest...

   

     

(foto's: Jan Smets)

 

Nee - het weer was allesbehalve mooi.  En toch was het vrij druk op de Keldermansvest waar het startsein gegeven werd van de Kunstvestdagen.  Morgen en volgend weekend kan je daar ook nog terecht.  Ik moet zeggen: het is de moeite om langs te lopen!  ...kunst kijken, huizen bekijken, een praatje maken met de kunstenaars, een hapje, een drankje: kortom alle troeven voor een gezellige namiddag met een tikje meer.

 

                                

                     (de veel te bescheiden veelzijdige kunstenaar Herman Muyldermans...)

  

(en ook met hen is het leuk een babbel te maken: Eric Van Damme en Danny Brecpot, en beeldhouwer Pol Cockx die zich ook al lang niet meer hoeft te bewijzen...)

                                       

                              (textielkunstenares Christine Luyckx bij haar lievelingswerk...)

  

  

(rechts René Rosseel die met zijn knappe natuurgetrouwe sculpturen ook op veel bewondering kan rekenen...)

  

 

Dit zijn maar een handvol impressies.  Maar er is zovéél méér te ontdekken.  Niet alle kunstenaars zijn in dit overzicht 'gevat'.  Ga zélf eens op ontdekkingsreis op de Keldermansvest, en zie met eigen ogen welke grote talenten we op Mechelse bodem hebben.

De gastvrije Keldermansvest zet zijn deuren open...

 

                        

  

  

(sympathiek en goedlachs als steeds: beeldhouwer Luc Jonckers...)

                     

  

(Jef Van Grieken grappend met Luc Perdieus, en Danny Breckpot...)

  

                   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

 

 

 

Ik kon er zoals gewoonlijk in het weekend niet bij zijn maar ik ben blij met deze initiatieven en in een andere wereld zou ik er ook ' bij ' zijn. Succes!

Heerlijk initiatief. Bravo initiatiefnemers. Bij de bezoekers zie je natuurlijk de "usual suspects" als het in Mechelen om cultuur gaat, maar ook veel nieuwe mensen, die zo eens een snuifje kunst komen proeven. En "en passant" herleeft ook de buurt weer een beetje. Eerlijk gezegd, ik zie enkel voordelen, geen nadelen...

spijtig zie ik niets vermeld betreft Marijke Van Kenhove.

Moeite waart om haar habitat te bezoeken op :

Keldermansvest 83
B-2800 Mechelen

De schilderijen van Marijke brengen u in een atmosfeer van eeuwige duurzaamheid. Menselijke vergankelijkheid wordt ontbonden tot een synthese van kosmische aanraking met een ander bestaan, ver voorbij de grenzen van de dood. In haar bewogen droomwereld is de man doorgaans afwezig. Het wemelt er van vrouwenfiguren die zweven, vallen en opstijgen. Zij evolueren al dansend in het cabaret, de dansschool, het circus, het theater. Ze roepen herinneringen op, men kan haar werk vergelijken met Toulouse-Lautrec, Degas en zelfs Ensor.

Doen hoor !!

Luc