Hallo Heihoek 2012

Wie dacht dat alle leven in de Heihoek plots weer stil gevallen is, heeft het mis. Een maandje later dan bij de vorige edities viert de Heihoek voor de derde keer feest. Op zaterdag 9 juni organiseert het buurtcomité voor de derde keer op rij het wijkfeest Hallo Heihoek.

 

Het programma ziet er weer veelbelovend uit. Naast een uitgebreide rommelmarkt worden in de Karmelietentuin en zijn omgeving tal van activiteiten georganiseerd. Zo kan je de ganse dag een demonstratie boogschieten bijwonen en kan je inschrijven voor een bezoekje aan het kerkhotel. Voor de lekkerbekken onder ons zijn er bakworkshops cupcakes en Marokkaanse koekjes bakken. Daarnaast kan je jezelf verwennen aan de verschillende eetstands uit de wereldkeuken. Bij een droogje hoort ook een natje. Daarvoor wordt gezorgd in het (H)eerlijk café en op Café terras den Deigem.

Voor de kinderen wordt de Poelstraat omgetoverd tot een speelstraat. Circolito brengt jong en oud verschillende kunstjes bij en samen met El kantra kunnen kinderen kennismaken met enkele reuzespelen. Ook de Keeting zet zijn deuren open, zorgt voor een grimestand en stuurt een reporterploeg door de wijk.

Uiteraard gaat dit alles gepaard met een stevige portie muziek, dans en theater. Op het programma staan Va et vient en Fatiboombastic, figurentheater het Firmament, dansatelier Marlynes en enkele straatartiesten. Ook de Ursulinen doen een duit in het zakje en onthullen een monument dat gemaakt werd van afval in de wijk. Tot rust komen doen we met Shakti, een combinatie van Oosterse krijgskunst, yoga en dans.

De affiche en flyer, net als vorig jaar gebaseerd op een prachtige foto van Jan Smets, zijn samen met het volledige programma te bekijken op de website van het wijkfeest.

Iedereen van harte welkom!