Vrijdag avondshoppen in dertig winkels

met categorie:  

                                                         

Er beweegt duidelijk wat bij de Mechelse handelaars in de binnenstad.  Dat heb ik de laatste tijd kunnen vaststellen.  Het besef groeit dat met vereende krachten, een flinke dosis positivisme en het opzetten van  nieuwe initiatieven men zélf ook héél wat kan doen om van deze stad een ware shoppingstad te maken.  Er zijn beslist pijnpunten aan te wijzen in onze stad, die misschien ontmoedigend kunnen werken voor winkeliers en shoppers: maar door niet bij de pakken te blijven zitten, wil men effectief het roer proberen om te gooien.

Vrijdagavond kan men in Mechelen shoppen tot 20 uur: een tof idee!   Het werd vroeger al eens geprobeerd - maar kwam moeilijk uit de startblokken.  Verheugend is het om vast te stellen dat zowat 30 handelaars nu op de kar springen. En da's al een succes te noemen, vinden de initiatiefnemers...

 

Stijn Bevernage van 'Geprint' in de OLV-straat is één van de drie die deze avond op poten zetten.  Samen met Inneke Goyvaerts van juwelenwinkeltje 'Simplecommebonjour' in dezelfde straat, en Stephanie Fierens van Calla Lila op de Schoenmarkt, heeft hij het idee uitgewerkt...

 

"Het is de eerste keer dat zo'n shoppingavond doorgaat op een vrijdagavond.  Vroeger werd zoiets al eens geprobeerd op een donderdag, maar dan ging het initiatief uit van een tweetal winkels.  Het is tof om vast te stellen dat we nu zowat dertig winkels over de streep wisten te trekken om mee te doen.  De solidariteit tussen de handelaars is aan het groeien.  En da's nodig.  Het is belangrijk dat we aan één zeel trekken, zodat Mechelen een échte shoppingstad wordt.  Misschien gebeurde dit in het verleden te weinig.  Na gesprekken met 'de stad' merken we dat ze dit evenement in de toekomst willen ondersteunen, en er een vast gegeven van willen maken..."

 

 (Stijn Bevernage)

                                       

 

Stephanie Fierens bevestigt wat Stijn zegt.

 

"Het idee groeide na het initiatief van onze collega's van Lily en Mr.en Mrs Tweed in de OLV-straat, die het al eens probeerden met hun winkels.  Met Stijn en Inneke gingen we samenzitten, en met veel enthousiasme hebben we er onze schouders onder gezet.  Aanvankelijk was dit niet zo gemakkelijk.  "We hebben dat vroeger al wel geprobeerd..." hoorden we vaak.  Maar naarmate we meer handelaars achter ons idee konden scharen, groeide het geloof in dit avondshoppen.  En nu zijn we blij met het feit dat een dertigtal winkeliers op het lijstje staan.  Dat vinden we al een succes.  De klanten zullen vrijdag extra in de watten gelegd worden.  Verscheidene winkels geven een presentje, verwennen de klanten met een glaasje cava of een knabbelje...  Kortom: het zal gezellig worden.  We bereiken misschien niet de grote massa: maar het zal rustig en aangenaam  winkelen worden voor de Mechelaars..."

 

(Stephanie Fierens)

 

                                       

 

www.laatavondshopping.be

 

De deelnemende winkels zijn:

Alibi, Vleeshouwersstraat 1

Beans, IJzerenleen 37  www.beansbar.be

Calla Lila, Schoenmarkt 2   www.callalila.be

Caroline Biss, IJzerenleen 53   www.carolinebiss.com

Chantal, IJzerenleen 11   www.chantalmechelen.be

Chicchi di caffè, Borzestraat 32   www.chicchidicaffe.be

De Wijnwinkel, Guldenstraat 3   www.dewijnwinkel.be

Goyvaerts, Grootbrug 3   www.agoyvaerts.be

Geprint!, Onze-Lieve-Vrouwestraat 17   www.geprint.be

Interieurkabinet, Guldenstraat 3   www.interieurkabinet.be

Kaffee Ine Espressobar, OLV-straat 6  www.facebook.com/pages/Kaffee-ine/113062238773050

La Garderobe, Bruul 90  www.lagarderobe.be

La vitta e bella, Borzestraat 12   www.lavita-e-bella.be

Le Pain Quotidien, IJzerenleen 35   www.lepainquotidien.com

Lily, OLV-straat 120   www.shoplily.be

MB120, Bruul 120   www.mb120.be

Mi Sueno Schoenen en Accessoires, Borzestraat 1

Mr en Mrs Tweed, OLV-straat 116   www.mr-mrstweed.com

Nannan bags & travel, Bruul 94   www.nannan-mechelen.be

Noë by Lily, Graaf van Egmontstraat 2

Paté du Chef, Vismarkt 24

RoseMamuze, OLV-straat 46   www.rosemamuze.com

Simon Lévelt, Guldenstraat 1   www.simonlevelt.be

Simple Comme Bonjour, OLV-straat 143   www.simplecommebonjour.net

Tess Kleding, Vleeshouwerstraat 1   www.kleding-tess.be

The Box, Borzestraat 20   www.theboxshop.be

Virgo Shoes, Borzestraat 14   www.virgo-shoes.be