Vijf genomineerden voor Mechelsen Iemer

   

(foto: Jan Smets)

Vorige editie was Mechelenblogt bij de vijf genomineerden die kans hadden om de tweejaarlijkse cultuurprijs van de Mechelse Cultuurraad in ontvangst te mogen nemen.  Maar sportief als we zijn, gunden we 'De Mechelsen Iemer' (een knappe sculptuur van Frieda Mariën) ten volle aan Circolito!  Méér dan verdiend voor die toen tien jaar aan de weg timmerende circusschool.  De nominatie vonden we al méér dan best OK.  We waren trots op de erkenning.

Op 25 april wordt de prijs weer uitgereikt in de Salons Van Dijck in de Merodestraat.  De vijf genomineerden zijn nu bekend...

 

Uit twaalf kandidaturen zijn de volgende vijf weerhouden:

 

- Filmhuis Mechelen                      

 

- Greet Pluymers - organisator Open Boek Grand Cru

 

                                                  (foto: KUL)

 

- Internationale Robert Stolz Club Mechelen

 

                   (foto Robert Stolz club)

 

- Saïd 'Pita' Aghassaiy - filmmaker en hiphopper

 

                                                     (foto: Jan Smets)

 

- Sinte-Mettegenootschap

 

                                         (Jan Smets)

 

 

Ik ben benieuwd wie dit jaar de begeerde prijs mee naar huis zal mogen nemen.  Het zijn weer vijf totaal verschillende kandidaten.  Ik durf er alleszins niet op gokken.

Het is voor de vierde keer dat de cultuurprijs wordt uitgereikt.

In 2006 mocht Lejo Van Halen van de Jazzolder hem ontvangen.  Twee jaar later was het de beurt aan Annemie Thijs en haar Dansstudio Marlynes.  Vorige keer was de eer voor Circolito.

 

     

(foto's: Jan Smets)

 

En nu?

 

 

 

 

 

 

Moesten sommige bloggers de kinderen kennen die in november 2011 de zangwedstrijd wonnen onder de naam " de keldermannekes" dan mogen die me contacteren, ik zou die graag komen laten zingen tijdens de receptie.

5 sterke kandidaten.

M'n persoonlijke voorkeur gaat uit naar de vrijwilligers van Het Filmhuis voor hun jarenlange inzet om 'de andere film' in Mechelen te brengen.

Maar ik gun het ze allevijf.