Mechelenblogger van 't eerste uur start Kunst-en Cultuurbar

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

Een jonge, sympathieke kerel met dromen - dat is hij zeker: Koen Schiepers.  En bovendien maakt hij iets van die droom die hij al jaren koestert.  Vandaag opende hij zijn Kunst-en Cultuurbar in de Adegemstraat: een toffe, complexloze plek dat zo'n beetje een kruising is tussen een café en een koffiebar - mét een origineel surplus: Kunst.  En dat is beslist origineel te noemen.  De Adegemstraat die stilaan zijn imago van verwaarloosde en saaie uitvalsweg aflegt, en hoe langer hoe meer opknapt, krijgt met MOK (want zo heet het leuke cafeetje) een hip adresje bij. 

Een schot in de roos?  Het valt af te wachten.  Maar alles wijst er op dat MOK populair zou kunnen worden.  Aan het enthousiasme van Koen zal het niet gelegen zijn.  Mechelenblogt wenst hem alvast succes!  En ik doe dit graag voor deze blogger van het eerste uur. Weet je: Koen schreef zo'n zeven jaar geleden de allereerst post op Mechelenblogt.  Méér: hij was één van de gedreven krachten die aan de wieg van deze blog stonden...

 

 

Mechelenblogt was een pilootproject van de KHM (nu Lessius).   Dat was de prille start van deze stadsblog.  Een aantal studenten en docenten boksten dit in mekaar.  En Koen was één der pioniers..

 

"Ik ben altijd een beetje verliefd geweest op mijn stad. Dat was al zo toen ik nog student was.  Gentblogt bestond toen reeds, en ik vond dit een fantastisch gegeven.  Dit moest in Mechelen ook mogelijk zijn!  En ja: we zijn er mee begonnen.  In het begin heb ik héél wat bij mekaar geschreven, maar nadat ik voor mijn opleiding een half jaartje in Madrid vertoefde, is dat schrijven gestopt. Maar de sympathie voor Mechelenblogt is gebleven!  Ik breng haast dagelijks nog een bezoekje aan deze blog!"

 

    

Koen die nu 27 jaar is, studeerde af als onderwijzer.  Vijf jaar was zijn werkterrein het vijfde en zesde leerjaar in Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver, waar hij ook aan de slag ging als zorgcoördinator.

 

"Ik heb er vijf jaar heel graag gewerkt.  Maar ik had nog steeds die droom om iets origineels in de horeca te doen: zo'n Kunst-en Cultuurbar leek me altijd wel iets.  Ik heb jaren bijgeklust in de horeca, zoals in het café in het Vrijbroekpark, in de Gouden Vis, in de Madeleine... Dus, ik ken zo'n beetje 't klappen van de zweep... En ik hou van Mechelen...  Ik zet me zo ook in als mede-organisator van de Dijlefeesten..."

 

 

Toen begon de zoektocht naar een geschikt pand.  En daar kroop toch zo'n twee jaar in, vertelt Koen.  Plots vond hij het op internet.  Adegemstraat 2: een modernistisch pand - een beetje in het oog en uit de 'straatlijn' springend: in gele baksteen met leuke rondingen.  Hier was ooit al een krantenwinkel in gevestigd, een schoonheidsalon en een bloemenzaak...

"Bij aanvang vond ik het een beetje te klein.  Maar nu lijkt het me heel geschikt.  MOK heeft een gelijkvloers en een eerste verdieping.  Er is hard in gewerkt, maar ik ben blij met het resultaat."

 

MOK is dus een Kunst-en Cultuurbar.  Om de twee maanden wil Koen Schiepers kunstenaars een kans geven om gratis te exposeren in de caféruimte.  Zo wordt ook de eigen zaak levendig gehouden, met telkens werken van anderen...

Koen richt zich tot een gevarieerd publiek: jonge mensen, kunstliefhebbers, misschien wat alternatief, studenten...Kortom: in dit dagcafé is iedereen van harte welkom.

Op de kaart staan wel tien verschillende chocomelken.  En daar zal zeker een publiek voor zijn!  De koffiedrinkers kunnen kiezen tussen tien speciale koffies, en de theedrinkers tussen wel 14 soorten.  Maar er is ook cava, duvel, limonade, wijn,..., te verkrijgen...

MOK is geopend van dinsdag tot zaterdag van 8u30 tot 18 u.  Sluitingsdagen zijn zondag en maandag.  Met vernissages, festivals of koopavonden zal de bar ook later open zijn.

 

  

 

Mok heeft wel een goeie ligging: tussen scholen, Vismarkt, hotels...  Bovendien is het concept uniek, wat het waarschijnlijk tot een populaire place-to-be zal maken.  Koen ziet het alvast zitten.  Hij gelooft er in, en dat straalt hij uit.

 

 

De eerste die exposeert in MOK is Joren Van Utterbeeck, de jonge Mechelse rockfotograaf.  Zijn werken zullen drie maand te zien zijn in de bar.

 

  

 (rockfotograaf Joren Van Utterbeeck)

 

Vandaag gingen de deuren van Kunst-en Cultuurbar MOK open.  Er kwam al flink wat volk een kijkje nemen.  De zon scheen af en toe vriendelijk, zodat de eerste klanten ook buiten konden zitten.

En Koen, onze Mechelenblogger-van-het-eerste-uur?  Die straalde;  Hij maakte zijn droom waar.

En ik?  Ik heb er een toffe stek bij in de stad, en weet het heel zeker: ik niet alleen!

 

 

Je kan MOK volgen op Facebook.                           

477406932

kschiepers@hotmail.com                                        

 

 

 

 

 

En de allereerste blogpost vind je hier.

En voor zij, die niks moeten hebben van Kunst en Cultuur, kunnen - naast de MOK - een balleke trekken op de golfbiljarttafel van volkscafé Antverpia bij ne platte pils.

 Het was gisteren gezellig druk in de MOK ! 

Ik wens je alle succes toe Koen !

staat MOK al op Foursquare?

Daar moet ik dringend eens naartoe !

ha een adreske voor chocochino / heel veel succes gewenst 

Veel succes met het nieuwe en leuke initiatief!! M8

...dat laatste blijft voorlopig een vraag...  ;-)  Maar 't prikkelt al een tijdje de nieuwsgierigheid van tal van Mechelaars...

 Inmiddels dus ook op Foursquare

inchecken maar

https://foursquare.com/v/mok/4f9e33d70039f866d54393f2

 Koen,

 

proficiat en veel succes met het opstarten van uw zaak. Eens in Mechelen kom ik zeker eens af.

Groetjes

Hendrik( uit Gent hé, vriend van je ouders)

Proficiat met je toffe, gezellige kunst - en cultuurbar Mok.

Wij, met z'n allen uit Mopertingen en Neerharen vonden het alvast super gezellig !!

Heel veel succes en de groetjes

De bende uit Limburg