Jazz op Scène: genieten van Jazz in vier Mechelse theaters

Muziekliefhebbers, en zeker jazzfans, stippen zondag 6 mei 2012 best aan in hun agenda. Jazzathome organiseert dan samen met enkele Mechelse theatergezelschappen - als aanloop naar de achtste editie van haar festival in september 2012 - een namiddag live jazz op vier Mechelse podia.

Jazz op de Scene’ wil de gelegenheid bieden om op aangename wijze kennis te maken met de gezellige theaterzalen én de muziek - de concertjes natuurlijk. Om van locatie A naar B te gaan, wandel je telkens door de historische binnenstad. Een mooie bonus...

Theater De Moedertaal, Theater Korenmarkt, Theater De Peoene en voormalig Theater De Komeet openen hun deuren voor live optredens door vier verschillende jazzgroepen. Elk optreden wordt voorafgegaan door een kleine monoloog, dialoog, of een korte toneelact.

Deelnemers stellen zelf hun programma samen en kiezen twee van de vier optredens.

Rubyland brengt in theater De Peoene songs die laveren tussen pop en jazz. In theater Korenmarkt verzorgt Zizalie trio swing en bop standards.

Voor Bebop standards moet je in theater De Moedertaal zijn bij de Bigband van het Mechels Conservatorium. En in het voormalige theater Komeet (de huidige Jazzzolder) kun je naar MALM en hun jazzy Broadway songs luisteren.

 

Tickets kosten € 10. Die kun je bestellen via www.jazzathome.be, bij de deelnemende theaters of via t 015 33 63 14. Kies telkens ook je eerste (14 uur) en tweede theater (16 uur) voor. Tussen 15 en 16 uur, einde van het eerste en start van het tweede optreden, heb je voldoende tijd om naar de volgende locatie te wandelen of fietsen.

Meer info bij jazzathome@jazzzolder.be - www.jazzathome.be - t 015 33 63 14

foto's: © Jazzathome

Das nu eens een interessante kruisbestuiving !

Tof Mark, dank voor de aankondiging!!! Een ideale zondagnamiddaginvulling, als je het mij vraagt. Wij gaan er zeker naartoe ;-)

 

En zelf ben ik ook bij een van de theaters van dienst. Maar alledire mijn gezinslededen zijn al ingeschreven!