Dans en muziek in mei

Ook bij de Mechelse muzikanten en dansers zit de lente in de lucht: in mei kan je in Mechelen twee hoogstaande evenenenten bijwonen rond muziek en dans.

LOBGESANG

 

Naar aanleiding van "400 jaar boekdrukkunst" schreef Felix Mendelssohn in 1840 een grootse Symfonie-Cantate. Dit werd uiteindelijk zijn Tweede Symfonie "Lobgesang" in Bes-dur voor solisten, koor & orkest opus 52. Het werk is gedurende lange tijd in de vergetelheid geraakt, maar blijkt één van de meest geslaagde meesterwerken van Mendelssohn te zijn... Een unieke compositie gebracht door meer dan 100 koorzangers & orkestmusici en een paar virtuoze zangsolisten.

Dit werk wordt u gepresenteerd door het dynamische Mechels Kamerorkest onder leiding van de al even dynamische Tom Van den Eynde, en het Onze-Lieve-Vrouwkoor onder leiding van Kristel Verpoten. Solisten zijn de sopranen Nel Vanhee en Lore Binon en tenor Koen Vereertbrugghen. Een unieke gelegenheid om een niet zo frequent gespeelde symfonie live te kunnen beluisteren in Mechelen, uitgevoerd door een grote groep aanstormend Mechels talent. Meer info vind je op www.olvkoor.be en www.mechelskamerorkest.be .

 

DANSPARTITIE 2012

Het Stedelijk Conservatorium heeft al jaren een grote en goed draaiende dansafdeling met bijna 400 leerlingen. Op zaterdag 12 mei presenteren zij de voorstelling "Danspartitie 2012". De leerlingen van de drie hoogste jaren van het Conservatoriumballet dansen voor u in een programma in diverse dansstijlen: klassieke dans, modern jazz, hedendaagse dans en flamenco.


Als tweede deel is er het bijzondere gastoptreden "Bonnie Attempts" van choreografe Sylvie Huysman. 
Het verhaal: Bonnie gaat een onhaalbaar gevecht aan met haar eigen verlangen. Ze neemt verschillende gedaantes aan en kloont uiteindelijk zichzelf. De daarop volgende pogingen van de Bonnies om elkaar te overtreffen, nemen behoorlijk absurde proporties aan. 

Deze voorstelling heeft plaats in zaal Theatrium, Onder den Toren, op zaterdag 12 mei om 19u30. Meer info vind je hier: hier , reserveringen via www.theatrium.be .