Benefietconcert Amnesty voor Koerdistan

Degenen die er vier jaar geleden bij waren, kunnen het getuigen: Jazz for Amnesty was een geweldig feest met hoogstaande muziek.

Komende zaterdag is het weer van dat: Amnesty Internation Mechelen organiseert een benefietconcert.


(meer info)

 

Het concert onstond in de jongeren- en internationale groepen die Amnesty International doen leven in Mechelen.

Daar waar Jazz for Amnesty ten goede kwam aan Amnesty International, gaan de opbrengsten deze keer naar de familie van een jonge gewetensgevangene in Koerdistan. Deze student werd veroordeeld tot zware geldboetes maandenlange gevangenisstraffen enkel omdat hij twee maal een familielid over de grens bezocht.

Mechelaar Nathan Daems, die in 2010 in Gent met zijn Nathan Daems Quintet de wedstrijd voor jong jazztalent won, treedt voor de gelegenheid op met zijn band "Bazaar d’Orient".   Het belooft een 'bewogen' avond te worden want de band brengt Oosterse dansmuziek met wilde Gipsy tonen.  Al behoort gewoon ontspannen aan een tafeltje zitten ook gewoon tot de mogelijkheden.  Afsluiter is de DJ-formatie “VIVA BOMMA” uit Antwerpen.

Voor de twijfelaars kunnen we nog melden dat dit alweer een mooie gelegenheid is om de schitterende art-deco-zaal van het Scheppersinstituut te bewonderen in een passende setting.

Mechelen Blogt probeert alvast present te zijn voor het hoognodige verslagje.