w w w

met categorie:  

 

 

Ik weet het!

Joeri heeft het juist.

ob

Ik weet het ook, want bij een ontploffing waarbij het boeltje diende afgebroken, werd een bekende van mij zwaar gekwetst en werd een tweede persoon gedood.

Ik weet het ook.

Emile, Jacques, Roger en Eddy hebben het juist.

ob

ik peis dakket weet, email verstuurd.

Prachtig gebouw.  Herken het niet, dus moet het al wel wat jaren geleden gesloopt zijn.

Op de baan Mechelen-Vilvoorde heb je net voor Vilvoorde (op de rechterkant) nog een gelijkaardig gebouw.  Lang niet meer in die contreien geweest.  Ik hoop dat het er nog steeds staat...


Gasontploffing tankstation in 1978.

Gewezen tankstation ARA (papagaai), + garage met pistonbrug. Verdwenen door het ontstaan van de GB + tankstation, te grote concurrentie?

Opgekocht door Italiaan die het verbouwde tot een woning.

Voorlopig woonde hij in een grote caravan met zijn vrouw (dochter van de bakker uit de Stationsstraat in Zemst) en kinderen, deze stond tussen de 2 pilaren die de betonnen dakconstructie droegen.

Op een zaterdag was hij met een aannemer werken aan het uitvoeren toen de boel ontplofte. Bij mij thuis trilden (700m verder) de ruiten, bij de buren waren er glazen uit de kast gevallen.

De aannemer was in de kelder werken aan het uitvoeren, dit was zijn geluk. De eigenaar en zijn hond, een duitse scheper overleefde de explosie niet. Even werd gevreesd dat de vrouw en de 2 kinderen ook aanwezig waren.

 

Grensbeek, de scheiding tussen Zemst en Mechelen, liep vroeger achter het tankstation waar de grond ’n meter dieper lag. Ook het domein van de GB lag vroeger veel lager. 10m boven de zeespiegel. Vloeibeemden van de Zenne waar in de zomer vooral koeien graasden.

 

Er was daar in de buurt, waar nu carpet land is, ook een kasteeltje, waarvan de eigenaar vermoord werd, meen ik mij te herinneren.

@Jan

ik merk dat je geïnteresseerd ben in de Zemstbaan.

Als je wil, kan je mee op een geschiedkundige wandeling over deze straat.

Inderdaad Jan

Eén van de daders was "den Hulk" 

Wie weet nog meer over deze roofmoord.

Die werd bedisseld in 'den Tots' (Katelijnestraat)

@marcanne, ik weet daar "ongeveer" alles van , want in die tijd had ik mijn kantoor recht over dat louche cafeetje. Er gebeurde daar een en ander dat het daglicht niet mocht zien, met de gekende gevolgen.... Ik denk niet dat zulke zaken hier moeten uitgebeend worden.

@ Eddy Luyten

U heeft volkomen gelijk.

Over die bekende van de ontploffing, zijn zoon zat bij mij in de klas maar ik ben er veel van vergeten. Kan je me is mailen om zo je mailadres te bekomen en je enkele vragen te stellen.

@marcanne:

kan je iets meer vertellen over geschiedkundige wandeling Zemstbaan? Wat, waar, wanneer. heb hier interesse in omdat mijn overgrootmoeder en grootmoeder daar gewoond hebben (laatste is onteigend voor aanleg oprittencomplex E19)

tnx

Hebben ze gewoond aan de half-galg of aan Zemst-brug?

Ik heb nog geen datum vooropgesteld en ben nog bezig met het voorbereiden ervan.

Maar laat je e-mailadres, dan laat ik je ten gepaste tijde iets weten.

@Marcanne:

mailadres is taunomatic@telenet.be

Grootmoeder woonde op de Halfgalg, overgrootmoeder (beide trouwens langs moeders kant) pachtte vele jaren de boerederij  'Hof van Geerdegem' (Geerdegemdries Nr 27)

Heb hier ook nog wel heel wat foto's van.

Alvast mersie!

 

Taunomatic, was uw groot- of overgrootvader ene Rik Nys? Zo ja, dan zal ik hem gekend hebben. Ik woonde in de Zwart Kloosterstraat van 1952 tot 1973.

 Eddy,

als ik me niet vergis ken jij dan ook Erika. Voor zover ik me kan herinneren was zij een goede bekende van de overlevende.  Maar waar van café "Den trots"? Ik heb tot begin jaren 70 in de Katelijnestraat gewoond mar de café in mij onbekend.

Ik heb over de De Deckerstraat maar één café geweten, ik denk 2 huizen van de hoek met de Beggaardenstraat (waarom begot die 2 g's in Beggaarden???)  Maar dat was in 1961 en ik meen dat die uitbaters later café "Sax" aan de statie hebben gehouden.  Ze waren van Denderleeuw of die kanten.  Maar hoe dat café heette??  Van de latere uitbaters of de fine fleur die er blijkbaar placht te komen heb ik geen weet.

@Roger: dat café waar de uitbater (en zijn 2 knappe dochters) van de Sax, hun eerste mechelse centjes verdienden was ook (heel origineel) de Sax! Vroeger was dat "Den Bloempot" !