TV-tip van de dag

Komend weekend haalt Mechelen nog eens het kleine (of home cinema)scherm, en wel op bijzondere wijze.  Ik zou er nu ook een wedstrijd kunnen van maken en jullie kunnen laten raden aan de hand van deze twee afbeeldingen:

 

Geraden...?  Mechelenkenners wisten ongetwijfeld direct waar te zoeken.

Inderdaad: op zondag 11 maart tussen 12.00 en 13.00 uur zendt Canvas een concert uit van het gerenommeerde ensemble Capilla Flamenca, dat weliswaar niet is opgenomen in Mechelen, maar wel draait rond de prachtige muziek die werd geschreven in opdracht van ons aller Margareta Van Oostenrijk.

Op de Canvas-website lezen we volgende beschrijving.

Het gaat om polyfone chansons en missen, a capella maar ook verrijkt met instrumenten, gecomponeerd omstreeks 1500.  Margareta werd te jong en te vaak geconfronteerd met de dood van haar moeder, haar man, haar ongeboren kind en haar broer. Dat beïnvloedde haar muzikale smaak, die vaak melancholische maar wel bloedmooie liederen opleverde, zoals ‘Pourquoy non’ van haar hofcomponist Pierre de la Rue.

Beslist de moeite waard dus om zondag te kijken en te luisteren en ondertussen... te mijmeren over het roemrijke Mechelse verleden.

Meer info over deze uitzending kan je hier vinden.

(Afbeelding concert Canvas)

Ik ken die mensen wel; ik heb er namelijk een heel mooie CD van. Inderdaad aan te bevelen, zeker voor liefhebbers van mooie muziek en zang:-)

Fijne tip!!  Maar het zal opnemen worden...

 @markec, pro info! De CD heet Dulcis Melancholia - Biographie musicale de Marguerite d'Autriche van Musique en Wallonie code MEW0525. 63 minuten en 49 seconden puur genieten:-)

Eddy, lees ik dat nu goed ? Alles in de taal van Moliere ? Dat meent ge niet. 

GL, gij weet toch wel dat aristokatten meestal in het Frans werden/worden opgevoed....

GL. niet te fanatiek doen hé.... want het is een uitgave van "Musique en Wallonie" en die zijn niet verplicht om "bilingue" te zijn:-)

Bedankt voor de tip, Eddy! Daar ga ik eens naar op zoek !

Een heel mooie CD van de muziekkeuze een schitterende Dame. Het zou natuurlik handig zijn moesten de mensen hier aanwezig op dit forum weten dat Margareta, onze schone Mechelse held, vooral in het Frans sprak :-) ...

@Peter: er zijn nog altijd flaminganten en/of vlaams-nationalisten die zelfs denken dat Gwijde van Dampierre vloms sprak! In feite zelfs geen letter...was hij was aangetrouwde familie van de koning van Frankrijk. Hoogstwaarschijnlijk werd in die kring geen vloms geklapt:-)